Tarp 5000 pateiktų dalyvių anketų buvo ir prašymų, kurie labiau priminė mokslinės fantastikos filmą ar anekdotą. Plastinės chirurgijos ir implantologijos specialistams pateiktose anketose pasitaikė ir troškimų įsigyti naują suknelę, turėti kvepiančias pėdas ar atsikratyti apuoką primenančių antakių.

„Keletas dalyvių prašymų privertė mane nusišypsoti. Sunku įsivaizduoti, kaip tobulos figūros lieknos merginos įsivaizduoja turinčios keliasdešimties kilogramų antsvorį. Kita vertus, įsigilinus net į menkiausias išvaizdos problemas, paaiškėja, jog kiekvienam savi trūkumai yra skaudžiausi ir sukelia rimtus psichologinius kompleksus, baimę bendrauti, nevisavertiškumo jausmą“, - pasakoja plastinės chirurgijos klinikos „Grožio chirurgija“ gydytojas Kęstutis Maslauskas.

Štai TOP 10 keisčiausių pageidavimų iš projektui anketas pateikusių asmenų

1. Viena iš pageidaujančių dalyvauti projekte moterų į specialistus kreipėsi dėl išskirtinių pėdų: „Noriu skaisčios veido odos ir švelnių bei kvepiančių pėdų“. 29 m. moteris, Šiauliai.

„Geriausiu atveju sveikatos specialistai galėtų patarti, kokias šveičiamąsias priemones naudoti, kad pėdų oda būtų švelni. Tačiau pėdų kvapas – tikrai ne plastikos chirurgų valioje. Kita vertus, švelnumas irgi labai subjektyvus dalykas, vienam – švelnios, o kitam jau šiurkščios“, - juokavo gydytojas K. Maslauskas.

2. Kai kurie dalyviai savo būsenai apibūdinti negailėjo vaizdingų išsireiškimų: „Ar galėtumėt sudėti naujus dantis? Norėčiau pasimėgauti kramtydamas – jei rimtai, pavydžiu šunims, kurie gali kramtyti kauliukus“. 38 m. vyras iš Šiaulių rajono.

„Nors palyginimas su kramtymu ir kaulais labai vaizdingas, odontologams dažnai tenka girdėti tokius pasakymus. Žinoma, dantys nėra skirti kaulų kramtymui, o sudėtus naujus derėtų labai saugoti nuo kietų daiktų, kad netektų vėl svajoti apie kaulus“, - šypsodamasis sakė „Vilniaus implantologijos centro“ odontologas Algirdas Puišys.

3. Tarp anketas pateikusių vyrų pasitaikė ir tikrų slapukų: “Norėčiau pakeisti pilvo zoną dėl standesnių raumenų, turiu kai kurių slaptų svajonių, bet jei atrinksite mane, tuomet jas ir atskleisiu”, 22 m. vyras, Klaipėdos raj.

4. „Noriu pailginti ir pastorinti varpą”, - pateiktoje anketoje atviravo 56 m. vyras iš Vilniaus.

„Deja, anketos autoriui teko pateikti neigiamą atsakymą, nes stengiamės pirmiausia padėti žmonėms, kuriems išvaizdos pokyčiai būtini, turbūt sunku būtų lyginti tokias operacijas kaip nosies kaulų atstatymą ir varpos storinimą. Be to, specialistų teigimu, ne dydis, o technika yra svarbiau“, - juokavo K. Maslauskas.

5. „Norėčiau pagaliau išmokti valgyti, nes dabar į save viską metu kaip į šiukšliadėžę. Norėčiau ne koše papuoštų „treningų“, o gražios ir man tinkančios suknelės“, - rašė 26 m. moteris iš Trakų raj.

„Ko gero, viskas turėtų prasidėti nuo sveiko mąstymo, su kuriuo gimsta ir kitoks požiūris, normalūs mitybos įpročiai. Manau, šiuo atveju siunčiant anketą, buvo švelniai tariant „nepasverta“, kokių specialistų pagalbos reikėtų besikreipiančiajai moteriai“, - komentavo odontologas A. Puišys.

6. “Norėčiau pakoreguoti krūtinės ląstos išvaizdą ir ištiesinti dantis bei palyginti šoninius šonkaulius” (21 m. vyras, Šakiai).

„Sunku suprasti, ar anketos autorius juokavo ar kalbėjo rimtai. Jei tai įgimta šonkaulių deformacija, ši vien tik dėl estetinių sumetimų chirurginiu būdu nekoreguojama. O jei buvo juokaujama, tą padaryti irgi pavyko“, - K. Maslauskas.

7. Kai kuriuos savo išvaizdos trūkumus anketas teikusios dailiosios lyties atstovės vaizdingai palygino su gyvūnais: “Labiausiai už viską norėčiau susitvarkyti antakius. Tuo metu ryžausi keisti antakius permanentinis makiažas buvo labai brangus. Pigesnis variantas pasirodė ištatuiravimas. Antakiai ištatuiruoti labai aukštai - atrodau kaip apuokas”, - apgailestavo 29 m. moteris.

8. Jauno išvaizdaus stilingo vaikino prašymas: “Koreguokit viską. Problemų nekelia, bet tiesiog norėčiau pakoreguot save“ (20 m. vyras, Vilnius)).

9. Buvo ir dalyvių, kurioms medicinos specialistų pagalba asocijavosi su vaikystės pasakomis. „Jaučiuosi kaip kalbėdama su auksine žuvele arba rašydama laišką Kalėdų seneliui... Ačiū už galimybę pasvajoti”, - dėkojo anketą užpildžiusi moteris.

10. “Norėčiau išsivalyti veidą, prisiauginti blakstienas ir plaukus”, - rašė 20 m. mergina iš Kėdainių raj.

“Šis anketos prašymas ko gero nustebino labiausiai. Gaila, jog ne visų žmonių problemas galima išspręsti per valandą priauginant blakstienas. Tačiau akivaizdu, kad kartais visai nedideli pakeitimai labai pagerina gyvenimą – ne su visais pacientais taip paprasta”, - teigė K. Maslauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)