Jaunatis - pirmoji Mėnulio ciklo fazė, jos žemiausias kritimo taškas, kurios metu Saulė, Mėnulis ir Žemė sudaro vieną liniją ir Mėnulis tampa nematomas. Saulės ir Mėnulio trauka susilieja ir veikia viena kryptimi, todėl tuo metu Žemėje pastebimi didžiausi potvyniai ir atoslūgiai.

Manoma, kad Mėnulio gravitacijos lauko veikiamas tokius pat potvynius ir atoslūgius patiria ir žmogaus organizmas.

Kadangi nuo pirmosios jaunaties dienos Mėnulio diskas dangaus skliaute, o kartu ir jo galia pradeda pilnėti, jis simbolizuoja žmogaus poreikį augti ir vystytis naujame cikle, kurio metu jis turės progą žengti naujus savo evoliucijos žingsnius. Todėl jaunatis suteikia potencialių galimybių, palaiko naujas pradžias.

Ji sukuria palankias vibracijas susisiekti su Visata ir pranešti jai ko norite iš gyvenimo, ką norite įsileisti, sukurti, pritraukti ar paleisti. Nuo Mėnulio padėties jaunaties metu – zodiako ženklo į kurį papuola, laipsnį bei sudaromus aspektus su kitomis planetomis, galime stebėti ko palankiausia prašyti, kokias mintis kurti, kad jos turėtų didžiausią potencialą materializuotis.

Šį mėnesį Mėnulio jaunatis išsiskleis avino ženkle. Avinas - padūkęs, greitai judantis, ugningas zodiako ženklas. Jis siejamas su pavasario pradžia, kylančia bei augančia energija. Tai pirmasis ugnies stichijos ir viso zodiako ženklas - drąsus karys nekantriai besiskinantis kelią į dar nepažintas teritorijas. Avinas valdomas Marso planetos, kovoja dėl to, ką mano esant teisinga, ir laimi.

„Pirmiausia aš“ - Avino moto, tačiau nepaisant pagrindinės jo ydos - savanaudiškumo, jis turi ir teigiamų bruožų - skatina mus ginti savo vietą pasaulyje. Būtent Avino energija skatina mūsų iniciatyvumą, ambicingumą, aistrą ir drąsą eiti savo svajonių keliu.

Todėl šios jaunaties metu ypatingai gerai bus išklausomi norai ir prašymai susiję su avino charakteristikomis. Prašykite atgaivinti meilę gyvenimui, aistrą santykiams ar iniciatyvą bet kokiems siekiams pasiekti. Prašykite padėti atrasti naujus dalykus ar išrasti išradimus, semkitės iš šio trumpo laiko trykštantį optimizmą – juk viskas tik prasideda!!! Ypač gerai bus išgirsti tie, kurių norai susiję su profesijomis kupinomis rizikos, greičio, padidinto dėmesio, lyderystės – sportininkai, karininkai, gelbėtojai, kaskadininkai, advokatai, verslininkai, išradėjai.

Svarbiausias šios Jaunaties aspektas yra jauno Mėnulio jungtis su retrogradine (judančia atbulai) Venera. Šis jaunaties aspektas atneša viltį dėl meilės ir pinigų. Aplamai Venera yra harmonijos ir meilės santykių kūrėja, tačiau avino ženkle ji yra silpna. Jei įprastai Venera nori pasakyti „Aš myliu tave“, tai šį kartą būdama išvaryta ir dar retrogradinė ji sakys nebent - „Aš myliu save“.

Šiuo periodu, nuo kovo 28 d. iki kitos jaunaties balandžio 26 d., didesnė sudužusių širdžių ir prarastų pinigų tikimybė. Porų bendravimas tokiu metu gali vykti flirtuojančios kovos stiliumi. Smagu ir miela bus tik tiems, kurie turi užsiauginę storą odą, trapiems kaip snaigė šis periodas turbūt nebus labai lengvas. Negana to ši jaunaties pozicija skatins atsisakyti senų projektų ar santykių ir pradėti naujus, tačiau tuo pačiu rodys ir kitą pasirinkimą - mokytis pirmiausia pamilti save, kadangi meilė sau yra neatskiriama „judėjimo į priekį“ dalis.

Mėnulio jaunaties avino ženkle laikotarpiu (kovo 28 – balandžio 2 d.) daug kas, tame tarpe ir santykiai, atrodys naujai, šviežiai ir blizgės patraukliu spindesiu, pasijusime viliojami atgimstančios gamtos. Bet juk Venera juda atbula! Spontaniški, nenusisekę romanai, skandalai, skuboti finansiniai sprendimai padaryti šiuo metu gali ne juokais priversti mus gailėtis jų ateityje.

Tad sėkmė lankys tuos, kurie skubės protingai, geriausiai seksis po vieną taktiškai dirbantiems atstovams. Tai atradėjų įnešančių į visuomeninę areną prieštaringus, bet visiškai unikalius išradimus, metas. Tai savo individualumo atskleidimo metas. Aplamai, būtent darbas, darbiniai, o ne meilės santykiai šios jaunaties formuojamame fone bus sėkmingesni mėnesį į priekį. Todėl nenuostabu, kad kai kurie iš mūsų tai pajutę netgi „ves darbą“.

Artistams ir visiems meniškos prigimties žmonėms, kurie palaiko grožio ir kartu grubumo idėjas, jauno Mėnulio jungtis su estetikos karaliene Venera taps įkvėpimo šaltiniu. Tuo pačiu metu Jaučio ženkle esantis Marsas darys puikų aspektą su vizualizacijos ir intuicijos planeta Neptūnu, dėl ko padidės pastarųjų kūrybinės galios ir paskatins „griebti jautį už ragų“.

Tad suraskite žiupsnelį laiko jaunaties metu padirbėti su savo sąmone apie tai, kuriose gyvenimo srityse Jums trūksta pramušančios aviniškos ugnies, gyvybingo azarto ar optimistiškos lyderystės ir įsitikinsite, kad ateinantį Mėnulio mėnesį (iki balandžio 26 d.) šios konstruktyvios mintys kaip daigeliai prigis Jūsų gyvenime.

„Žmogus, kuris tvirtai ko nors siekia, priverčia likimą nusileisti.“ (Michailas Lermontovas).