Pabandykite suvalgyti visą citriną! Ne kiekvienas sugeba atlikti tokį „žygdarbį”. Yra tokių „čempionų”, kurie tarsi žaisdami „sutvarko” visą dubenį citrinų! Bet nesižavėkite jų didvyriškumu. Gali būti, kad žmogus turi problemų su tulžies pūsle ir kepenimis. Jei nepaprastai traukia užvalgyti paprasto baltagūžio kopūsto, reiškia, kad Jums reikia atkreipti dėmesį į žarnyno būklę.

Mėgėjams valgyti kiaušinius trūksta riebalų, esančių trynyje ir, kaip nebūtų keista, cholino, kuris skaido riebalus ir cholesterolį.

Tų, kurie dideliais kiekiais valgo alyvuoges, ne tik organizme akivaizdžiai trūksta druskos, bet ir reiškia, kad yra problemų su skydliauke. Užkietėję ledų valgytojai net per šalčius veržiasi pasmaguriauti šiuo skanėstu. Tačiau, tikroji priežastis – kalcio trūkumas. Būtent tai verčia suaugusį žmogų rūpintis, kad jo racione visada būtų pieno.

Nors tai gali būti susiję ne tik su kalcio deficitu, bet ir su organizmo poreikiu gauti daugiau aminorūgščių, tokių kaip, triptofanas, lizinas, leucinas. Beje triptofanas naudingas greitai susijaudinantiems, dažnai varginamiems stresų žmonėms, kurių nervų sistema išsekusi, nes turi stiprų raminamąjį poveikį.

Puikūs vaisiai – obuoliai. Bet jei juos valgote be saiko, 2 – 3 kg „vienu prisėdimu”, tai, greičiausiai reiškia, kad organizme padidėjęs cholesterolio lygis. Organizmas pats „daro savyje tvarką”, nes kalcis, magnis, fosforas, kalis, kurių visas rinkinys yra obuoliuose, padeda sumažinti cholesterolio lygį ir žmogus jaučiasi komfortiškiau.

Panašius pojūčius patiria ir širdininkai, nes „obuolinės” mineralinės medžiagos ir aminorūgštys padeda ritmiškam širdies raumens darbui.