Mėnulio kalendorius skiriasi nuo Saulės kalendoriaus. Saulės metai yra sąlyginai padalinti į mėnesius, o Mėnulio mėnesio trukmė, priešingai, priklauso nuo natūralių gamtos ritmų: jis tęsiasi nuo vienos jaunaties iki kitos. Kiekviena Mėnulio mėnesio diena (viso jų būna 29 arba 30) pasižymi ypatingomis savybėmis ir daro skirtingą poveikį žmogui bei jo instinktyviai elgsenai, rašoma „Woman Journal“.

Kai kurios Mėnulio kalendoriaus dienos provokuoja agresyvų elgesį ir konfliktus. Kitos – neatsargius pasisakymus. Kartais mes blaškomės ir išlaidaujame. Taip pat būna poilsiui skirtų dienų. Jokios pastangos nepadės pagreitinti reikalų „vėžlio dieną“. Iš anksto žinant apie tai, galima išvengti bereikalingo jėgų ir energijos eikvojimo.

Norint nuspėti Mėnulio valią, reikia turėti Mėnulio kalendorių. Jį gali rasti internete arba nusipirkti. Kai kuriuose nuplėšiamuose kalendoriuose nurodomas ne tik Mėnulio patekėjimo laikas, tačiau ir Mėnulio dienos, fazės ir netgi zodiako ženklas, kuriame tuo laikotarpiu yra Mėnulis. Nebūtina pagal kalendorių derinti kiekvieną savo žingsnį.

Mėnulis padės įjungti tavo intuiciją: labai greitai suprasi, kurios Mėnulio kalendoriaus dienos yra svarbios būtent tau. Galbūt pradėsi skirti lemtingus susitikimus 29-ąją dieną. Arba 26-ąją dieną iš tolo aplenksi parduotuves. Bet kokiu atveju netrukus pastebėsi, kad tavo gyvenime sumažėjo konfliktų ir streso.

Jei Mėnulio dienos daro poveikį žmogaus elgesiui, vadinasi, organizmo energetinė būklė, jo aktyvumo ir ištvermingumo lygmuo priklauso nuo Mėnulio fazės.

Priešpilnis Mėnulis pripildo pasaulį energijos, padeda atsinaujinimui. Tomis dienomis mes jaučiame jėgų antplūdį ir esame pasirengę kalnus nuversti. Delčios metu jėgos palaipsniui senka, mes dažniau jaučiamės pavargę.

Mėnulio fazių pasikeitimo laikotarpiai (jaunaties, pilnaties, pirmasis ir trečiasis ketvirtis) yra kritiniai. Tuo metu žmonės nervingesni, jų psichika lengvai pažeidžiama, organizmas nusilpęs, imunitetas taip pat silpnesnis. Pagal statistiką, būtent šiais laikotarpiais nutinka daugiausia nelaimingų atsitikimų, avarijų, katastrofų ir savižudybių.

Per mėnesį laiko Mėnulis praeina keturias fazes. Jas gali pastebėti ir be kalendoriaus, tiesiog žiūrint į Mėnulį. Jei sudėtinga nustatyti, ar Mėnulis yra priešpilnis, ar delčia, pasinaudok mūsų močiučių patarimu: kai iš Mėnulio pjautuvo galima padaryti raidę d – tai delčia, o kai raidę p – Mėnulis priešpilnis.

Pirmoji fazė prasideda nuo jaunaties pradžios. Tuo laikotarpiu žmogaus organizmas išgyvena jaunystę. Jis kaupia energiją būsimiems darbams ir jam reikia padėti: bendrauti su gamta, atlikti stiprinančias procedūras. Nesipriešink gamtai ir nebūk labai aktyvus: dar neatėjo laikas veikti. Pirmoji fazė – ketinimų ir planavimo laikotarpis.

Antra fazė prasideda, kai Mėnulio pjautuvas padidėja ir pasiekia maždaug pusę mėnulio disko vidurio. Šios Mėnulio fazės metu organizmo energija toliau kaupiasi. Jos jau pakanka pradėti veikti ir kol kas nėra jaučiamas nuovargis.

Šiuo laikotarpiu viskas, ko imamės, vyksta lengvai, atsiranda pasitikėjimas savo jėgomis. Tuo pat metu jaučiame potraukį emociniams kontaktams, skausmingai reaguojame į abejingumą ir dvasinį šaltumą.

Antroji Mėnulio fazė baigiasi prasidėjus pilnačiai. Pilnaties dienoms (trims dienoms prieš pilnatį ir trims dienoms po jos) būdinga emocinė įtampa ir nuotaikos kaita. Šiuo laikotarpiu patartina užsiimti ramiais, monotoniškais darbais, nesiblaškyti, nesinervinti ir nepradėti naujų darbų.

Trečiajai fazei būdingas jėgų perteklius ir būties pilnatvės pojūtis. Mes tampame laisvesni ir labiau nepriklausomi. Sukauptai energijai būtina išsilaisvinti – šiuo metu galima ir reikia gyventi aktyviai. Šiuo laikotarpiu viskas pavyksta lengvai. Reikia nepraleisti šio laiko veltui ir panaudoti jį patiems svarbiausiems ir atsakingiausiems reikalams.

Ketvirtoji fazė prasideda, kai Mėnulio diskas sumažėja per pusę. Mėnulis mažėja, o kartu su juo mažėja ir mūsų organizmo jėgos. Viskas krenta iš rankų, jėgos nyksta, todėl reikia taupiai jas naudoti tik patiems būtiniausiems dalykams. Šiuo laikotarpiu gali apnikti depresija, emociniai proveržiai.

Kai Mėnulis visiškai išnyksta iš horizonto, ateina niūrios ir grėsmingos Hekatės dienos. Paskutinės dienos prieš jaunatį yra baimių, depresijos ir emocinio disbalanso laikas. Tuo pat metu suprastėja reakcija, padidėja traumų galimybė. Šiuo laikotarpiu imunitetas yra silpnas ir organizmui gresia ligos.

Stebėk save. Stebėk, kaip tavo savijauta keičiasi skirtingomis Mėnulio dienomis ir keičiantis Mėnulio fazėms ir pradėsi intuityviai jausti, ką gali daryti, o kas tam tikru laikotarpiu yra draudžiama.

Kuo gali padėti Mėnulis?

1. Planuok esant priešpilniam Mėnuliui ir pilnačiai. Planai, sukurti iš karto po jaunaties, būna įgyvendinami ganėtinai greitai. Delčios metu pradėti reikalai gali stipriai užsitęsti. Hekatės dienomis geriau visai nieko neplanuoti.

2. Mėnuliui augant greitai priaugame svorio. Jei to neplanuoji, ribok savo maistą. Pačios veiksmingiausios svorio metimo dietos šiuo laikotarpiu neduos norimo rezultato: geriausiu atveju tau pavyks nesustorėti. Pabandyk lieknėti delčios metu – tau tikrai pavyks.

Tas pats principas taikomas ir odai. Maitink ir drėkink ją kremais jaunaties metu. Visko, kas nereikalinga – strazdanų, spuogų, pigmentinių dėmių ir nereikalingų plaukelių – atsikratyk delčios metu.

3. Plaukų kirpimui tinkamiausias metas – pilnatis ar priešpilnis. Tačiau jei nori, kad šukuosena ilgiau išlaikytų formą, reikia kirptis delčios metu.

4. Didįjį skalbimą ir generalinę tvarką taip pat planuok delčios laikotarpiui. Tuo metu purvą išvalysi be didesnių pastangų, o sutvarkytuose namuose ilgam išliks gaivumo pojūtis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)