Atidžiai išstudijavę odos priežiūros žiemą abėcėlę, pasirūpinkite savo grožiu jau dabar! Juk atšilus orams norėsite pasidžiaugti švytinčia ir skaisčia oda, ar ne?

Atmintinė: ką daryti ir ko nedaryti

Prausimas. Nemalonų odos perštėjimą, bėrimą bei išsausėjimą bent trumpam apraminsite, jei pamiršite šaltą vandenį rytais, „grubų“ muilą ir veido prausiklius, kurių sudėtyje yra alkoholio. Rytinį veido žadinimą lediniu vandeniu pakeiskite drungnu vandeniu ar valomuoju bealkoholiniu toniku, o vietoje įprasto odą džiovinančio muilo, vartokite bešarmį jo pakaitalą. Drėkinamasis veido losjonas, įvairūs aliejai, gaivios prausimosi putos puikiai tinka veido lepinimams prieš miegą, tačiau tik ne ankstyvam rytui.

Kremai. Greičiausiai nespėjote pamiršti šaltuoju metu vartojamų kremų taisyklės: maitinamasis – dienai, drėkinamasis – nakčiai! Žinoma, aklai ja kliautis tikrai nevertėtų – ypač riebią odą turintiesiems maitinamąjį kremą patariama vartoti kuo mažesniais kiekiais. Ir, be abejo, nepamiršti juo pasitepti bent pusvalandį prieš keliaujant į lauką.

Pastebėjote, kad po ilgo pasivaikščiojimo šaltame ore oda ima šerpetoti? Išbandykite kremą, praturtintą vitaminu A. Siaučiant šalčiams, taip pat rekomenduotina vartoti vitamino C, D ir E turinčius kremus – jie apmalšina odos pleiskanojimą bei išsausėjimą. Ypač jautrią šalčiui odą apraminsite paruošę vėsiame vandenyje išmirkytą medetkų kompresą.

Pudra. Reikalinga ar ne? Priešingai nei šiltuoju metu laiku, žiemą riebesnės toninės pudros sluoksnis gali pasitarnauti gelbėdamas odą nuo žvarbos. Oro užterštumas, ledinis vėjas, minusinė temperatūra... Maitinamasis kremas juk ne visagalis, kad galėtų nuo viso to apsaugoti vienas pats. Žinoma, persistengti nereikėtų: riebesnis kremas ir plonas pudros sluoksnis - ir jūs jau pasiruošę grumtis su šalčiu.

Ne tik išorė. Pasirūpinę oda iš išorės, privalote išgražinti ją ir iš vidaus. Odą „pamaitinkite“ daržovėmis, vaisiais ir rūpestingos močiutės išvirtomis uogienėmis. Sausa oda ypač apsidžiaugs, jei pavaišinsite ją moliūgo sėklomis, riešutais, o prarastą skaistumą atkursite per dieną suvalgydami kelis kivius bei gerdami daug vandens su citrina.

100% glotnumo, 100% švytėjimo

Kas dar galėtų priversti jūsų odą švytėti net šiaurinio žiemos vėjo sūkuryje? Raktas į odos grožio paslapčių kambarį – natūralios kaukės. Išbandykite tris odą maitinančias ir puoselėjančias veido kaukes.

Avokado minkštumas. Norint pasigaminti šią kaukę namuose, jums prireiks vieno sunokusio avokado ir arbatinio šaukštelio alyvų aliejaus. Nulupkite vaisių ir sutrinkite jo minkštimą. Į šią masę įpilkite alyvų aliejaus ir, viską sumaišę, kruopščiai užtepkite masę ant veido odos. Laikykite 20 minučių. Jei nepatingėsite kaukės pasigaminti du kartus per savaitę, rezultatais džiaugsitės nespėję nė mirktelėti.

Bananų gaiva. Ši kaukė ypač tinka žiemos šalčių išsausintai odai. Maistinga ir kvapni bananų kaukė suminkštins veido odą bei apdovanos ją trūkstamais vitaminais. Parduotuvėje į pirkinių krepšelį įsimeskite kelis bananus ir vieną citriną. Bananus nulupkite ir sutrinkite. Į košelę įlašinkite 10 citrinos lašų. Užtepkite ant veido odos ir laikykite 20 minučių. Nuvalę odą, iškart pastebėsite, kokia ji glotni ir spindinti.

Varškės ir medaus duetas. Dejuojate dėl pleiskanojančios ar nuo šalčio išbertos odos? Išbandykite varškės ir medaus veido kaukę. Nusipirkite pakelį riebios varškės, pieno ir medaus, jei šio neturite paslėpę žiemos atsargų spintelėje. Pašildykite pusę stiklinės pieno ant viryklės ir supilkite jį į varškę. Įdėkite šaukštelį medaus ir maišykite masę tol, kol ji taps tyrele. Mišinį užtepkite ant odos ir palaikykite 15-20 minučių.