Per tris mėnesius projekto dalyviams buvo atlikta apie 40 operacijų, kurios medicinos specialistams kainavo per 130 įtemptų darbo valandų.

Projekto organizatorių teigimu, sunkiausias etapas jau praeityje. Šviežiausios gegužės mėnesio žaizdos jau apgijusios, o liepos mėnesį išimtos paskutinės siūlės, tačiau galutiniam rezultatui dar reikia laiko.

„Realiems pokyčiams reikia laiko. Projekte nėra vaikomasi aklų grožio standartų ar siekiama per keletą savaičių atlikti švelnius kosmetinius pagražinimus. Čia sprendžiamos rimtos su išvaizda susijusios problemos, kurių dauguma atsiranda po ligų, nelaimingų nutikimų ar susiformuoja moterims po gimdymo. Kita svarbesnė pokyčių dalis įvyksta žmogaus viduje. Mes dabar stebime, kaip pasikeitė dalyvių elgesys, kaip jie šypsosi, džiaugiasi savimi žiūrėdami į veidrodį, daugiau nebijo aplinkinių varstančių žvilgsnių“, - teigia projekto prodiuserė Edita Katauskienė.

Pasak kitų projekto partnerių, „Vilniaus implantologijos centro“, kelioms dalyvėms teko iš naujo sukurti švytinčią šypseną ir sudėti visus iki vieno naujus dantis. Nauji dantys buvo gyvybiškai svarbūs – pacientės skundėsi skrandžio ir dantenų skausmais, nes negalėjo kramtyti. Iš viso implantologai atliko penkiolika operacijų, kurių metu buvo raunami kreivi, sugedę, deformuoti dantys ir statomi nauji ilgaamžiai implantai.

„Projektų dalyvių operacijos - tik pirminis žingsnis kardinalių pokyčių link. Grožis negali būti imituojamas ar skubinamas, tad daugeliui pacientų atliktų operacijų rezultatai pasimatys tik šių metų rudenį, startuojant projektui televizijoje. Stengėmės padėti žmonėms, kuriems išvaizdos pokyčiai buvo susiję su galimybe atsikratyti kasdien slegiančių kompleksų ir atgauti pasitikėjimą savimi“, - teigia plastinės chirurgijos klinikos „Grožio chirurgija“ plastinės rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Kęstutis Maslauskas.

Dalyvių pokyčių istorijas projekte „Misija - grožis“ stebėkite nuo naujo LNK sezono.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją