Pusryčiams, pietums ir vakarienei Madonna gauna tik tuos patiekalus, kuriuose riebalų, baltymų ir angliavandenių santykis atitinka 30:30:40 proporciją. Ir angliavandeniai būtinai turi būti iš vaisių ir daržovių. Jokių makaronų, duonos ar kruopų – tokiuose angliavandeniuose yra krakmolo. Riebalai – tik tie, kurių yra paukštienoje, žuvyje ar liesoje jautienoje. Madona negeria jokių gėrimų, kuriuose yra kofeino.

Nicole Kidman
Kita jau nejauna, bet dar gražuolė – Nicole Kidman –sulieknėjo taip pat ne savaime. Tik kyla klausimas, ar to būtinai reikėjo, nes daugeliui gerbėjų Nicole kur kas efektingiau atrodė filme „Moulin Rouge“ nei dabar, kai yra sudžiūvusi.

Kaip bebūtų, „kidmeniški“ kovos už idealią figūrą metodai yra žinomi. Per 14 dienų aktorė gali atsikratyti 8 kilogramų. Svarbiausias reikalavimas – per dieną išgerti pusantro litro virinto vandens, nevartoti alkoholio, cukraus ir druskos.

Meniu maždaug toks: pusryčiams juoda kava, pietums – du kietai virti kiaušiniai, špinatai, pomidorai arba saliero šaknis, pakepinta aliejuje, arba gabalėlis sūrio, arba vištienos filė. Vakarienei – gabalėlis mėsos, salotos arba gabalėlis kumpio, arba virta žuvis. Viskas paprasta, jokių delikatesų.

Renee Zellweger (2006 m.)
Claudia Schiffer esant poreikiui pasinaudoja trijų dienų trukmės ekpsres-dieta. Gerti galima mineralinį vandenį – kiek širdis geidžia.

Visas kitas meniu atrodo maždaug taip: pusryčiams vienas plaktas kiaušinis be druskos, pietums šiek tiek liesos varškės, pavakariams – tas pats ir arbata, vakarienės jokios.

Renee Zelweger – geriausia visų laikų ir tautų Bridžita Džouns – laikėsi bene pačios originaliausios dietos. Ji į ledo formeles išpilstydavo sultis ir jas užšaldydavo. O kai norėdavo valgyti, čiulpdavo šiuos kubelius, taip norėdama numalšinti alkio jausmą.

Sarah Jessica Parker
„Sekso ir miesto“ žvaigždė Sarah Jessica Parker šaldydavo ne tik sultis, bet ir visus kitus produktus. Aktorė buvo įtikinta, kad šaltas maistas kalorijas degina geriau nei šiltas.

Top-modelio Cindy Crawford metodai dar griežtesni. Cindy gali savaitę valgyti kopūstų sriubą, šviežius vaisius, sietinį jogurtą ir kartą per savaitę – vištos filė, du kartus – virtos veršienos.

Modelis tvirtina, kad taip maitindamasi per savaitę ji atsikrato iki 3 kilogramų.

Amžina ir nesenstanti žvaigždė – Sophia Loren – savo mitybą ribojo visą gyvenimą, tačiau „kankinamai badauti“ ji kategoriškai nerekomenduoja. Jos metodas sulieknėti yra ganėtinai paprastas: nevartoti per daug kalorijų, o vietoj riebių grietininių ir sūrio padažų mėgstamus spagečius pagardinti padažais be riebalų.

Sophia Loren
Pusryčiams Sophia Loren geria apelsinų sultis ir suvalgo kietai virtą kiaušinį. Pietums ir vakarienei – makaronai su krevetėmis ar liesos kalakutienos dešrelėmis.

Kartais aktorė leidžia sau pasilepinti lazanija su neriebiu sūriu. Beje, desertus S. Loren taip pat pripažįsta, tiesa, tik vaisinius. Pavyzdžiui, užsimanėte ko nors saldaus – suvalgykite du persikus ir pamiršite apie tortą.

Heidi Klum, viena iš daugiausiai išdirbančių modelių pasaulyje, yra keturių vaikų mama, o atrodo lyg smilgelė. Kaip? Pasirodo, Heidi liekninasi valgydama raugintus kopūstus, kuriuose yra bakterijų, skatinančių virškinimo procesą ir šalinančių organizme besikaupiančius šlakus. Savaime suprantama, jokių riebalų. Ir vitamino C tokiuose kopūstuose labai daug.

Vienintelis trūkumas – jei kopūstų nemėgstate taip, kaip juos mėgsta Heidi, tuomet ši dieta jums netiks, nes kopūstai bus jūsų pagrindinis patiekalas bent tris dienas. Juos pagardinti galima tik kartais ir tik vaisiais, daržovėmis, stikline jogurto, avižiniais dribsniais.

Gwyneth Paltrow
Visas išvardintas dietas galima drąsiai vadinti ekstremaliomis, nes jos skirtos staigiam svorio mažinimui. Savaime suprantama, organizmas tuo nesidžiaugs.

Tačiau Holivude ne mažiau populiarios ilgalaikės (1-2 mėnesių) dietos. Pavyzdžiui, Gwyneth Paltrow valgo daug vaisių ir visai nedaug žuvies ar kitų jūros gėrybių. Bandelių, saldainių, mėsos ir kiaušinių ji net neragauja visą mėnesį.

Sako, Gwyneth savo dietos laikymosi metu iš šaldytuvo išmeta viską, kas „nereikalinga“ – kad pagunda nekiltų.

Brangiausioji Tomo Cruise‘o antroji puselė Katie Holmes mano, kad pati efektyviausia yra arbatos dieta. Ji pačią geriausią žaliąją arbatą geria penkis kartus per dieną. Valgyti sau ji leidžia tik kartą per dieną ir tik vaisius, daržoves, labai nedaug mėsos arba žuvies.

Įdomios dietos periodiškai laikosi Elizabeth Hurley. Ji valgo tik tokius produktus, kokius valgė mūsų protėviai. Kitaip tariant, nieko, išskyrus jūros gėrybes, mėsą, žuvį, riešutus, vaisius ir uogas. Nieko, kas gaminama iš pieno ir javų E. Hurley valgo daržoves, tačiau daugiausiai šakniavaisius.

Victoria Beckham
Sklinda gandų, kad Victoria Beckham pirmenybę teikia dietai, kurios pagrindas yra suši ir jūros žolės. Per mėnesį esą taip galima ištirpdyti 10 kilogramų.

Pripažinta gražuolė Julia Roberts rimtai ir ilgam yra susižavėjo žuvies dieta. Julia mėgsta skumbrę ir lašišą. Jų negalima ruošti gruzdintuvėje ar kepti ant aliejaus – tik grilyje ar garuose.

Taip pat aktorė leidžia sau valgyti daržovių salotų su citrinų sultimis, kartais uogų ir riešutų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)