Remiantis vedine astrologija yra septyni astrologiniai gyvenimo periodai. Kiekvieną periodą veikia skirtinga planeta, todėl, ar sekantis gyvenimo periodas bus sėkmingas priklauso nuo to kokius veiksmus atliksime esamame periode.

Pirmuosius tris gyvenimo metus stipriausiai veikia Mėnulio planeta. Nuo Mėnulio padėties priklauso vandens potvyniai ir atoslūgiai. Kadangi žmogaus kūno sandarą daugiausia sudaro vanduo, tai nuo esamos Mėnulio padėties priklauso ir žmogaus emocinė būklė. Mėnulio energiją atspindi mamos pienas ir jo negavęs kūdikis bus neramus.

Jeigu šeimoje vyrauja taiki aplinka, nėra barnių ar skandalų reiškia Mėnulis šeimą veikia teigiamai ir vaikas užaugs sveikas. Priešingu atveju dėl negatyvių emocijų šeimoje, kūdikis pastoviai sirgs, verks ir bus neramus. Jeigu pas tėvus nėra harmonijos su Mėnulio energija ir jie turi negatyvių emocijų, tai persiduoda vaikui, kuris užaugęs gali būti nepasitikintis savimi, jį gali lydėti pastovūs pergyvenimai dėl ateities, baimė ir stresas. 

Tam, kad vaiko imunitetas ir psichika būti stabili, Ajurveda rekomenduoja kūdikį maitinti krūtimi minimaliai pusę metų, o esant galimybei ilgiau, kadangi su mamos pienu vaikas gauna ramybę. Esant mamos pieno trūkumui, vaiko sveikata išsibalansuoja ir šio trūkumo pasekmės pasireiškia jau vyresniame amžiuje.

Suaugusiems kurie pastoviai jaučia stresą ir įtampą, vakarais rekomenduojama išgerti šilto pieno su medumi, tai padėtų kompensuoti pozityvios Mėnulio energijos trūkumą.

Mėnulis taip pat turi didelę įtaką vaiko pradėjimo metu. Priklausomai nuo to, kokią Mėnulio dieną jis pradedamas ir kokioje sąmonėje sueities metu yra tėvai, turės įtakos kokios sąmonės bus vaikas.

Pagal Mėnulio kalendorių nerekomenduojama pradėti vaiko per pilnatį, jaunatį, vienuoliktą ir keturioliktą Mėnulio dienas. Tuo metu Mėnulis būna savo silpnosiose pozicijose ir šiuo metu pradėtas vaikas bus silpnesnės fizinės ir psichinės sveikatos.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!