Susitaikyti su Avinu

Avinai supyksta greitai ir užvaldžius emocijoms išsako viską, kas susikaupė. Būtent tai dažnai tampa nenoro su jais susitaikyti priežastimi. Tačiau po Avino ženklu gimę žmonės tokie žavūs ir patrauklūs, kad ilgai pykti ant jų neįmanoma. Jeigu jūs nusprendėte susitaikyti su Avinu, laikykitės jo paties taktikos: tiesiog paskambinkite jam ar susitikite asmeniškai, ir tiesiai šviesiai pasiūlykite taiką. Nėra būtinybės griebtis gudrybių ir išsisukinėjimų, juk santykiuose Avinas pirmiausia vertina nuoširdumą ir atvirumą.

Susitaikyti su Jaučiu

Su Jaučiu susitaikyti nesudėtinga, svarbiausia – dar kartą neišprovokuoti jo pavydo ir nepakirsti jo pasitikėjimo. Jeigu susipykote su Jaučiu, būkite pasiruošę išklausyti savo pašnekovą. Jam greičiausiai yra ką pasakyti, ypač jeigu konflikto įkarštyje jūs abu perėjote prie asmeniškumų. Neatmetama galimybė, kad jis neiškart norės susitaikyti, tarsi patikrindamas jūsų nusiteikimą atkurti santykius. Tačiau jeigu duosite jam suprasti, kad nuoširdžiai apgailestaujate dėl konflikto, būkite tikri, kad pats Jautis pasiūlys jums taiką ir dės visas pastangas, kad daugiau konfliktų nebūtų.

Susitaikyti su Dvyniais

Dvyniai yra atviri ir komunikabilūs, todėl dalį konfliktų suvokia kaip natūralų apsikeitimo nuomonėmis procesą. Tokiu atveju jūsų užduotis – tiesiog surinkti kuo daugiau jums naudingų argumentų, ir tuo pačiu nusiteikti išklausyti pačių dvynių argumentus. Jeigu konfliktas įvyko asmeniniuose santykiuose, geriau nedelsti ir patiems pasiūlyti taiką. Ir, žinoma, iškart pasiūlykite Dvyniams kažką naujo ir įdomaus, pavyzdžiui, susitaikymo proga kartu nueiti į teatrą ar parodą.

Susitaikyti su Vėžiu

Vėžiai kartais būna pernelyg emocingi ir jautrūs, jiems nelengva atlaikyti audringą oponento puolimą, todėl jie paprasčiausiai pasitraukia iš konflikto ir užsisklendžia savyje. Jeigu jūsų mylimas Vėžys staiga paniro į save ir tapo nekalbus, tai pirmas požymis, kad jis dėl kažko įsižeidė. Čia gali padėti tik mėginimai su juo nuoširdžiai pasikalbėti, geriausia namie, prie puodelio arbatos. Vėžiui svarbu pasitikėti savo pašnekovu, todėl jeigu norite vėl atsikovoti savo padėtį, pademonstruokite savo patikimumą ir rūpestingumą.

Susitaikyti su Liūtu

Išdidžiam Liūtui kartais būna sunku pripažinti savo klaidą ir taikytis, todėl net jeigu Liūtas neteisus, taikytis pirmiems teks būtent jums. Verčiau priimkite tai kaip aksiomą ir tuo pačiu nusiteikite, kad santykių atkūrimo procesas bus audringas ir šiek tiek teatrališkas. Aistringos prisipažinimo žinutės, puokštės gėlių ar neįprastos dovanos ir susitaikymo vakarienė restorane – štai tipiškas arsenalas, kurį pasitelkus galima atkurti santykius su įsižeidusiu Liūtu.

Susitaikyti su Mergele

Mergelės raukosi vien užsiminus apie konfliktus su aplinkiniais, todėl jos pačios nuoširdžiai suinteresuotos atkurti pašlijusius santykius su artimaisiais, draugais ir kolegomis. Vis dėlto, nevertėtų specialiai provokuoti Mergelės žengti pirmą žingsnį, ypač jeigu širdyje suprantate, kad esate neteisūs. Šiuo atveju geriausia nedaugžodžiauti, taip pat pademonstruoti nuoširdų troškimą atkurti santykius su Mergele. Ir, žinoma, po susitaikymo nereikia vėl grįžti prie temos, išprovokavusios konfliktą.

Susitaikyti su Svarstyklėmis

Svarstyklės iš visų jėgų stengiasi palaikyti gerus santykius su aplinkiniais, todėl su jomis pakankamai lengva susitaikyti, ypač jeigu jūs iš tikrųjų norite vėl atkurti santykius. Jums padės vienintelis argumentas – jūs nebenorite aiškintis, kas teisus, o kas kaltas. Patikėkite, Svarstyklės ir pačios išgyvena dėl to, kad įvyko konfliktas, ir iš visų jėgų palaikys jūsų norą vėl puoselėti gražius santykius. Viskas, ko iš jūsų reikia – tiesiog nuoširdžiai parodyti savo suinteresuotumą tolimesniu pasitikėjimu grįstu bendravimu.

Susitaikyti su Skorpionu

Susitaikymas su Skorpionu – tai tikras menas ir išties nepaprasta užduotis. Čia jau pateisinamos bet kokios priemonės, jeigu yra bent koks šansas, kad jos pasiteisins. Pats paprasčiausias, tačiau tam tikrų aktorinio meistriškumo įgūdžių reikalaujantis būdas – išreikšti nuoširdų apgailestavimą dėl to, kad įvyko konfliktas. Tačiau būkite atsargūs, juk Skorpionas tikrai jaučia falšą, tad nepersistenkite. Bet kokiu atveju būkite pasiruošę tam, kad Skorpionas ims analizuoti motyvus, skatinančius jus susitaikyti. Sugraudinti Skorpiono nepavyks, tačiau leisti suprasti, kad jūs tikrai apgailestaujate dėl konflikto – tai abiem pusėms naudingas variantas, padėsiantis su juo susitaikyti.

Susitaikyti su Šauliu

Šauliai apskritai nelaiko ilgai pykčio, todėl susitaikyti su jais nėra sunku. Iš prigimties jie optimistai, todėl Šauliai yra linkę gyventi ir džiaugtis, o ne kaupti nuoskaudas ir kankintis dėl konfliktinių santykių. Įrodykite savo žodžiais ir darbais, kad jums taip pat norisi prisiminti ankstesnius laikus, kad esate pasirengę atleisti ar pripažinti savo klaidas. Na ir žinoma, iškart po susitaikymo užsiimkite tuo, ko neatsisakys nei vienas Šaulys – išvykite kartu aktyviai pailsėti ar bent jau į ekskursiją po miestą.

Susitaikyti su Ožiaragiu

Ožiaragiai yra mąslūs ir šiek tiek lėti, jei jau kalbame apie santykių su kitais žmonėmis atkūrimą. „Prasta taika geriau nei geras ginčas“ – taip skamba Ožiaragio devizas. Todėl su juo pakankamai lengva formaliai atkurti draugiškus tarpusavio santykius. Tačiau jeigu jūs norite susigrąžinti tą santykių gilumą, koks buvo anksčiau, jums teks šiek tiek labiau pasistengti. Garsiai paskelbkite apie savo rimtus ketinimus ir aktyviai ženkite pirmą žingsnį Ožiaragio link – taip jums pavyks gerokai pagreitinti santykių atkūrimo procesą.

Susitaikyti su Vandeniu

Vandeniams nėra kada ilgai pykti – pasaulis pernelyg gražus ir įvairus, kad sutelkti dėmesį į kokį tai vieną konfliktą. Visai tikėtina, kad Vandenis jau pamiršo jūsų konflikto detales, todėl tiesiog prie jo prieikite ir pasiūlykite susitaikyti. Vandeniai tiesiog pražysta, kaip aplinkui viešpatauja draugiška atmosfera, todėl labai tikėtina, kad taika sugrįš greitai ir be kraujo. Vis dėlto, pasistenkite nelipti ant senų grėblių, kitaip vieną kartą Vandenis tiesiog nustos su jumis bendrauti.

Susitaikyti su Žuvimis

Žuvys konfliktines situacijas emociniame lygmenyje labai išgyvena, todėl visiškai nėra nusiteikusios konfliktuoti. Nevertėtų draskyti Žuvų žaizdų ir priminti jiems ginčų detalių, verčiau jau surenkite susitikimą jaukioje namų aplinkoje, išvirkite skanios arbatos ir nuoširdžiai prisipažinkite, kad norite vėl atnaujinti santykius. Žuvis toks prisipažinimas sujaudins, todėl jos dės visas pastangas, kad tarp jūsų vėl įsiviešpatautų geri tarpusavio santykiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)