1. Kuo riebesnis kremas, tuo geriau jis drėkina

„Koncentratas nebūtinai reiškia optimalų drėkinimą, – sako Annet King, Tarptautinio odos instituto mokymų ir plėtros vadovė. - Perdozavus riebalų mirusios ląstelės gali nepasišalinti, oda atrodys papilkėjusi“.

A. King siūlo prieš kremus naudoti serumus, kad oda būtų pakankamai drėkinama. Veido priežiūros specialistė Sonia Dakar sutinka: „Serumai yra lengvi, bet labai koncentruoti ir puikiai susigeria“.

2. Debesuotas dangus – ženklas padėti saulės apsaugos priemonę į lentynėlę

Vargu. Dėl mažėjančio ozono sluoksnio UVB spinduliai tapo stipresni, ir dabar priemonių su SPF reikia visus metus. Debesys ne kažin kiek apsaugo nuo raukšles sukeliančių UVA spindulių, rašo „Marie Claire“. Atėjus vėsesniems orams, įsigykite dieninį drėkinamąjį kremą su SPF 15 (arba daugiau), kad jis saugotų ir drėkintų jūsų odą.

„Saulės apsaugą galite dar sustiprinti prieš drėkinamąjį kremą naudodami serumą, kuriame gausu antioksidantų“, - sako dermatologė dr. Cheryl Burgess iš Vašingtono.

3. Riebiai odai nereikia drėkinamojo kremo

Sausas, šaltas oras veikia visus odos tipus – net riebią. Jei odos nesaugosite, sutriks apsauginė jos funkcija. Jei oda labai riebi, galima naudoti kremą-gelį arba losjoną. Mišriai odai naudokite skirtingus drėkinamuosius kremus skirtingoms vietoms – lengvą kremą T zonai ir riebesnį – skruostams, kurie išsausėja.

4. Šveitimas žiemą pablogina sausų odos vietų būklę

„Nuvalius senąjį sluoksnį, skatinamas ląstelių atsinaujinimas, taigi padedate atsirasti naujoms ląstelėms“, - sako A. King. Svarbiausia žiemą – kruopščiai drėkinti, kartais naudoti drėkinamąją kaukę, kadangi jūsų odos apsauga po šveitimo susilpnėja.

A. Dakar priduria: „Enziminiai šveitikliai padės pasiekti rezultatų švelnesniu būdu“.

5. Lūpų kremas saugo nuo odos supleišėjimo

Tik jei jis tinkamas. Kai kurie įprasti ingredientai gali turėti kaip tik priešingą poveikį. Vazelinas sukuria dirbtinę plėvelę ant jūsų lūpų, signalizuodamas odai, kad nebegamintų riebalų; kvapikliai, dažikliai taip pat gali išsausinti odą.

A. King siūlo naudoti natūralių aliejų priemones arba su taukmedžio ir kakavos sviestu.

„Kad pašalintumėte besilupančias vietas, patepkite drėgnas lūpas šveitikliu (tiks ir švelnus dantų šepetukas), patrinkite, tuomet patepkite kremu“, - sako ji. Palaukite pavasario – tuomet ir galėsite vėl naudoti putlumo lūpoms suteikiančias priemones bei ilgai išliekančius lūpų dažus, sausinančius odą.

6. Dušas drėkina sausą odą

„Net jei tai puiku šaltą dieną, karštas dušas ir vonios itin sausina odą“, - sako Niudžersio dermatologas dr. Robin Ashinoff.

Jei vis tiek labai norite pasišildyti, pabūkite duše penkias minutes, kūną prauskite bemuile priemone vietoj muilo arba priemonės su kvapikliais. Nušluostykite odą – jokiu būdu netrinkite – ir kol dar drėgna, įmasažuokite drėkinamojo kremo.

7. Jūsų odai bus geriau, jei nekišite nosies iš namų

Taip, itin šaltas oras sausina odą. Bet jei liksite viduje, kur visu pajėgumu dirba įjungtas šildymas, oda dar labiau išsausės. Taigi mėgaukitės grynu oru ir žiemos sportu, o tuomet padarykite visa, ką tik galite, kad oras namie taptų kuo drėgnesnis.

Padės oro drėkintuvas – ypač naktį, kai patepate odą naktiniu kremu ir ji labiau linkusi sugerti drėgmę. Drėkintuvas taip pat padės apsaugoti plaukus. S. Dakar rekomenduoja įpilti šaukštelį arbatmedžio aliejaus į vandens talpą ir kas kelias dienas ją valyti.

8. Leiskite žiemos išvargintai odai miegoti žiemos miegu – nedarykite jokių procedūrų

Iš tikro žiema – bene geriausias laikas pradėti lazerių procedūras, tokias kaip plaukų šalinimas, kadangi prieš tai oda neturi būti įdegusi, o po to oda netoleruos saulės. Tačiau jei po ilgo savaitgalio slidinėjant oda paraudo, gausiau drėkinkite. Iškart po lazerių procedūrų tepkite uždegimo slopinamuosius kremus, kad paskatintumėte odos atsikūrimą.

9. Vėjas dovanoja odai natūralų, sveiką, trokštamą spindesį

Priklauso nuo to, ar sutrūkinėję kapiliarai skruostuose jums yra trokštami – o būtent tai gali padaryti atšiaurus vėjas. Blogiausias scenarijus – odos liga (rosacea).

„Jautri oda itin reaguoja į vėjo poveikį, - sako A. King. - Taigi prieš išsiruošdami į lauką patepkite ją apsauginiu drėkinamuoju kremu, nepamirškite šaliko. Jei nušalote, nuraminkite odą švelniu kreminiu valikliu ir drėkikliais. Nereikia nė sakyti, kad žavų raudonį kur kas geriau suteiks skaistalai.

10. Šaltu oru privaloma kuo daugiau sintetinių audinių sluoksnių

Nors šiluma būtina, tačiau dėl kai kurių nailono ir poliesterio audinių gali atrasti patinimų, gali užsikimšti poros ir netgi įaugti plaukai, nes oda negali kvėpuoti ir išskirti riebalų, prakaito, mirusių ląstelių.

Geriau dėvėti natūralių audinių drabužius – ypač apatinius, kurie liečiasi su oda – ir drėkinti odą nuo galvos iki kojų, ryte ir vakare.

„Idealu – taukmedžio sviestas, kadangi tai natūralus antioksidantas ir drėkiklis“, - sako S. Dakar. Taip pat rinkitės veido ir kaklo kremus su drėkinamosiomis medžiagomis – alaviju, hialurono rūgštimi, pieno rūgštimi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją