• Arbūzo nereikėtų daug valgyti tiems žmonėms, kurių inkstuose yra akmenų, taip pat sergantiesiems diabetu, pankreatitu, kolitu.

• Vyšnių ir trešnių, taip pat braškių ir žemuogių nereikėtų “padauginti” tiems, kurių skrandžio rūgštingumas yra padidėjęs.

• Vynuogių, figų, datulių, vyšnių ir trešnių, slyvų bei bananų dėl šiuose vaisiuose esančio didelio kiekio cukraus neturėtų daug valgyti diabetikai bei antsvorio turintys žmonės.

• Šviežių abrikosų ir persikų “ant tuščio skrandžio” nerekomenduojama valgyti sergantiesiems skrandžio arba dvylikapirštės žarnos opa, ūmiu gastritu.

• Spanguolės, agrastai ir bruknės nerekomenduojami sergantiesiems skrandžio opa arba kepenų ligomis.

• Juodieji serbentai nerekomenduojami, jei kraujo krešumas yra padidėjęs. Todėl šių uogų neturėtų valgyti polinkį į trombozes turintys žmonės, taip pat sveikstantieji po infarkto.

• Sergant nefritu ir podagra nerekomenduojama valgyti aviečių.