Senstančių pietiečių veido oda būna nusėta smulkiomis raukšlelėmis, kurių su amžiumi vis daugėja. Manoma, kad tai sąlygoja saulė, kuri negaili plonos to krašto žmonių odos. Gamta šiauriečiams padovanojo lygią odą, kurią su pavydu pastebi pietiečiai. Tolimojoje šiaurėje, kur karaliauja rūstus, bet sausas klimatas, tokia oda gali pasigirti daugelis.

Baltijos šalių regione, kur klimatas minkštesnis, bet drėgnesnis ir vėjuotas, situacija kiek kitokia. Kartu su lygia oda Lietuvos gyventojai dažnai įgyja įvairius apdribimus: klosteles lūpų kampučiuose, taip vadinamas „nutįsusias lūpas“, „buldogo“ skruostus ir kt.

Tad kodėl mūsų veidai tokie liūdni, nepatenkinti, klostėmis nukarę žemyn? Na ir kas, kad oda lygi, bet lūpų kampučiai visada nuleisti, net tada, kai gera nuotaika. Aišku, žemės trauka žemyn traukia, bet pietiečiai irgi ant tos pačios žemės vaikšto. Gal jie, gaudami daugiau saulės spindulių, dažniau džiaugiasi gyvenimu?

Saugokim veidą nuo šalčio

Įrodyta, kad nuo depresijos daugiau kenčia tie, kas gauna mažiau saulės spindulių. Mes gi čia nieko negalim padaryti, nes nuo mūsų norų nepriklauso, kiek Lietuvoje bus saulėtų dienų. Bet yra vienas gana svarbus dalykas, kurį mes galime paveikti, jei norim pagerinti savo veidų būklę. Šis svarbus dalykas susijęs su veido peršalimais.

Gydytojų perspėjimų, kad reikia nešioti galvos apdangalus, jei nenorime susirgti meningitu, mes neklausome. Todėl, kad kiekvienas tikisi, jog jį tai aplenks. O sinusitą ar haimoritą išsigydysim, yra juk antibiotikų. Ir prie ko čia tai, kad nosies – lūpos klostės, pagurklis kabo? Tai – genetika, gravitacija. Niekur nuo jų nedingsi. Pasirodo „dingti“ nuo jų galima. Į šiltą kepurę su „ausytėmis“.

Negalima blokuoti limfmazgių

Reikia pripažinti, kad Lietuvoje galvos apdangalų beveik niekas nenešioja. O be reikalo. Juk jie dabar tokie madingi, gražių kepuraičių, galinčių papuošti bet kurios moters galvą, parduotuvėse pilna. Mūsų sveikata tiesiogiai susijusi su mūsų grožiu.

Anot Natalijos Osmininos, tarptautinės veido fitneso mokyklos prezidentės, knygų apie veido atjauninimo teoriją ir praktiką autorės, peršalus pirmiausia „sustreikuoja“ limfmazgiai, nustodami normaliai dirbti. Dėl to audiniai aplink limfmazgį suvešėja, sukurdami neįveikiamas kliūtis limfai pratekėti ir šviežiam kraujui atitekėti.

Limfmazgių veide daugybė, apie ką daugelis net neįtaria iki to laiko, kol nesuserga. Lygiai taip pat kaip apie jų ryšį su mūsų grožiu žino nedaugelis.

Štai paklauskite normalaus kūno sudėjimo žmogaus (neturinčio viršsvorio), tačiau turinčio masyvų „pagurklį“, ar dažnai jis vaikystėje sirgo angina. Išgirsite teigiamą atsakymą. Jis pasakys, kad dažnai, ir jis dar pridurs, kad jam išoperuotos tonzilės, ligos nepraeina, tik iš gerklės nusileido į bronchus ir dabar jį kankina chroniškas bronchitas.

Manote, kad jis savo didelį, nukabusį „pagurklį“ sieja su šiomis ligomis? Tikrai ne. O juk abu procesai neatsiejami vienas nuo kito.

Blogai veikiantys limfmazgiai ne tik gadina sveikatą bet ir mūsų veido grožį. Daugelis limfmazgių (smakro, požandikauliniai), nuo kurių priklauso mūsų veido ovalo, smakro grožis yra blokuojami jau vaikystėje.

Šiuos blokus lemia persirgtos gerklės virusinės ligos. Užkritę žandai, užtinęs kaklas, bendras veido „sutešlėjimas“, pablogėjusi jo spalva, išsiplėtusios odos poros – visa tai turi vieną priežastį – užsistovėję audinių skysčiai, kurie atsiranda dėl sutrikdyto limfos pratekėjimo, limfos sistemos intoksikacijos.

Sveikata ir grožis žengia „koja kojon“

Peršalus kaktą, galima susirgti ethmoiditu, o kartu su juo atsiranda viršutinių vokų užkritimas.

Peršalus centrinę veido dalį, gresia sinusitas, haimoritas, o kartu su jais atsiranda nosies – lūpos klostės, apdribimai.

Padidėję požandiniai limfmazgiai – angina, laringitas ir kitos gerklės ligos, o kartu su jomis, kaip jau buvo minėta, pabrinkęs veido ovalas ir pagurklis.

Dabar Jūs suprantate, kad visi mūsų paburkimai, akių išvaržos, nosies – lūpos klostės, pagurkliai – tai bloga limfinės sistemos veikla.

Puikiausias pavyzdys – kaklas. Infekcija gali plisti ne tik per gerklės gleivinę, bet ir nusėsti kaklo raumenyse. Tuomet juose susidarys sąaugos. Šias sąaugas ant kaklo mes matome kiekvieną dieną „paprasta akimi“. Tai tos pačios raukšlės, kurios taip liūdina moteris, išduodamos jų amžių. Iš tikrųjų, jos išduoda ne amžių, o sąaugų procesą kaklo raumenyse.

Kaip matome, kiekvienas estetinis defektas VISADA turi konkrečią priežastį. Kaip jau anksčiau rašėme, šio proceso pradžia yra raumenų – kaulų sistemos problemos, raumenų hipertonusas. Nebūtų „kišenių“, kuriose užsistovi limfa ir kraujas – nebūtų ir ligų, nebūtų senatvės su ligomis ir estetiniais defektais. Tekėtų kraujo, limfos ir ląstelių skysčiai „upėmis laisvai“, jie, kaip numatyta Gamtoje, kovotų su kenksmingais organizmais, provokuojančiais ligas.

Veido tepimas kremais, siekiant atsikratyti užkritimų ar noras susileisti botulino, hialurono rūgšties injekcijas, vitaminų kokteilius iš mezoterapijos yra visiškai nenaudingas arba naudingas tik tam, kad laikinai būtų paslėpti defektai. Reikia dirbti su šių problemų priežastimis, o ne su jų pasireiškimais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)