Ką atskleidžia metų laikas?

Pavasarį gimsta gana sveiki žmonės, tačiau juos dažniau negu kitus kamuoja įvairios alergijos. Taip pat dažnai puola infekcinės ligos ir peršalimas. Todėl svarbu paisyti sveikos gyvensenos principų ir stiprinti imunitetą. Tokie asmenys jaunystėje neretai kenčia dėl valgymo sutrikimų, ypač anoreksijos.

Vasarą pasaulį išvysta itin energingi žmonės. Jų nepuola peršalimai ar infekcinės ligos, tačiau kumščiu grūmoja įvairios traumos. Šiltymečiu gimusios asmenybės vargiai užauga nepasitempusios raiščių, nesusilaužusios kaulų ar bent nepasipuošusios iškalbingomis mėlynėmis.
Užaugus kyla nauja grėsmė. Šie žmonės tampa lengvai priklausomi nuo alkoholio ar kitų svaigalų.

Rudenį į pasaulį atkeliauja puikią sveikatą turintys žmonės. Deja, to negalima pasakyti apie psichinę būseną ir nervų sistemą. Šios asmenybės labai jautrios, todėl dažnai patiria stresą ir kenčia nuo emocinių traumų. Taip pat rudens globotinius neretai puola astma.

Žiemą gimsta dar jautresnę psichiką turintys asmenys. Jie dažnai serga depresija, o senatvėje sunkesnėmis psichikos ligomis, pavyzdžiui, šizofrenija. Dar viena silpna vieta – širdis ir kraujotakos sistema. Norint, kad šie organai funkcionuotų tinkamai, būtina laikytis sveikos gyvensenos principų.

Ką žada gimimo mėnuo?

Sausis. Anot Harvardo universiteto mokslininkų, gimusieji šį mėnesį būna fiziškai stiprūs ir emociškai stabilūs, todėl rečiau serga. Taip yra dėl to, kad viduržiemį pasaulį išvydę žmonės būdami motinos įsčiose gauna daugiau maistingų medžiagų, nes buvo nešioti šiltuoju metų laiku.

Vasaris. Danų mokslininkai perspėja, kad dėl vitamino D stokos šį mėnesį gimę asmenys dažniau negu kiti serga depresija ir skundžiasi nuotaikų kaita. Tačiau turi stiprią regą ir geriau orientuojasi tamsoje.

Kovas. Gimusieji šį mėnesį apdovanoti stipria reprodukcine sistema ir geru vaisingumu. Todėl įprastai susilaukia daugiau palikuonių. Tačiau kyla didesnė rizika sirgti sezoninėmis infekcijomis, demencija ir autizmu.

Balandis. Gimusieji šį mėnesį būna stiprūs, retai serga ir ilgai gyvena. Tačiau dažniau negu kiti kenčia nuo nemigos ir nervingumo. Taip pat pasižymi silpnesniais protiniais gebėjimais.

Gegužė. Šį mėnesį pasaulį išvydusios asmenybės turi stiprią psichiką, pasižymi optimizmu, todėl retai serga psichinėmis ligomis. Tačiau jas nesunkiai parklupdo sezoninės ligos.

Birželis. Gimusieji šį mėnesį apdovanoti puikia sveikata. Fiziniai negalavimai užklumpa itin retai, psichiniai – šiek tiek dažniau. Didžiausias pavojus – valgymo sutrikimai.

Liepa. Šį mėnesį pasaulį išvydę žmonės yra optimistai iš prigimties, todėl serga itin retai. Tačiau tai neužkerta kelio vėžiui, ypač limfmazgių.

Rugpjūtis. Pasaulį išvydę šiuo metų laiku serga retai. Deja, šios asmenybės neretai turi vaisingumo problemų. Dar viena joms skirta Dievo rykštė – Krono liga.

Rugsėjis. Pasak Suomijos mokslininkų, gimusieji šį mėnesį dažnai serga astma ir įvairiomis alergijomis. Nepaisant to, turi stiprius kaulus ir imuninę sistemą, todėl retai patiria traumas.

Spalis. Šį mėnesį pasaulį išvydę asmenys išsiskiria fizine jėga ir ištverme. Taip pat yra ilgaamžiai.

Lapkritis. Anot Norvegijos mokslininkų, gimusieji šį mėnesį turi stiprią psichiką ir nervų sistemą. Taip pat pasižymi aštriu protu iki pat senatvės. Tačiau šios asmenybės dažnai serga sąnarių ligomis.

Gruodis. Gimusiųjų šį mėnesį stiprioji pusė – puiki rega. Tačiau šie žmonės dažnai kenčia nuo virškinimo sutrikimų. Jų organizmas linkęs kaupti riebalus, todėl būtina laikytis sveikos gyvensenos principų. Antraip gresia nutukimas, širdies ir kraujagyslių ligos.

Apie ką perspėja gimimo diena?

Skirtingos mėnesio dienos perspėja apie įvairias gresiančias ligas.

Gimusiems 1, 10, 19 ir 28 dienomis gresia:

Nervinis išsekimas
Regėjimo problemos
Kraujotakos ligos
Aukštas kraujospūdis
Saulės smūgis

Gimusiems 2, 11, 20 ir 29 dienomis gresia:

Virškinimo problemos
Nerviniai sutrikimai
Nemiga
Astma
Anemija

Gimusiems 3, 12, 21 ir 30 dienomis gresia:

Plaučių ligos

Nervinis išsekimas
Odos ligos
Gerklės ir balso stygų problemos

Gimusiems 4, 13, 22 ir 31 dienomis gresia:

Depresija
Šlapimtakių infekcijos
Klausos problemos
Kvėpavimo sistemos negalavimai

Gimusiems 5, 14 ir 23 dienomis gresia:

Peršalimas, gripas ir kitos sezoninės ligos
Odos problemos
Nemiga
Tulžies pūslės sutrikimai

Gimusiems 6, 15 ir 24 dienomis gresia:

Kvėpavimo takų ir plaučių infekcijos
Širdies ir kraujotakos ligos
Moterims – krūtų problemos
Neurologinės ligos

Gimusiems 7, 16 ir 25 dienomis gresia:

Virusinės ligos
Virškinimo problemos
Kraujotakos sutrikimai
Sąnarių ligos

Gimusiems 8, 17 ir 26 dienomis gresia:

Paralyžius
Reumatas ir podagra
Migrena
Kepenų veiklos sutrikimai
Sutrikęs kraujospūdis
Klausos problemos

Gimusiems 9, 18 ir 27 dienomis gresia:

Inkstų ligos
Gerklės ir bronchų problemos
Tymai
Vėjaraupiai

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!