Obuoliai

Britų mokslininkai nustatė, kad reguliariai valgant obuolių galima ilgiau išsaugoti jaunystę. Šių vaisių sudėtyje tyrėjai aptiko epikatechinų- medžiagų, kurios kraujagyslių sienelėms grąžina elastingumą, dėl ko pagerėja širdies darbas, kraujo apytaka, stiprėja imunitetas. Mokslininkai ištyrė savanorių, kurie keletą metų kasdien valgė obuolių, sveikatą. Nustatyta, kad jų širdies ir kraujagyslių sistema buvo 17 metų jaunesnė nei realus savanorių amžius.

Juodasis šokoladas

Europos dermatologai atliko tyrimus, kurie parodė, kad kasdien suvalgomos kelios skiltelės juodojo šokolado stabdo raukšlių atsiradimą ir mažina odos vėžio riziką. Italų mokslininkai teigia, kad 2-3 juodojo šokolado skiltelės padės įveikti kraujotakos sistemos ligas.

Seksas

Amerikiečių mokslininkai teigia, kad gyvenimą ilgina mokėjimas atleisti ir seksas. Sekso metu organizmas išskiria hormonų, kurie slopina vienišumo jausmą ir padeda įveikti stresą.

Fizinis aktyvumas

9 metus amerikiečių mokslininkai tyrė 9 tūkst. vidutinio amžiaus moterų. Nustatyta, kas kiekviena valanda nesunkaus fizinio krūvio arba 30 minučių energingo ėjimo pėstute “blogojo” cholesterolio kiekį kraujyje mažina 4 mg dekalitrui. Po menopauzės sveikatinimo efektas dar didesnis - 5,9 mg dekalitrui. Kaip žinia, padidėjęs “blogojo” cholesterolio kiekis kraujyje turi įtakos aterosklerozės, širdies ir kraujagyslių ligų susiformavimui.Deja, mokslininkai teigia, kad vyrams toks efektas nepasireiškia.

Protinga žmona

Tačiau jie gali daug paprastesniu būdu pratęsti savo gyvenimą. Išanalizavę pusantro milijono šeimyninių porų švedų mokslininkai teigia, kad vyrų gyvenimo trukmė priklauso nuo jų žmonos intelekto ir išsilavinimo. Pačių vyrų protiniai gebėjimai jų gyvenimo trukmei įtakos neturi.
Mokslininkai tai aiškina tuo, jog išsilavinusi moteris šeimą maitina sveikais produktais, sugalvoja aktyvias ir sveikatai naudingas pramogas sau ir sutuoktiniui. Skatina vyrą atsisakyti žalingų įpročių.

Natūrali kava

Harvardo medicinos koledžo gydytojai nustatė, kad vyrams, kasdien geriantiems natūralios kavos, prostatos vėžys diagnozuojamas 60 proc. rečiau. Tyrime, kuris truko 20 metų, dalyvavo 50 tūkst. stipriosios lyties atstovų. Apie tai, kad kava kenkia širdžiai, mokslininkai jau nekalba. Šiuo metu gydytojai natūralios kavos, aišku su saiku, leidžia vartoti ir hipertenzija sergantiems žmonėms.

Visavertis miegas
Jeigu moteris miega mažiau nei 8 valandas per parą, rizika, kad jis susirgs širdies ir kraujagyslių ligomis, didėja, teigia britų mokslininkai. Jeigu jūs labai dažnai neišsimiegate, jūsų organizme gaminasi aktyvus baltymas, kuris turi įtakos minėtų ligų susiformavimui. Žmonės, kurie per parą miega tik 5 valandas, nuo širdies ligų miršta daug dažniau, nei tie, kurie per parą miega 8 valandas.

Vėlyvas gimdymas

Amerikiečių mokslininkai teigia, kad ilgiau gyvena tos moterys, kurios gimdo po keturiasdešimties. Tiesa, pasak gydytojų, gimdymas tokiame amžiuje moters nejaunina, tačiau tai rodo, jog jos organizmas yra pakankamai jaunas.

Tai tokie receptai - nesudėtingi, bet veiksmingi. Tačiau net ir jie nepadės, jei nemokėsime džiaugtis kiekvienu gyvenimo tarpsniu, ieškosime kaltų, kodėl sekasi tik kitiems...

Liaudyje sakoma: jei negali keisti gyvenimo, keisk požiūrį į jį.

Gal pabandykim?