Dailymail.co.uk paprašė penkių 26-56 metų moterų apsitempti provokuojančius 37-erių metų Kate šortukus ir nusifotografuoti palyginimui. Tad kaip jos atrodo šalia Kate Moss? Ir kokios yra jų stangrių užpakaliukų paslaptys?

Vienai šių moterų yra 26-eri. Kitai - 56-eri. O trečioji yra Kate Moss. Atspėkite, kuri yra kuri?

Prieš kelias savaites Kate Moss pademonstravo savo kojas ant Louis Vuitton podiumo Paryžiuje.

Jogos trenerė

56-erių metų Valerie Burns yra jogos trenerė. Ji ištekėjusi ir turi 30-ies, 27-erių, 26-erių ir 23-ejų metų sūnus. Ji vilki 36 dydžio drabužius.

"Nepaisant to, kad man ne už kalnų 60 metų, esu visiškai patenkinta savo užpakaliuku. Paplūdimyje vilkiu atvirą maudymosi kostiumėlį, perku prigludusias sukneles.

Mano figūra yra tokia pati, kaip tuomet, kai man buvo 20 metų. Vilkiu 36-38 dydžio drabužius. Visada buvau aktyvi; išlaikyti kūno formas man padėjo sportas. Prieš sukurdama šeim1, dirbau biure ir kartais nueidavau į aerobikos treniruotę, bet pagimdžiusi vaikus tuo ypatingai susidomėjau".

Nušluosčiusi manekenei Kate Moss nosį: 56-erių metų jogos trenerė sako, kad nepaisant to, jog jai netrukus bus 60 metų, ji yra visiškai patenkinta savo užpakaliuku.

"Prieš 20 metų tapau kvalifikuota lengvojo kultūrizmo ir jogos instruktore, ir nuo tada sportas yra svarbi mano gyvenimo dalis. Šešias valandas per savaitę atlieku Pilateso pratimus ir net paklojau 1500 svarų už specialią vibruojančią platformą “PowerPlate”, ant kurios galima atlikti kūną dailinančius pratimus. Pamačiusi, kokių rezultatų ji padėjo sulaukti klubo lankytojoms, užsimaniau ją turėti ir savo namuose.

“PowerPlate“ brangiai kainavo, tačiau ją naudoju bent du kartus per savaitę. Ant jos galima atlikti įtūpstus ir pritūpimus, kurie stangrina sėdmenis. Be to, reguliariai užsiimu aerobika ir mokau jogos bei tempimo pratimų. Tikiu, kad reikia treniruoti visą kūną.

Sveikai gyvenu, bet vis tiek turiu truputį celiulito - toks gyvenimas. Iš sporto gauni tiek, kiek į jį įdedi. Stangriam užpakaliukui nėra amžiaus ribos - jį gali turėti kiekviena mūsų, jei tik bus pasiruošusi įdėti pastangų".

Dviračių fanė

40-metė Heather Pope 8-erius metus gyvena su draugu ir augina 9-erių metų dukterį Hayley. Ji koordinuoja internetinį kalnų dviračių verslo puslapį ir vilki 38 dydžio drabužius.

"Kai buvau 20-ies, mane pravardžiavo “burbuliuku”, nes, pasak draugų, mano užpakalis buvo apvalus kaip burbulas. Tuo metu, norėdama jį sustangrinti, lankiau aerobikos treniruotes, nors dabar manau, kad jis ir taip buvo pakankamai tvirtas ir gražus.

Būdama 30-ies, pagimdžiau dukterį. Mano kūnas pasikeitė, jį paveikė žemės trauka. Išlaikyti stangrias šlaunis tapo daug sunkiau. Man pasisekė, nes niekada neturėjau celiulito, tačiau mano užpakaliukas prarado stangrumą ir ėmė prašytis pagražinamas. Įžengusi į 4-ąją dešimtį, nusprendžiau rimtai susiimti, o kai tai pavyko, daviau sau žodį išsaugoti naująją figūrą."

Burbuliukė: Heather nereikėjo vargti dėl figūros - iki tol, kol pagimdė dukterį.

"Pradėjau lankyti sporto klubą, nes norėjau ir toliau vilkėti 38 dydžio drabužius, tačiau šis sportas man varė nuobodulį. Nusprendžiau susirasti įdomesnės veiklos. Susipažinusi su dabartiniu savo draugu, kuris turi kalnų dviračių parduotuvių tinklą, nutariau ir pati išbandyti ši sportą. Dabar dviračiu važinėju tris kartus per savaitę bent po valandą. Tai sunku, bet smagu ir naudinga mano kūnui.

Turėdavau prisiversti užlipti ant bėgimo takelio, o štai važiuoti dviračiu man labai patinka. Stangrus užpakaliukas, kurį išryškina aptempti dviratininko šortai - dar vienas privalumas!

Sulaukusi 40-ies, dažniau nei kada nors anksčiau mūviu aptemptus džinsus. Mano užpakaliukas tvirtas ir dailus. Aš juo labai didžiuojuosi!"

Sėkmės kūdikis

Tannita Davies, 32-ejų metų sekretorė, yra ištekėjusi ir augina du vaikus: 3-metį George ir 1-erių metukų Molly. Ji vilki 38-40 dydžio drabužius.

"Man labai pasisekė, kad net ir pagimdžius du vaikus mano užpakaliukas be jokių pastangų išliko stangrus. Mano figūra berniukiška, bet užpakaliukas proporcingo dydžio ir man nereikia dėl jo sukti galvos. Negaliu prisiimti jokių nuopelnų už jo išvaizdą!

Turiu du mažus vaikus, todėl visą dieną sukuosi kaip voverė rate, tačiau niekada rimtai nesportavau. Manau, kad turiu būti dėkinga genams. Po gimdymų mano kūno formos pasikeitė, tačiau svoris išliko toks pat, koks buvo prieš 10 metų. Neįtikėtina, bet mano užpakaliukas dabar yra stangresnis nei tada, kai buvau jaunesnė."

Sėkmės kūdikis: Tannita sako, kad už dailų užpakaliuką yra dėkinga savo genams.

"Vienintelis metas, kai buvau nepatenkinta savo figūra, buvo prieš 5-erius metus, kai susipažinau su savo vyru. Paprastai labai sveikai maitinuosi, valgau daug žuvies, vištienos ir daržovių, vengiu raudonos mėsos, tačiau tuo metu labai dažnai ir sočiai vakarieniaudavome restoranuose.

Buvau šokiruota, kai pastebėjau pirmuosius celiulito požymius. Laimei, nustojus valgyti ledus ir sugrįžus prie įprastos sveikos mitybos, mano užpakalis ir šlaunys vėl tapo lygios.

Vis dėlto nesu visiškai patenkinta savo kūnu, mano užpakaliukas nėra tobulas, aš nedėviu prigludusių drabužių. Tiesą pasakius, norėčiau, kad mano užpakalis būtų apvalesnis, tačiau iš tiesų žinau, kad man pasisekė. Kitos moterys daug ką atiduotų, kad galėtų tokį turėti!"

Kremų ir papildų mėgėja

Sarah Skyte yra 26-erių metų pardavimų vadybininkė. Ji gyvena šiaures Londone, netekėjusi. Drabužių dydis - 40.

Sarah sako: "Negalėčiau pasakyti, nei kad myliu, nei kad nekenčiu savo užpakalio. Mano figūros tipas toks, kad riebaliukai linkę kauptis viršutinėje kūno dalyje, todėl turiu pasistengti, kad atrodyčiau proporcingai ir sumažinčiau celiulitą. Kai būsiu vyresnė, turėsiu įdėti dar daugiau darbo.

Daug dirbu ir neturiu laiko sportuoti taip dažnai, kaip norėčiau, todėl siekdama pagerinti šlaunų ir užpakaliuko išvaizdą, juos tepu stangrinamaisiais kremais.

Man dar tik 26-eri, bet aš paranojiškai bijau, kad mano užpakaliukas praras stangrumą, todėl naudoju brangius kremus."

Brangi priklausomybė: norėdama sumažinti celiulitą, Sarah naudoja stangrinamuosius kremus.

"Esu išbandžiusi daugybę kremų - ir pigius, ir tokius, kurie kainavo 150 svarų. Jei manau, kad kremas veiksmingas, man negaila pinigų.

Nuo sausio mėnesio laikausi anticeliulitinės ir geriu vitaminų papildus bei kasdien tepuosi kūno serumu bei stangrinamuoju kremu.

Šie produktai man kainavo beveik 200 svarų. Serumu (58 svarai) ir kremu (35 svarai) tepuosi du kartus per dieną. Vien papildai kainavo apie 100 svarų. Pakuotės, kurioje yra 11 tablečių, man užtenka vienam mėnesiui, o kremą išnaudoju per 6 savaites. Tam reikia pasišventimo, tačiau manau, kad šie produktai padeda, nes mano užpakaliukas nebėra toks liulantis.

Žinau, kad teisinga mityba padeda sumažinti “apelsino žievelės” efektą, tačiau nesimaitinu taip sveikai, kaip galėčiau: savaitgaliais mėgstu atsipalaiduoti su vynu, pica ir šokoladu, todėl manau, kad papildai yra protingas pasirinkimas, siekiant sumažinti celiulitą iš vidaus ir išorės.

