Tu – man, aš – tau

Niekam jau ne paslaptis, kad žmogus – tai ne vien materialus kūnas, bet ir suma energijų, kai kurios iš jų jau seniai žinomos mokslininkams: tai smegenų elektros spinduliavimas, neutronai ir neutrinai, iš kurių sudaryti atomai ir, žinoma, bioenergija arba biolaukai.

Bioenergetikai tvirtina, kad žmonės keičiasi energija pastoviai, netgi kai miega ar tyli. Mūsų energetinio lauko sąveikavimą su svetimu mes jaučiame pasąmoningai ir reaguojame – arba pasikeitusia nuotaika, arba fizine būkle. Jeigu jums su žmogumi lengva ir malonu, jeigu turite su juo apie ką patylėti, vadinasi energetiniai mainais pas jus puikiai suderinti, jūs maitinate vienas kitą ir abu iš to išlošiate. Bet jeigu jaučiate susierzinimą, staigų energijos atoslūgį ar netgi netikėtą skausmą, vadinasi, greta jūsų yra energijos rijikas.

Bioenergija būtina kiekvienam, kaip kraujas ir limfa. Tačiau neretai jos katastrofiškai trūksta. Tokio trūkumo priežastys gali būti kelios. Tai ir sunki liga, ir senatvė, didelis nuovargis. Tačiau niekas taip neišsekina žmonių, kaip neigiamos emocijos: susierzinimas, pyktis, godumas, kaltės jausmas, pavydas. Būtent jie suformuoja skyles mūsų energetiniame lauke, ir būtent per jas išteka jėga. O praradę daug savo energijos, žmonės neišvengiamai pradės ieškoti, kaip atkurti jos atsargas.

Savanoriška pagalba vampyrui

Atkreipkite dėmesį, kaip gali išsekinti paprasta rytinė kelionė autobusu. Dešimtys tokių pačių agresyvių ir nusikankinusių piliečių, stovėdami greta jūsų, tik ir laukia, ant ko išlieti susierzinimą, ir iš ko pasikrauti trūkstamos energijos. Kuo esate jautresnis bendrai nuotaikai, tuo labiau rizikuojate būti „apvalgytas“ savo nelaimės draugų.

Pas ramius, besidžiaugiančius žmones biolaukas yra pusiausvyros būsenoje ir primena auksaspalvį kiaušinį – tokiame kiaute sudėtinga pramušti skylę. O juk kaip tik šitą uždavinį sau ir kelia išalkęs vampyras, dėl to jis pasistengs išmušti potencialią auką iš pusiausvyros. Receptas paprastas: jus pasistengs įpykinti. Pykčio priepuolio metu jūs patys imsite taškytis emocijomis, o drauge su jomis prarasite didžiąją dalį energijos.

Gauti trokštamas vaišes galima ir per išgąstį: baimė formuoja skyles žmogaus auroje. Prasiskverbęs per jas, energetinis rajūnas ir pradeda savo puotą.

Neretai mes gulamės ant aukojimo altoriaus savanoriškai! „Išskyrus tave, aš nebeturiu į ką kreiptis“, „Aš tokia nelaiminga“ – kuris iš mūsų, matydamas draugų ašaras, neskubėjo jų guosti? Ir štai jūs jau atsiskleidėte, ir jūsų energija veržiasi iš jūsų, kaip iš pramušto dujų baliono. Padirbėjus guodėju, visada jauti baisų nuovargį ir abejingumą visa kam.

Tačiau nevalingą vampyrą galite aptikti ar dar artimesnėje aplinkoje. Jeigu užkimbate ant kaltinimų, kad esate, atseit, bloga motina ar bjauri dukra – prarandate jėgas per saviplaką. Tai ir atveria kelią giminaičiui-vampyrui.

Niekas iš artimųjų nekelia sau tikslo atimti iš jūsų kuo daugiau energijos ir pakenkti. Tai vyksta pasąmonės lygmenyje. O teigiamas bendro gyvenimo momentas yra tai, kad šeima automatiškai pakrauna mus energija, kai šito prireikia.

Kažkas ne taip

Kad ir koks harmoningas bebūtų sutuoktinių poros energetinis balansas, niekas neapdraustas nuo atsitiktinių sutrikimų. Sunerimusios žmonos jaučia: su vyru kažkas ne taip, tačiau suprasti kame reikalas negali. Daugeliu atvejų, matydama, kad vyras pradėjo duoti santykiams mažiau asmeninės energijos, moteris skelbia diagnozę: nustojo mylėti.

Neskubėkite skambinti pavojaus varpais ir reikšti pretenzijų. Pagalvokite, su kuo gali būti susijusios šios permainos: gal vyras pradėjo pavargti darbe ar pradeda sirgti, priežastimi gali tapti ir krizė gamyboje, ir problemos su giminaičiais. Dažnai vyrui paprasčiausiai reikalingas poilsis, psichologinis komfortas arba jam reikia pabūti vienam. Tai padėkite jam.

