Beveik pusė (45 proc.) stipriosios lyties atstovų pageidautų, kad jų partnerė padailintų kurią nors kūno dalį. Beveik ketvirtadalis (23%) vyrų norėtų, jog jų žmona ar draugė patobulintų pilvą, o penkiolika procentų – krūtinę. Tokie duomenys buvo gauti klinikos „Grožio chirurgija” užsakytos ir bendrovės „RAIT” atliktos apklausos metu.

Beveik pusė vyrų (47 proc.), kurie pageidautų savo partnerių pokyčių, mano, kad jų moterų netobulumo priežastis yra įgimti išvaizdos trūkumai, o kiek daugiau nei trečdalis (35 proc.) atsakė, kad gyvenimo draugės kūno netobulumai atsirado po vaikų gimimo. Maždaug trečdalis vyrų (30 proc.) teigė, jog partnerės trūkumai atsirado dėl bėgančių metų.

„Natūralu, jog bene daugiausia pakitimų moters kūne įvyksta po vaikų gimimo. Dažniausiai pagimdžiusios moterys skundžiasi išsitampiusia pilvo oda bei, baigus maitinti, suplokštėjusiomis, nukarusiomis ir sumažėjusiomis krūtimis. Šios dvi operacijos – dažniausiai atliekamos plastinės chirurgijos specialistų pagimdžiusioms moterims“, - teigia klinikos „Grožio chirurgija“ gydytojas Kęstutis Maslauskas.

Tuo tarpu labiausiai patenkinti savo partnerės išvaizda yra 55-65 metų vyrai, kurie nenorėtų tobulinti nei vienos savo partnerės kūno dalies.

Tačiau ši amžiaus grupė išsiskiria ir neigiamiausiu plastinės chirurgijos vertinimu – jai pritarė tik mažiau nei ketvirtadalis apklaustųjų. Paklausti, ar pritaria plastinės chirurgijos operacijoms, trečdalis visų respondentų atsakė teigiamai. Palankiausiai plastinę chirurgiją vertina 25-44 metų Lietuvos vyrai – daugiau nei trečdalis jų pritaria plastinės chirurgijos medicinos sričiai.

Pasak klinikos gydytojo Vyginto Kaikario, visuomenėje didėjantis plastinės chirurgijos šalininkų skaičius įrodo, jog ši medicinos sritis pradedama suvokti kaip padedanti atsikratyti rimtų, su išvaizda susijusių problemų: „Juk pirmiausia plastinė chirurgija buvo sukurta ne idealiam grožiui pasiekti, bet padėti žmonėms pašalinti įgimtus defektus ar po avarijų, nelaimingų atsitikimų atsiradusius išvaizdos trūkumus”, - paaiškina plastinės chirurgijos specialistas.

Klinikos užsakyto Lietuvos vyrų požiūrio į plastines chirurgijas tyrimo metu buvo apklausti 500 18-65 metų amžiaus vedusių, gyvenančių poroje ar turinčių draugę vyrų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)