Esu įsitikinusi, kad mano celiulitas nyks, jei ir toliau naudosiu šiuos produktus. Jei šią vasarą bus nebaisu apsivilkti maudymosi kostiumėlį, tikrai nesigailėsiu išleidusi 200 svarų."

O štai specialistų patarimai, kaip suformuoti tobulą užpakaliuką.

Sportas

Treneris Doug Robertson, tarp kurio klientų yra ir Tess Daly, sukūrė naują pratimų seriją “Tobulas užpakaliukas”. Jo patarimai.

Sporto salėje atlikite įtūpstus, pritūpimus, tiltelius, atsispaudimus. Šie pratimai tvirtina užpakalio ir šlaunų raumenis. Jei nežinote, kaip teisingai juos atlikti, paklauskite trenerio.

Kai sėdatės ant kėdės ar stojatės, nesiremkite rankomis. Tokiu būdu kasdien atliksite įtūpstus, to net nepastebėdamos.

Lipdamos laiptais, lipkite ant kas antro laiptelio. Jūsų sėdmenų raumenys bus priversti intensyviau dirbti, sustangrės užpakaliukas.

Kasdien suvartokite 250 kcal mažiau nei įprastai (tiek kalorijų yra didelėje taurėje vyno, viename šokoladuke ar keliuose sausainiuose) ir kiekvieną dieną 30 min sparčiai vaikščiokite ar užsiimkite panašia fizine veikla. Tai gali turėti didelės įtakos jūsų užpakaliuko išvaizdai.

Vibruojančios platformos “PowerPlate”, kurias turi daugelis sporto klubų, puikiai tinka norinčioms patobulinti apatinę kūno dalį: jos padidina riebalus deginančią energiją ir gali sumažinti riebalinių ląstelių dydį.

Odos priežiūra

Odos priežiūros ekspertės Lesley Reynolds Khan patarimai

Senas geras kremas “E45” yra ne ką prastesnis už daugelį brangių kremų. Jis padeda sumažinti skysčių kaupimąsi ir išvalo toksinus. Kūno masažavimas sausu šepečiu taip pat gali duoti gerų rezultatų.

Limfinis masažas padės sumažinti celiulitą, nes pašalins iš audinių skysčius.

Mityba irgi yra labai svarbi. Gerkite daug skysčių, venkite greitojo maisto ir kofeino, nes jie skatina toksinų kaupimąsi.

Karšti kūno įvyniojimai padidins kraujo tekėjimą į odą, padės išvalyti toksinus, paspartins riebalų degimą ląstelėse ir padės joms trauktis.

“Velashape” - tai mechaninis masažas su specialiu prietaisu. Daugeliui moterų prireiks 16 procedūrų, tačiau rezultatai nėra ilgalaikiai.

“Lipastyle” - tai riebalinių ląstelių tirpdymas mažo dažnio ultragarsu. Jis padės atsikratyti riebalų ant šlaunų ir užpakaliuko.

O jei nebijote gultis po chirurgo peiliu, išbandykite “BodyTite”. Tai švelnesnė alternatyva tradiciniam riebalų nusiurbimui. “BodyTite” fiziškai pašalina riebalus ir suskaido celiulitą, todėl riebalai neatauga, o rezultatai yra ilgalaikiai.

Mada

Garsios stilistės Rachel Fanconi, kurios klientai - tokios žvaigždės kaip Helen Mirren ir David Beckham, patarimai.

Atidžiai rinkitės džinsus. Tamsus džinsas arba strategiškai dažytas audinys padės atrodyti lieknesnėms.

Atkreipkite dėmesį į užpakalines kišenes. Mano nuomone, geriausiai atrodo “Paige” džinsų kišenės. Jos prisiūtos taip, kad sukuria stangraus užpakaliuko iliuziją. Rekomenduoju “Paige” džinsus “Rising Glen”.

Vienintelė šiuolaikinė priemonė, kuri suspaudžia sėdmenis ir suteikia tvirtumo, yra “Spanx”. Jei norite, kad užpakaliukas, šlaunys ir klubai atrodytų lygesni, rinkitės “Higher Power” šortukus.

Stenkitės subalansuoti proporcijas. Jei esate “kriaušė”, pieštuko formos sijonas ar suknelė tik dar labiau išdarkys proporcijas, todėl rinkitės platėjančius sijonus su stilizuotais krašteliais. Ieškokite storesnių audinių, per kuriuos nepersišvies celiulitas.

Su aukštakulniais bateliais nepatogu striksėti po biurą ar vežti vaikus į mokyklą, tačiau jie pagerina išvaizdą, vizualiai sustangrina užpakaliuką. Į madą grįžta batai su platformomis, kurie yra daug patogesni už įprastus aukštakulnius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)