Tiesa, nors baimė nepriskiriama nei vienai iš pastarųjų grupių, tačiau ji yra svarbi asmenybės sudėtinė dalis. Baimė – pagrindinis instinktas, siejantis daugelį gyvų būtybių.

Ar žinote, kokios baimės labiausiai kankina kiekvieną Zodiako ženklą? Kviečiame susipažinti.

Avinas (kovo 21 d. – balandžio 20 d.)

Išsiskyrimo baimė. Didžiausia baimė, kurią patiria Avinas – jog jei šis pasielgs netinkamai, partneris paliks jį. Avino ženklo žmonės siekia stabilių, prasmingų santykių, ir jei nepasiseka jų sukurti, tuomet šie žmonės jaučiasi žlugę.

Jautis (balandžio 21 d. – gegužės 21 d.)

Nestabilumo baimė. Šio ženklo žmonės visuomet pasiruošę suteikti pagalbą, informaciją ir reikiamas instrukcijas. Šis jų bruožas kyla iš didžiausios baimės – jog sulauks priešingo atsako. Jautis ieško tiek stabilių santykių, tiek stabilių resursų.

Dvyniai (gegužės 22 d. – birželio 21 d.)

Netobulumo baimė. Dvyniai yra ypač atsidavę savo veiklai, todėl šie žmonės yra itin produktyvūs ir dažniausiai išsiugdo puikius vykdomo darbo įgūdžius. Dvyniai mėgsta viską koreguoti ir taisyti – netobulumo baimė juos verčia nuolatos tobulinti įgūdžius ir asmeninį gyvenimą.

Vėžys (birželio 22 d. – liepos 22 d.)

Atstūmimo baimė. Vėžio ženklo žmonės pasižymi emociniu jautrumu, todėl jie yra patys aistringiausi, švelniausi ir labiausiai mylintys žmonės. Tačiau jų jautrumas kyla iš didžiausios baimės – būti atstumtiems.

Liūtas (liepos 23 d. – rugpjūčio 21 d.)

Baimė likti nepastebėtam. Liūto ženklo žmonės – pasitikintys savimi, kompetetingi ir tvirtai stovintys ant žemės. Tačiau šie žmonės taip pat slepia baimę – jog jų sunkus darbas, atsidavimas ir įgūdžiai liks kitų nepastebėti.

Mergelė (rugpjūčio 22 d. – rugsėjo 23 d.)

Chaoso baimė. Tvarka (tiek namuose, tiek biure) yra Mergelės prioritetas. Mergelės yra itin punktualios ir pareigingos. Todėl nenuostabu, jog jų didžiausia baimė – chaosas, neorganizuoti žmonės ir triukšmingos, netvarkingos vietos.

Svarstyklės (rugsėjo 23 d. – spalio 22 d.)

Baimė įskaudinti kitus. Svarstyklės vertina taiką ir meilę, todėl jos pasiruošusios padaryti bet ką, jog išvengtų konfrontacijos. Įdomu tai, jog Svarstyklės nebijo įskaudinti savęs, tačiau baiminasi, kad supykusios ar įsiplepėjusios įžeis kitą žmogų.

Skorpionas (spalio 24 d. – lapkričio 22 d.)

Pažeidžiamumo baimė. Nors Skorpiono ženklo žmonės yra vieni labiausiai savimi pasitikinčių karjeros srityje, tačiau kai kalba pasisuka apie asmeninius santykius, kuriuose reikalinga atsiverti, Skorpionus tiesiog paralyžuoja, kai tenka dalintis emocijomis ar parodyti aistrą.

Šaulys (lapkričio 23 d. – gruodžio 22 d.)

Baimė prarasti kontrolę. Šaulys pasižymi nuotykiautojo polėkiu, kuris jį skatina ieškoti jaudinančių dalykų. Šauliai dievina, kai kontrolė yra jų rankose. Didžiausia Šaulių baimė – jog jų veiksmai ir pasirinkimai bus diktuojami kažkieno kito.

Ožiaragis (gruodžio 23 d. – sausio 20 d.)

Baimė būti nesuprastam. Iš visų Zodiako ženklų Ožiaragiai, ko gero, pasižymi didžiausiu darbštumu. Jie puikiai žino, ko jie nori, ir kaip tai pasieks. Giliausia Ožiaragio baimė – jog juos supantys žmonės nesupras ir neįvertins jų svajonių.

Vandenis (sausio 21 d. – vasario 19 d.)

Baimė netekti galios. Vandenis turi išskirtinį gebėjimą išlikti ramus įtemptose situacijose. Jų prioritetas – mylimi žmonės. Vandeniai labiausiai bijo, jog atsidurs situacijoje, kurioje negalės suteikti reikalingos pagalbos ir apsaugos.

Žuvys (vasario 20 d. – kovo 20 d.)

Akistatos baimė. Žuvys yra ypač jautrios, o jų galvos kupinos idėjų. Tačiau Žuvys padarys viską, jog išvengtų konfrontacijos dėl savo idėjų. Taip yra ne todėl, jog Žuvys bijotų kritikos, tiesiog bet kokia akistata joms sukelia pernelyg daug streso.

***

DELFI įspėja, kad ši informacija yra pramoginio pobūdžio ir ja nereikėtų vadovautis kaip patarimais bei elgsenos vadovu.