„Tik trečdalis cholesterino, esančio kraujyje, atkeliauja iš maisto, o kiaušiniuose esantis cholesterinas kone visiškai nepasisavinamas“, - išsiaiškino mokslininkai. Jie įsitikinę: „Vietoje kiaušinių apribojimo, geriau valgyti mažiau riebios mėsos ir riebių pieno produktų, kuriuose esantis cholesterinas tikrai pavojingas“.
2009 m. март 19 d. 19:19
Kiaušiniams paskelbta „cholesterino amnestija“
www.DELFI.lt
FOTO:
„Kiaušininio“ cholesterino galima nebijoti, įsitikinę mokslininkai iš Didžiosios Britanijos. Kad galiausiai išsiaiškintų, ar tikrai dažnas kiaušinių vartojimas sukelia cholesterino kiekio padidėjimą ir aterosklerozės vystymąsi, mokslininkai ilgą laiką stebėjo didelę savanorių grupę. Pasirodė, kad kiaušiniuose esantis cholesterinas praktiškai neveikia cholesterino kiekio kraujyje, rašo žurnalas "Zdorovje".