Knygos “The Flexitarian Diet” autorius Davidas Jacksonas Blatneris pateikia pagrindines pradedančiųjų vegetarų klaidas, kurios gali būti kaltos dėl papildomų kilogramų. Štai vegetarų, kuriais nereikėtų tapti, “rūšys”:

* Vegetarai, kurie valgo daug sūrio. Jie atsisako mėsos ir ima valgyti daug sūrio, nes nori gauti pakankamai baltymų. Nepamirškite, kad sūris yra labai kaloringas ir riebus, todėl juo reikia mėgautis saikingai.

* Vegetarai, valgantys daug mėsos pakaitalų. Visa, ką jie valgo - tai “dirbtinė” mėsa iš pakelių: vištienos skonio sojos kukuliai, vegetariškos dešrelės, vegetariška šonine. Deja, šie patiekalai yra smarkiai apdoroti, o jų sudėtyje gausu sodos, kuri sulaiko skysčius. Valgykite retsykiais, bet jokiu būdu ne kasdien.

* Vegetarai, kurie nemėgsta daržovių. Daug vegetarų valgo nepakankamai vaisių ir daržovių. Jie maitinasi tik grūdais, pupelėmis ir vegetariškais mėsainiais, kuriuose daug kalorijų.

* Vegetarai, kurie valgo tą patį, tik be mėsos. Šie žmonės valgo tuos pačius patiekalus, kuriuos valgė anksčiau, tik be mėsos. Jei mėsa nepakeičiama kitu baltymų šaltiniu, organizmui gali pritrūkti svarbių medžiagų, o jo savininką gali pradėti kankinti žvėriškas alkis.

* Vegetarai, kurie perka viską, kas “vegetariška“. Šie žmonės griebia bet kokį produktą, ant kurio parašyta “vegetariškas” ar “be mėsos”, o tada persivalgo. Jie retai gamina namuose, o pusgaminiai nėra sveikas maistas. Būkite budrūs - vegetariški patiekalai nebūtinai yra sveiki ar nekaloringi.

Gaminantiems namuose D. J. Blatner rekomenduoja mėsą pakeisti pupelėmis. Tai lengvas, sveikas ir pigus baltymų šaltinis. Pradedantiesiems vegetarams jis pataria paeksperimentuoti gaminant gardžius vegetariškus patiekalus. “Atraskite tuos, kurie jums labiausiai patinka, kuriuos norėsite gaminti vėl ir vėl. Mėgaukitės ieškojimo procesu ir atradimo džiaugsmu.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją