Antra ir paskutinė „Misija – grožis“ atranka buvo surengta „Vilniaus implantologijos centre“. Iš dvidešimties pakviestų pretendentų, komisija išrinko šešis dalyvius. Tiek pat žmonių, kuriems reikia radikalių pokyčių, projekto ekspertai buvo atrinkę ir kovo pabaigoje įvykusioje pirmoje atrankoje.

„Mes nusprendėme, kad bent ties šiuo projektu jūsų blogas gyvenimo etapas turi baigtis, todėl mes jums sakome taip“, - išgirdusi tokius komisijos žodžius šiaulietė Sandra apsiverkė iš džiaugsmo. Ji devynerių metų neteko abiejų tėvų, kurį laiką gyvenusi pas dėdę, buvo atiduota į vaikų globos namus, kur gyveno šešerius metus. Galiausiai ją susigrąžinus vyresnei seseriai, Sandra ištekėjo. Kai susilaukė dviejų vaikų, ją sutuoktinis paliko. 26 metų moteris pasakoja, kad vyras nuolat jai priekaištaudavo dėl po gimdymo pakitusių kūno formų.

Daugybę skirtingų skaudžių išgyvenimų patyrė visi būsimi „Misija – grožis“ dalyviai. Tarp jų - net kelis kartus su onkologine liga kovojusi klaipėdietė. Ji siekia įrodyti, kad net susirgus vėžiu gyvenimas nesustoja.

„Misija – grožis“ atrankose ekspertai ne tik išklausė visų pretendentų išgyvenimus dėl kompleksų, bet ir nuosekliai juos apžiūrėjo. Klinikos „Grožio chirurgija“ gydytojai (medicinos mokslo daktarai) Kęstutis Maslauskas ir Vygintas Kaikaris visus pakonsultavo dėl veido ir kūno plastinių operacijų, „Vilniaus implantologijos centro“ gydytojai Algirdas Puišys ir medicinos mokslų daktaras Tomas Linkevičius patikrino visų pretendentų dantų būklę.

Šįkart atrankoje prie komisijos prisidėjo ir psichiatras Ramūnas Aranauskas, Santariškių klinikų Psichiatrijos skyriaus vedėjas.

„Šioje atrankoje mano darbas yra pastebėti, ar į projektą nepateks tam tikrų psichikos sutrikimų turintys žmonės. Jie gali būti susikūrę iliuziją, kad turi kažkokį defektą, nors jo iš tikrųjų nėra. Pavyzdžiui, žmogus turi normalią nosį, galbūt jo lūpa yra nežymiai mažesnė, tačiau jam tai gali atrodyti kaip grubus, visą jo išvaizdą žalojantis, defektas. Toks žmogus dramatiškai išgyvena, mano, kad tie trūkumai kenkia jo gyvenimui. Šalinti tariamus trūkumus sergantiems žmonėms būtų nedovanotina klaida. Mes siekiame, kad projekto specialistų pagalba būtų teikiama psichiškai sveikiems žmonėms, kad trūkumai, kuriuos nori pakoreguoti, tikrai objektyviai egzistuotų“, - sako medicinos mokslų daktaras, sutikęs stebėti dalyvių psichinę būseną per visus pokyčius.

Prie dvylikos atrinktų „Misija – grožis“ dalyvių gali prisijungti dar keli pretendentai. Kiek jų bus, paaiškės atlikus keletą papildomų medicininių tyrimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją