Rasa Povilaitienė, įvaizdžio bei stiliaus kūrėja, grožio technologijų ekspertė, "Bogomolov' Image School" dėstytoja:

Rasa Povilaitienė
Pirštuose ir naguose temperatūra paprastai yra žemesnė negu kitose kūno vietose. Kraujotakos intensyvumas čia labai priklauso tiek nuo žmogaus kraujotakos sistemos būklės, tiek nuo aplinkos temperatūros kitimų, kurie lemia kraujagyslių spindžių kitimus. Temperatūros kritimo pasekoje (šaltyje) sutrinka pastovi ir visavertė bazalinių odos ir nagų augimo zonos kraujotaka. Nušalimą patyrusi rankų oda itin jautriai reaguoja į šalčio poveikį - raudonuoja, mėlynuoja, nago plokštelė įgyja melsvai - violetinį atspalvį.

Nagų lako spalvose turėtumėte vengti akinančios baltos spalvos, visų pilkų, šaltai melsvų, violetinių bei ciklameno atspalvių - jie dar labiau paryškins rankų raudonį ar mėlynumą. Nenaudokite skaidrių lakų - per juos persišvies melsva nago plokštelė. Venkite akinančiai baltos spalvos nagų lako - šalia jos itin išryškėja raudonų rankų oda.

Nerekomenduojamos labai iššaukiančios, sodrios, ryškios, intensyvios nagų lako spalvos- jos akimirksniu pritraukia dėmesį, o tuo pačiu pastebima nepatraukli rankų odos spalva. Labiausiai jums tinkančios turėtų būti visa šiltų spalvų paletė, pvz.:

gelsvos: šilta gelsvojo smėlio, kupranugario vilnos, medaus, kakavos, sendinto aukso spalva;

balsvos: opalo, baltojo perlo, dramblio kaulo, plikyto kremo, pieno spalva;

švelni rožinė: vyšnios žiedlapio ar cukraus vatos rausva;

oranžinės: persiko, oranžinė koralo, lašišos, vario spalva;

rusvos: tamsaus gintaro, kavos pupelės, šokolado ruda;

raudonos: šilta saulėlydžio raudona, degintos plytos spalva.

Rinkitės perlamutrinio blizgesio lakus, nes jie vizualiai atrodo daug „šiltesni“ už matinius lakus. Venkite kriauklės kiauto melsvai-violetinį žvilgesį, bei mėlyną, žalią, violetinį blizgučius turinčių lakų. Jei jums patinka „prancūziškas“ lakavimas, nago pagrindą lakuokite visiškai nago plokštelę padengdama maskuojančia šilta pasteline spalva, o nago galiukui rinkitės ne akinančiai baltą, bet šiltesnę pieno spalvą.

Sausa, paraudusi, šerpetojanti rankų oda, joje atsiradę mikroįtrūkimai- nemaloni savijauta žmogui ir puiki terpė patekti infekcijai ar užkratui. Šaltuoju metu naudokite ne drėkinantį, o riebesnį apsauginį - maitinantį rankų kremą. Būtų gerai, jei jo sudėtyje būtų šių medžiagų: kolageno ir elastino (jaunina ir stangrina rankų odą), pipirmėtės (aktyvina kraujotaką), glicerino (sukuria apsauginę plėvelę ant odos paviršiaus), vitaminų A ir E.

Tapdama rankas kremu, stenkitės daugiau ir dažniau pamasažuoti plaštakas ir pirštų galiukus - taip suaktyvinsite kraujotaką. Rekomenduojamos specialios gydomosios šilumos procedūros, kurių metu sušildomi giliausi odos sluoksniai, pvz. aliejines kaukes, parafino ar karšto smėlio procedūros.

*******************************

Nežinai, kokie drabužiai tinka tavo figūrai, o makiažas - būtent tavo veidui? O gal iš viso esi pasimetusi mados tendencijų jūroje ir neįsivaizduoji, kokia kryptimi pasukti savo drabužinės laivelį ir kaip puoselėti savo kūno grožį? Tuomet klausk įvaizdžio bei stiliaus kūrėjos, grožio technologijų ekspertės, "Bogomolov' Image School" dėstytojos Rasos Povilaitienės. Rašyk: stilius@delfi.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)