Japoniška bananų pusryčių dieta

Šia dieta susidomėjo tiek japonų, kad bananai Tokijuje per vieną naktį tapo deficitu. Priežastis - sparčiai išpopuliarėjęs Hitoshi Watanobe metodas. Studijuodamas universitete, jis priaugo daug svorio ir išbandė daugybę lieknėjimo būdų, tačiau svorio numesti jam padėjo tik bananų dieta.

Prieš keletą metų jo mergina, vaistininkė ir kinų žolelių medicinos žinovė Sumiko, pasiūlė paprastą, daug valios pastangų nereikalaujančią dietą: bananai ir kambario temperatūros vandens stiklinė pusryčiams. Pasak teorijos, tokie pusryčiai taip paspartina medžiagų apykaitą, kad pietums ir vakarienei galima valgyti beveik viską, o svoris vis tiek kris. Per 6 mėn Hitoshi atsikratė 13 kg, vedė Sumiko, o savo sėkmės istorija pasidalino su tūkstančiais interneto vartotojų japoniškoje svetainėje Mixi (japoniška My Space versija).

Po to sekė knygos apie bananų dietą. Jų parduota daugiau nei 600 000 kopijų. Garsi operos solistė Kumiko Mori apie tai, kaip jai pagal Hitoshi metodą pavyko atsikratyti 7 kg, papasakojo televizijos laidoje. Žiniasklaidos susidomėjimas privedė iki to, kad parduotuvėse ėmė trūkti bananų, o importuotojai nebespėjo tenkinti atsiradusios paklausos.

Bananų dieta tapo tokia populiari todėl, kad jos laikytis labai paprasta. Vakarienę reikia suvalgyti iki 20 val, o eiti miegoti ne vėliau kaip vidurnaktį. Vengti (atsisakyti nebūtina) alkoholio ir riebaus maisto. Sportuoti nebūtina, nebent pats norite.

Šiai dietai pritaria ir biomedicinos ekspertas daktaras Noboru Motohashi, pats panašiu būdu numetęs 13 kg.Tačiau daugelis mitybos ekspertų žiūri skeptiškai. Pasak jų, kasdien valgyti tą patį produktą yra nesveika, nes organizmas negauna visų jam reikalingų medžiagų.

Kiaušinių dieta

Šios dietos mielai laikosi aktoriai ir kitos garsenybės. Nigelos Lawson vyras Charles Saatchi, dešimt mėnesių kasdien suvalgydamas po 9 kiaušinius, numetė 27 kg. Kalbama, kad besiruošdamas vaidmeniui “Pianistė”, Adrian Broody irgi laikėsi kiaušinių dietos, kuri jam padėjo atsikratyti 14 kg.

Tiesa, vėliau jis paneigė šiuos gandus, sakydamas, kad laikėsi tik panašios į šią dietos ir kiaušinius vartojo tik pusryčiams. Pietums suvalgydavo gabalėlį be riebalų keptos vištienos, o vakarienei - žuvies su garintomis daržovėmis.

Internete galima rasti keletą šios dietos versijų. Populiariausia teigia, kad didžiąją dalį baltymų reikėtų gauti iš kiaušinių, tačiau galima valgyti ir kitus produktus.

Miegančiosios gražuolės dieta

Kaip jau supratote iš pavadinimo, šios dietos esmė - daug miego. Juk kai miegame, nevalgome. Šios dietos sekėjai vartoja stiprius migdomuosius ir miega, kol sulieknėja. Žinoma, svoris krenta, tačiau tai labai nesveikas liesėjimo būdas.

Tiesa, tyrimai rodo, kad miegas išties svarbus lieknėjimo faktorius. Nuo jo trukmės ir kokybės priklauso ne tik kortizolio, bet ir hormonų leptino bei grelino gamyba. Šie hormonai turi įtakos mūsų apetitui. Kai miegame mažai, apetitas padidėja.

Sausainių dieta

Galite smaližiauti ir lieknėti! Šią Holivude madingą sausainių dietą išbandžiusieji tikina, kad ji veiksminga. Dietos autorius - gydytojas Sanford Siegal. Jo sausainiai pagaminti pagal specialų receptą ir padeda mažinti apetitą. Valgoma tik vakarienė – 170 g vištienos, kalakutienos arba jūros gėrybių. Jokių pusryčių ir pietų – sausainius galima kramsnoti bet kada praalkus. Kad dieta būtų veiksminga, per dieną būtina suvalgyti ne mažiau 6 sausainių. Vakarienė ir 6 sausainiai sudaro apie 800 kalorijų, ir tai yra dietos esmė. Taip pat būtina per dieną išgerti 8 stiklines vandens.

Beždžionų maisto dieta

Morgan Spurlock maitinosi tik McDonaldo maistu, o štai Adam Scott nutarė išbandyti beždžionių maisto davinį, subalansuotą specialiai šiems gyvūnams. „Galbūt numesiu svorio. Galbūt tapsiu stiprus kaip King Kongas. Galbūt man pasimaišys protas”, - sako vyras. Mums atrodo, kad jau pasimaišė, tačiau tingintiems gaminti ir pirkti maistą ši dieta, atrodo, patinka.

Tiesa, Adam jau susidūrė su pirmosiomis problemomis. Penktąją dietos dieną jis pranešė apie problemas tuštinantis. Nenuostabu, nes šiame maiste labai mažai ląstelienos.

Shangri La dieta

Tai viena neįprasčiausių visų laikų dietų. Jos autorius - psichologijos profesorius Seth Roberts. Per dieną galima suvartoti 100 - 400 kalorijų. Visos jos turi būti gaunamos iš alyvuogių aliejaus arba saldinto vandens. Šiuos skysčius galima suvartoti per vieną ar kelis kartus.

Teorija remiasi tuo, kad kiekvienas žmogus turi genetiškai užprogramuotą svorį, kurį organizmas stengiasi išlaikyti. Kai svoris nukrenta žemiau šios ribos, apetitas padidėja, ir atvirkščiai. Pasak teorijos, ši užprogramuotą svorį galima sumažinti ar padidinti.

Pavyzdžiui, nesveikas greitas maistas jį didina, o prėskas - mažina. Maitindamiesi aliejumi ir saldintu vandeniu, jį sumažiname ir dėl to lengviau numetame svorio.

Paprasta: nereikia kasdien skaičiuoti kalorijų, gaminti maisto, apskritai apie jį galvoti. Knyga “Shangri la dieta” tapo bestseleriu.

Biblijos dieta

Šia dietą išgarsino rašytojas Jordan S.Rubin. Mitybos taisykles galima rasti Kunigų knygoje, Pakartoto Įstatymo knygoje ir kitose Biblijos knygose. Jose maistas skirstomas į priimtiną (“švarų”) ir uždraustą (“nešvarų”).

Laikantis šios dietos leidžiama valgyti organiškas daržoves, vaisius ir grūdus. Maistas turi būti natūralus ir organiškas - toks, kokį sukūrė Dievas. Draudžiama valgyti apdorotą maistą ir produktus, augintus pasitelkiant hormonus, pesticidus, trąšas.

Rubin teigia, kad toks mitybos būdas ne tik padeda pagerinti koncentraciją ir nuotaiką, bet netgi gali palengvinti artrito skausmus, prislopinti uždegimus, sumažinti vėžio ir širdies ligų riziką. Jo teigimu, dieta padeda sulėtinti dėl dabartinio žmonių gyvenimo būdo ir mitybos paspartėjusius senėjimo procesus.

Lūpdažio dieta

Dietos šūkis – „Visada ant lūpų, niekada ant klubų”. Taip perfrazuotas angliškai dažnai vartojamas posakis „A moment on the lips could spell a lifetime on the hips”. Lūpdažio Fuze Slenderize gamintojai teigia, kad jame yra ingredientų, mažinančių apetitą. Be to, jis spartina medžiagų apykaitą ir suteikia energijos. Pagrindinis ingredientas yra augalinis ekstraktas pavadinimu SuperCitrimax, kuris slopina apetitą ir neleidžia organizmui angliavandenių versti riebalais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)