O štai skandalas – pats patikimiausias būdas išsiurbti iš žmogaus kiek galima daugiau gyvybinės energijos. Ištuštėjimą, kurį paskui jauti, sukelia anaiptol ne apsikeitimas įžeidimais, o didelio jėgų kiekio, kuris atiteko rėkiančio partnerio pamaitinimui, praradimas. Ir jeigu būtent jūs esate reguliarus skandalų provokuotojas, galima drąsiai teigti, kad maitinatės vyro, sūnaus, tėvo ir t.t. sąskaita.

Daugelyje šeimų skandalai tampa dažnu reiškiniu dėl to, kad sutuoktiniai nežino kito būdo apsikeisti energija. O tarp tokių būdų – ir paprastas pokalbis, ir seksas, ir bendri pasivaikščiojimai ir t.t.

Gyvenimo gėlės

Ypatingai rizikos grupei galima priskirti vaikus iki 3–4 metų: pas juos silpna energetinė gynyba, dėl to jie smarkiai priklauso nuo tėvų nuotaikų. Tiesa, savo energetinį balansą jie atkuria greičiau už suaugusius.

Vaikams ir paaugliams nerekomenduojama praleisti daug laiko su pagyvenusiais žmonėmis, kadangi, su itin retomis išimtimis, senatvėje visi patiria didelį energijos trūkumą ir automatiškai traukia ją iš ten, iš kur lengviausia jos gauti.

Ir jeigu vaikas ėmė rodyti nepateisinamai daug kaprizų, pradėjo silpti ir blykšti – priežastis gali slypėti greta esančiame vampyre.

Užsipildymas

Kad netaptume nei plėšiku, nei auka, reikia sekti savo energetinį potencialą: reguliariai jį papildyti, kontroliuoti emocijas ir apkrovas, reikia rūpintis tuo, kad pas jus pastoviai būtų bent nedidelių teigiamų įspūdžių.

O teisingą energetinį balansą išlaikyti galima keliais būdais. Pavyzdžiui, relaksacijos, jogos, meditacijos, teisingos mitybos, sveiko miego, šalto ar kontrastinio dušo, energetinių praktikų ir kitų dalykų pagalba.

Kaip neatrodytų paradoksalu, tačiau pakrauti energija gali ir fiziniai krūviai (bėgimas, treniruokliai, plaukimas ir t.t.) Svarbiausia – nepersistengti. Esant galimybei, vaikščiokite basi žole, stebėkite ugnį ar tekantį vandenį, neatsisakykite kelionių į gamtą. Bendravimas su medžiais ir gėlėmis atkuria dvasinę pusiausvyrą.

Senas patikrintas būdas prieš pastovų energijos trūkumą – įsigyti gyvūną ar papuošti namus gėlėmis. Bet kurie augalai (išskyrus lianas, orchidėjas ir daugumą pelkių augalų) ir namų augintiniai ne tik džiugina akį, bet ir gydo sielą.

Neprapuls ir energija, įdėta į bendravimą su draugais. Vienminčių laukai dirba vienodu ritmu, ramindami ir papildydami vienas kitą.

Nepamirškite apie mielus nedidelius hobius ir apie nuosavą kampelį namuose, kur viskas persmelkta tik jūsų energija ir nėra pašalinių įtakų: tegu net jei tasai mažytis gelbstinti rojus sutelpa vien tik krėsle.

Paprasti apsisaugojimo būdai

Tačiau ką daryti, kai jau tapote atakos objektu ir išbadėjęs vampyras kaukši dantimis palei jūsų nosį? Pirmiausiai pasistenkite pastatyti užtvarą tarp jūsų. Kėdė, medis, tvora ar šuo su pavadėliu neišvengiamai atvėsins rijiko įkarštį. Nesėkmės atveju padidinkite jus skiriantį atstumą.

Jeigu jums nepavyko pasitikti pavojų stovint ir priešas užėmė kėdę priešais ar įsikūrė už jūsų staliuko, sukryžiuokite rankas ant krūtinės, arba kojas, arba parodykite tam žmogui špygą (už nugaros ar kišenėje, kad neįsipliekstų aistros). Seni močiutės receptai veikia be sutrikimų.

Jeigu nėra jokios galimybės nutraukti energijos nutekėjimą tuojau pat (pavyzdžiui, jį sukėlė tėvų liga ar vaiko auginimo sunkumai), padarykite šį procesą sąmoningu. Mintyse siųskite mylimiems žmonėms ne susierzinimą, o meilę. Galvokite apie žmogų, mintyse kartodami: „Aš tave myliu ir linkiu tiktai gero“. Kaip nebūtų keista, tačiau bambėjimas tuojau pat liausis, pyktis atslūgs. O jūs, dalindamasis savo meile, nieko neprarasite: atiduodantis meilę gauna ją atgal keleriopai sustiprintą.

Beje, bioenergetikai tvirtina, kad mūsų trūkumai – tai žiedeliai ir kilpelės, už kurių paėmęs savo čiuptuvais vampyras siurbia mūsų energiją. O jeigu nėra už ko užsikabinti – neužsikabins. Taip kad būti geram, mielam – reiškia užsitikrinti nuosavą saugumą.