Arbatmedžio aliejus gydo viską – net ir karpas

Žurnale „Complementary Therapies In Clinical Practice“ rašoma, kad arbatmedžio aliejus yra puiki priemonė karpoms naikinti. Belfasto miesto ligoninės gydytojai pranešė apie mergaitę, kuri juo tepė karpas 12 dienų ir išsinaikino karpas. Arbatmedžio aliejus gaunamas iš Australijoje augančio melaleuca alternifolia medžio lapų. Jau anksčiau įrodyta, kad jis turi antiseptinių savybių, o dabar spėjama, kad šis aliejus naikina ir virusus.

Karpos atsiranda užsikrėtus žmogaus papilomos virusu (ŽPV). Viršutiniuose odos sluoksniuose esanti kieta medžiaga – keratinas – ima labai sparčiai augti, kol galiausiai ant odos susiformuoja specifinės tekstūros iškilimai.

Ar šoko impulsų terapija atkemša arterijas?

Šoko impulsų terapija gali tapti nauja radikalia alternatyva atvirai širdies operacijai.

Tyrimais įrodyta, kad ši terapija sumažina infarkto riziką, nes stimuliuoja naujų kraujo indų augimą – kraujas ima tekėti naujai susiformavusiomis kraujagyslėmis, todėl arterijos nebeužsikemša.

Tikimasi, kad ši terapija padės pacientams, kurie yra per silpni, kad ištvertų kraujagyslių šuntavimo operaciją ar angioplastiką. Be to, šios terapijos metu nereikia nei adatų, nei narkozės.

Pacientas tiesiog guli lovoje, o gydytojai jam virš krūtinės laiko aparatą, kuris siunčia šoko bangas į tą vietą, kur užsikimšusi arterija.

Masažas gali sumažinti kraujo spaudimą

Reguliarus masažas gali sumažinti kraujo spaudimą, teigiama JAV mokslininkių atlikto tyrimo išvadose.

Tyrėjai susituokusioms poroms išdalino nešiojamuosius kraujospūdžio matuoklius. Pusė porų masažavo savo partnerius po pusvalandį triskart per savaitę, o kita pusė nemasažavo visai.

Po keturių savaičių patikrinę vyrus ir moteris masažuotojų grupėje, mokslininkai jų kraujyje rado didelius kiekius oksitocino – hormono, kuris kovoja su stresu. Šios grupės vyrų kraujo spaudimas sumažėjo, lyginant su tyrimo pradžios rezultatais (grupėje, kuri neatliko masažo, tokių pokyčių nepastebėta).

Poveikis stipriau pasireiškė vyrams nei moterims, tačiau mokslininkai kol kas dar nežino, kodėl.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją