Žmonės, kurių oda yra riebi, yra linkę ją itin uoliai valytis, kad atsikratytų blizgesio, tačiau dėl to jų oda per daug įsitempia. Tai tikrai nėra gerai. Atsargiai naudokitės valikliais su alkoholiu, kuris pašalina nuo odos jos eterinius aliejus. Jei oda po valymo per daug įsitempia, reiškia, kad jūs per daug ją nuvalote arba naudojatės netinkamu jūsų odos tipui valikliu.

Kai kurie per didelio nuvalymo požymiai yra:

• Bėrimas. Produktai, kurie turėtų apsaugoti odą (pavyzdžiui, nuo saulės), prasiskverbs į odą, jei odos natūralusis barjeras bus pažeistas;

• Suaugusiųjų spuogai. Odos valymas daugiau nei du kartus per dieną gali turėti priešingą poveikį ir išsekinti riebalines liaukas. Be to, jei drėkinančios priemonės ne įsigeria į odą, o lieka jos paviršiuje, reiškiasi jūs esate linkęs turėti spuogų;

• Seborėjinis dermatitas (raudonos pleiskanojančios dėmės aplink galvos odą ir ant T-zonos).

Svarbiausia yra pusiausvyra. Juk jūs norite, kad jūsų oda jaustųsi gerai. Tad nepamirškite, kad įsitempusi oda yra blogai, o drėgna oda yra gerai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)