4 km žygio prieš krūties vėžį startą davė lietuvių liaudies folkloro dainininkė Veronika Povilionienė. Moteris, pati įveikusi klastingą ligą, sveikino bėgimo dalyvius, padėkojo už kilnios akcijos palaikymą ir linkėjo visiems sveikatos.

Šiais metais, bendradarbiaudami su „Avon“ labdaros fondu, Vilniaus maratono rengėjai dalį visų rungčių dalyvių registracijos mokesčio skyrė kovai su krūties vėžiu. Septyniose skirtingose rungtyse dalyvavo daugiau nei pustrečio tūkstančio įvairaus amžiaus žmonių iš 32 pasaulio šalių. Sporto rungtyse nedalyvavę, tačiau jas stebėję žiūrovai ir miesto svečiai taip pat galėjo prisidėti prie kilnios misijos, įsigydami „Rožinio kaspino“ gaminių.

Prie žygio prisijungė ir JAV ambasadorė Lietuvoje Anne E. Derse su vyru Henku Hendricksonu. Nemokamą koncertą surengė atlikėjos Giedrė Balutytė su dukra ir Evelina Anusauskaitė, kuri jau lapkričio 2 d. dalyvaus Niujorke vyksiančiame iškilmingame moterų fondo labdaros vakare kaip pasaulinio muzikos talentų konkurso „Avon Voices“ finalistė.

Apie negailestingą krūties vėžio susirgimų statistiką Lietuvoje bei taip reikalingą krūties vėžio brachiterapijos įrangą pacientams gydyti, renginio dalyviams pasakojo "Kauno klinikų" Onkologijos ir hematologijos klinikos vadovė prof. Elona Juozaitytė.

Pasaulyje kas tris minutes moteriai yra diagnozuojamas krūties vėžys, tai viena klastingiausių moterų onkologinių ligų. Kol nėra užtikrintų medicininių priemonių, šią statistiką gali sumažinti tik moterų sąmoningumas, reguliarus tikrinimasis ir kitos prevencinės priemonės.

Nuo 2002 m. kovo 8 d. „Avon“ pradėjo kampaniją prieš krūties vėžį Lietuvoje. Nuo to laiko „Rožinio kaspino“ fondas jau surinko ir paaukojo daugiau nei 950 000 litų. Šiemet „Rožinio kaspino“ fondo, iš kurio skiriama parama jau padėjo išgelbėti ne vienos moters gyvybę, tikslas yra pasiekti pirmąjį milijoną litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją