Apie gyvūnų energetiką kalbamės su technikos mokslų daktaru ir daugiau nei penkiolika metų bioenergetine praktika užsiimančiu Algirdu Jonu Dainausku.

Gyvūno energetinė struktūra

„Iš principo, gyvūnai patys neigiamos energijos skleisti negali“, – paprieštarauja bioenergetikas, kai papasakoju apie savo kolegę, kuriai teko iš gyvūnų prieglaudos pasiimti šunį. Gyvūnas, būdamas jau nebe jauniklis, vis tiek krėtė aibes išdaigų. Nepadėjo nė vienas auklėjimo metodas. Be to, jai atrodė, kad šuo tarsi mėgaujasi juos erzindamas.

Ar gali būti, kad gyvūnas turėjo blogą karmą?

„Matote, gyvūnų bioenergetika išties gali būti (ir neretai būna) pažeista. Tik tai dažniausiai nulemia žmogus, kuris gyvūną susargdina. Antra, gyvūnai geba visiškai susitapatinti su savo šeimininko sąmone. Tad labai svarbu, iš ko augintinį pasiimate. Ir, be abejo, dar veikia individualūs gyvūnų skirtumai – kiekvieno augintinio charakteris, kaip stipriai jo energetika gali reaguoti į neigiamus aplinkos dirgiklius ir pan.“

Mokslininkas teigia, kad gyvūnai, taip pat kaip ir žmonės, gali tyčia sukelti neigiamą kitų energiją ir ja misti. Kitaip sakant, būti energetiniais vampyrais. Žinoma, apsilankymas pas veterinarą ar dresuotoją šiuo atveju nelabai padės. Pažeistą gyvūno energetinę struktūrą ir kanalų maitinimą gali atstatyti nebent žmogus, kuris užsiima bioenergetika. J. A. Dainauskas sako: „Gydau gyvūnus taip pat kaip ir sergančius žmones.“ Jis priduria, kad kartais, prieš įsigyjant augintinį, ypač jeigu tas gyvūnas jau yra gyvenęs pas kitus šeimininkus, ir pačiam žmogui galima pajusti jo teigiamą arba neigiamą energetiką.

Gyvūnai ekstrasensai

„Kaip ir sakiau, naminiai gyvūnai gali visiškai susitapatinti su savo šeimininkais. Tarp jų ir mūsų atsiranda telepatinis ryšys. Gyvūnai geba skaityti savo šeimininkų mintis.“ Bioenergetikas kaip pavyzdį pateikia savo auginamų šunelių supratingumą: jo augintiniai puola prie durų, vos tik šeimininkas apie ėjimą į lauką pagalvoja mintyse.

„Kartais net sutrinku, kad jie šitaip įsigudrina skaityti mūsų mintis“, – šypteli mokslininkas.

„Gyvūnai kuo puikiausiai galėtų teikti ekstrasensų paslaugas. Daugelis jų ne tik mato būsimus įvykius, bet ir suvokia, kad apie tai reikėtų perspėti savo šeimininkus.“ J. A. Dainauskas prisiminė nutikimus, kai šunys imdavo neįprastai elgtis prieš nelaimes. Gyvūnai jaučia artėjančias katastrofas – po žemės drebėjimų beveik nerandama žuvusių gyvulių, nes jie spėja pabėgti dar prieš nutinkant nelaimei.

Dvasiniai sanitarai

„Šunys yra vieni ištikimiausių žmonių draugų, be išskaičiavimo galintys pasiaukoti dėl savo šeimininko gyvybės. O katės atvirkščiai – labai savarankiški padarai. Joms, kitaip nei šunims, kurie šalinasi blogų energetinių taškų, neigiama energetika patinka. Katės lyg sanitarai sugeria iš žmogaus ligą. Jeigu pastebėjote, kad jūsų katinas itin meiliai glaustosi prie tam tikros jūsų kūno vietos, gali būti, kad to nežinodami sergate kažkokia liga.“ A. J. Dainauskas rekomenduoja namines kates periodiškai išleisti į lauką – kad pašalintų sugertą neigiamą energetiką.

Gyvūnai, kuriais mes mintame

Paklaustas, ar gyvūnai, kuriuos mes valgome, daro bioenergetinę įtaką mūsų sveikatai, A. J. Dainauskas atsako, kad svarbiausi šiuo atveju yra baimės hormonai. Jie atsiranda išgąsdinto gyvūno mėsoje prieš jį paskerdžiant.

„Tapti vegetarais visiškai nebūtina. Juk žmonės nuo seniausių laikų valgo paskerstų gyvūnų mėsą. Tik kaip visa tai vykdavo? Kaimo žmogus su meile augindavo savo kiaulaitę. O prieš gyvūną paskersdamas dar su juo pasikalbėdavo, paglostydavo ir tik tada staigiu judesiu nudurdavo. Taip gyvulio organizmas neišskiria baimės hormonų, kurie, atsiradę mūsų valgomoje mėsoje, turi įtakos ir valgančiojo sveikatai.“ Mokslininko teigimu, misdami tokia, mirties baimės prisodrinta mėsa, mes užteršiame savo kanalus, sutrikdome bioenergetinę pusiausvyrą.

Reinkarnacija

Kai kurie žmonės tiki, kad mirę jų artimieji atgimsta naminiais gyvūnais. Ne kartą teko bendrauti su žmonėmis, kurie teigia, kad mirusysis dabar saugo juos pavirtęs į katiną arba šunį. Paklaustas, ar žmonės geba atgimti gyvūnais, mokslininkas sako, kad tokie dalykai dėl skirtingos žmonių ir gyvūnų energetikos negalimi.

„Tačiau gyvūnai gali matyti kitas dvasines dimensijas. Jie, kaip ir vaikai ankstyvame amžiuje, mato įvairias dvasytes, bildukus ir kitus reiškinius. Jeigu pastebėjote, kad katinas ilgai žiūri į kažkurį kambario kampą, o šuo nervingai loja, gali būti, kad pas jus atklydo dvaselė. Jokiu būdu negalima laikyti šunų, pririštų ant vandens gyslos ir kitų neigiamai energetiškai užterštų vietų – susargdinsite savo augintinį.“

Taigi bendraujant su gyvūnais, reikia nepamiršti, kad jie yra tokie pat unikalūs ir skirtingi kaip ir žmonės. O laiku pasirūpinę tiek jų, tiek savo visapusiška sveikata, džiaugsimės mielu, draugišku bendravimu.