Pasak VU Onkologijos Instituto III Onkochirurgijos skyriaus vedėjo habil. dr. Valerijaus Ostapenko, kasmet pasaulyje krūties vėžiu suserga apie 1 mln. žmonių, iš kurių maždaug 10 tūkst. - vyrai. Lietuvoje kasmet krūties vėžys diagnozuojamas maždaug 1400 moterų ir 12 vyrų. Šis gama detektorius padeda nustatyti sarginį limfmazgį, kurį chirurgas pašalina.

„Prieš kelioliką metų kasmet atlikdavome apie 1200 operacijų ir jų metu pacientėms buvo šalinamos krūtys, nes svarbiausia buvo, kad ligonė išgyventų. Vos 80 moterų išsaugodavo krūtis. Šiais laikais svarbu tapo ir estetinis aspektas bei gyvenimas po operacijos. Dabar, atlikdami tiek pat operacijų, krūtis išsaugome maždaug 800 pacienčių”, - teigė V. Ostapenko.

Nuo 2001 m. Lietuvoje veikiančiame „Avon“ „Rožinio kaspino“ fonde 150 tūkst. litų surinkta kompanijos konsultantų dėka per pastaruosius dvejus su puse metų. Prie šios paramos prisidėjo rugsėjį surengtas tarptautinis bėgimas ir žygis prieš krūties vėžį su Živile Balčiūnaite, kuriuo buvo siekiama atkreipti visuomenės ir politikų dėmesį į vis didėjantį sergančiųjų šia liga skaičių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją