Mergina dažnai iš aplinkinių sulaukdavo patyčių dėl ilgos ir pakumpusios nosies bei netaisyklingo sąkandžio, pakeitusio jos veido formą. Anot Rasos, ją sutikę žmonės pirmiausiai atkreipdavo dėmesį būtent į šiuos veido bruožus, kurie tapo jos didžiausiu kompleksu ir barnių su mylimuoju priežastimi.

Dvidešimtmetė mergina jau metus turi širdies draugą, su kuriuo likimas suvedė per vieną šventę. Tačiau jųdviejų santykius gadino Rasos kompleksai dėl išvaizdos.

„Jis man nuolat kartodavo, kad esu graži, bet pati tuo tikrai netikėjau, - prisipažino Rasa. - Būdavo, kviečia pasportuoti ar į kavinę, į miestą, bet aš vis išsisukinėdavau ir eiti nenorėdavau... Paskui suprato, kad kompleksuoju, ir dėl to pykdavo. Sakydavo: jei man esi graži, tai kodėl turi visiems atrodyti graži, jei esi su manimi?“

Kai mergina mylimajam pranešė naujieną, jog ji išrinkta dalyvauti projekte, draugas „ir apsidžiaugė, ir ne“.

„Kadangi jam daktarai - ne prie širdies, tai labiausiai dėl manęs išgyveno, kad kas blogo nenutiktų. O jam ir pasakiau: taigi aš operuosiuosi, o ne tu, ko tau bijoti?“ - juokėsi mergina, kurią į kliniką mylimasis ir atlydėjo. Jos tėveliai išsiskyrę, su tėčiu santykiai komplikuoti, o ir su mama Rasa neranda bendros kalbos, jai neleidžiama matytis su seserimis ir broliais.

Po trečiadienį vakare atliktos operacijos Rasa prabudo naktį.

„Tą akimirką ir reagavau, ir ne... Dar ir dabar nelabai ką atsimenu, - sakė Rasa, su kuria susisiekėme jai dar esant ligoninėje. - Dabar esu sutvarstyta, sunku kvėpuoti, nes iš nosies dar neišimti tamponai, burna sutinusi... Bet jaučiuosi tikrai gerai. Jau naktį sulaukiau kelių padrąsinančių žinučių. Visi patenkinti, jau ir aplankė. Štai ir dabar įspūdžiais dalinamės. Palaikančių tikrai yra“.

R.Lenkšaitei buvo atlikta estetinė nosies ir smakro operacija.

„Kadangi Rasos nosis buvo ilga ir su kuprele, ją panaikinome, šiek tiek susiaurinome nosies galiuką ir ją truputėlį patrumpinome. Dabar ji su įtvariuku, gijimas šią akimirką sklandus. Svarbu, kad būtų išlaikytas įtvaras, kad nepasislinktų į šoną ir viskas gerai sugytų“, - DELFI pasakojo Kaune įsikūrusios klinikos „Grožio chirurgija“ med. dr. plastinės – rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Kęstutis Maslauskas.

Anot jo, kad žmogaus veidas atrodytų gražiai, kakta, skruostai, lūpos ir smakras turėtų sueiti į vieną liniją: „O Rasos smakras buvo šiek tiek atsitraukęs atgal (netaisyklingas sąkandis), tad tam, kad vizualiai veidas atrodytų harmoningas, mes įdėjome smakro implantą.

Šiuo metu audiniai yra patinę, tad pirmomis dienomis sunku pasakyti, koks bus rezultatas. Bet kadangi viską gražiai įdėjome, nepažeidėme nervų, tikimės, kad viskas bus gerai“.

K. Maslauskas DELFI pasakojo, jog Rasos situacijoje, kuomet žandikaulis yra pasistūmęs atgal, reikėtų atlikti ortognatinę (apatinio žandikaulio pailginimo) operaciją, norint atstatyti žandikaulio funkcijas: „Tačiau tokia operacija su paruošimu ir kitomis procedūromis paprastai užtrunka apie trejus metus. Kadangi kalba eina apie projektą, kurio trukmė - pusmetis, o Rasa prašė, kad veidas bent estetiškai gražiai atrodytų, funkcijos atstatyti negalėjome, todėl įdėjome implantą.

Rasa apie ortognatinę operaciją sakė pagalvosianti, tad jei nuspręs ją atlikti, implantą bet kada bus galima išimti - tai operacijos eigai neturės jokios įtakos. O dabar, ir tuos metus, kai viskas bus ruošiama naujai operacijai, ji turės estetiškai gražų veidą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)