Tyrimo eigoje paaiškėjo, kad tokia terapija dvigubai padidina klausos netekimo riziką, rašo bellameda.ru.

Naujoji studija parodė, jog tik vienas iš šešių stipriosios lyties atstovų, niekada nevartojusių medikamentų nuo impotencijos, yra patyręs klausos sutrikimų.

Tuo tarpu problemų su klausa skaičius išaugdavo du kartus tarp vyrų, pasinaudojusių tokių preparatų teikiamomis galimybėmis.

Anksčiau mokslininkai jau buvo ištyrę ryšį tarp šių vaistų ir staigaus apkurtimo, tačiau naujieji duomenys leidžia teigti, kad žala ausims pamažu vyksta per keletą metų.

Vaistiniai preparatai nuo impotencijos padidina kraujo tekėjimą į tam tikras kūno dalis ir taip padeda vyrams sėkmingai užsiimti seksu. Visai tikėtina, kad atsiranda toks pat poveikis ir ausų srityje. Kraujo pritekėjimo į ausis perteklius gali tapti žalos ausims ir klausos funkcijos sutrikimų priežastimi.

„Kol kas ką mes galime patikimai patvirtinti yra tai, jog preparatus nuo impotencijos reikėtų uždrausti. Kiekvienas pacientas turėtų gauti įspėjimą apie galimas problemas su klausa. Tokiu būdu vyrai bus perspėti apie tykančius pavojus ir pasirodžius pirmiesiems simptomams galės laiku kreiptis į specialistus, – teigia vienas iš tyrėjų.

Mokslininkai taip pat visiems vyrams, kurie jau turi problemų su klausa, pataria vengti vartoti medikamentus erekcijos sutrikimams gydyti.

Anksčiau buvo pranešta apie tai, kad daugiau kaip 50 proc. atvejų vaistai nuo impotencijos apskritai neturi jokio poveikio juos vartojantiems pacientams. Vyrai su šiomis problemomis gali išleisti daug pinigų šioms tabletėms pirkti, tačiau jeigu jų problema yra mažas testosterono lygis, tai tokie vaistai jiems nepadės.

Testosterono lygis pasiekia savo piką vyrų organizmuose sulaukus 20 metų amžiaus. O po to ilgainiui jis tolygiai mažėja, tačiau greitas jo mažėjimas gali būti kitų sveikatos problemų simptomu.

Be to, mokslininkai nustatė ryšį tarp erekcijos funkcijos ir burnos ertmės būklės. Pasirodo, pažeistos dantenos ir dantys gali lemti erekcijos sutrikimus. Kuo pagrįstas šis ryšys, mokslininkams dar nepavyko išsiaiškinti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją