Net 39 procentai vyrų iki 40 metų vienaip ar kitaip tiesiogiai susiduria su šia problema. Ir absoliučiai kiekvienas vyras nors kartą gyvenime yra laikinai tapęs impotentu. Tačiau neverta nusiminti ir iš karto atsisakyti teisės vadintis vyru, kamuotis galvojant, kad tai - impotencija.

Šios nesėkmės, užgriuvusios vyrą, gali tęstis neribotai ilgai, nes sąmonėje jau įsitvirtinęs faktas, jog impotencija yra neišgydoma ir su šia padėtimi telieka tik susitaikyti. Sukurta daugybė mitų, kurie erekcinę disfunkciją patyrusiam vyrui neleidžia susimąstyti apie savo sveikatą ir kreiptis į gydytoją.

Mitas: erekcijos sutrikimai kamuoja tik nedaugelį vyrų ir tie yra vyresnio amžiaus.

Statistika byloja, kad daugiau nei pusė nuo 40 iki 70 metų amžiaus vyrų patiria erekcijos sutrikimų. Vyresniame amžiuje ši problema tikrai aktualesnė dažniausiai tik todėl, kad erekcijos sutrikimus lemia ir gretutinės ligos, kuriomis serga vyresnio amžiaus vyrai. Tuo tarpu jaunesniems vyrams erekcijos sutrikimai būna daugiau dėl esančių psichologinio pobūdžio problemų, nuolat patiriamo streso, neteisingo gyvenimo būdo.

Mitas: erekcijos sutrikimai yra vyrų gėda, tačiau turint kantrybės, problema paprastai išnyksta savaime. 

Kuo ilgiau problema nepripažįstama, tuo sunkiau ją spręsti. Į specialistus reikia kreiptis tuojau pat, kai tik atsiranda pirmieji intymaus gyvenimo sutrikimai. Priešingu atveju nuolatinė psichologinė įtampa ir baimė patirti nesėkmę, problemą tik paaštrina, o kartu ir pablogina tarpusavio santykius. Laiku kreipiantis į gydytojus ir pritaikius tinkamą gydymo būdą, grąžinama gyvenimo pilnatvė ir džiaugsmas.

Mitas: vyresniems žmonėms erekcijos sutrikimai nebepagydomi.

Bet kokio amžiaus vyrai gali kreiptis į gydytoją, nes amžius nėra ta priežastis, dėl kurios reikėtų atsisakyti intymių santykių, ypač jei vyras yra fiziškai ir protiškai sveikas, ir jaučia seksualinį potraukį.

Mitas: vaistai nuo erekcijos veikia trumpai, todėl juos nepatogu vartoti.

Jau yra preparatų, kurie veikia daugiau nei parą, todėl jų vartojimas nepatogumų nesukelia.