Ant palmių lapų užrašyti kiekvieno žmogaus gyvenimai

Astrologija yra itin svarbi Indijos kultūroje, ji užėmė ir vis dar užima ypatingą vietą. Šioje kultūroje astrologija laikoma pažinimo mokslu. Ji suprantama kaip mokslas, nagrinėjantis ryšį tarp ankstesnių sielos gyvenimų ir jos veiksmų, lemiančių dabartinio gyvenimo patirtis ir situacijas, kurias patiriame. Vedinės astrologijos, psichologijos, chiromantijos ir numerologijos kūrėju yra laikomas Brighu Munis. Jis paliko svarbų mokslų traktatą „Brighu samhita“. Šis traktatas yra išlikęs užrašytas ant palmių lapų keturiose Indijos vietose. Jis saugomas astrologų, kurie laikomi paties Brighu Munio mokiniais, palikuonimis. Jie, naudodamiesi šiuo traktatu, gali perskaityti ir papasakoti apie kiekvieno žmogaus gyvenimą nuo gimimo iki mirties.

Teigiama, kad Kalijugos (amžiaus,kuriame gyvename) pradžioje Brighu išvydo ateitį ir suprato, kad šiandienos astrologai praras savo stipriąsias savybes ir nesugebės žmonėms pateikti tikslių prognozių. Todėl, siekdamas jiems pagelbėti, Brighu ant palmių lapų surašė kiekvieno žmogaus gyvenimą ir visa tai perdavė savo mokiniams. Dabar žmonės į vietas, kuriose saugomos Brighu užrašytos prognozės, vyksta norėdami sužinoti viską apie savo gyvenimą ir ateitį. Sakoma, kad traktatai yra tokie tikslūs, kad astrologas, išeinantis pasitikti savo svečio, jau žino, kas jis yra, kokiu laiku atvyks ir kuo bus vardu.

Astrologas pataria, taip padėdamas keisti ateitį

Konsultacinė astrologija neabejotinai veikia ir beveik niekuo nesiskiria nuo kitų šiandienos mokslų, kurių specialistai bando padėti žmonėms, patarti jiems. Astrologai nagrinėja žmogaus likimą, o ne bando spėti ateitį, pasaulio pabaigos datą, karų pradžią ir pabaigą ar įvardyti prezidento rinkimus laimėsiantį asmenį. Svarbiausia astrologų užduotis ir tikslas – patarti žmogui ir tokiu būdu padėti jam pakeisti savo likimą. Tačiau likimas, žinoma, keičiasi ne nuo patarimo. Jis kinta, tik jeigu žmogus naudojasi jam suteiktu patarimu. Nepaisant to, koks geras bus patarimas, jeigu žmogaus elgesys nesikeis, jis neteks vertės. Svarbu suprasti, kad žmogaus likimas – jo paties rankose, o specialistai, konsultantai ir išminčiai gali tik jį įkvėpti, nukreipti reikiama linkme ir protingai patarti. Astrologas – konsultantas, tai žmogus, kuris savo metodais gali suprasti, kas vyksta žmogaus sąmonėje ir gyvenime. Tikrasis astrologas stengiasi dėl dabarties ir kreipia dėmesį būtent į ją. Būtent dabar praeities įvykiais remiantis suteiktas patarimas gali pakeisti ateitį. Tačiau jeigu astrologas paprasčiausiai papasakos apie žmogaus laukiančią ateitį, niekas nepasikeis.

Kaip dirba astrologai?

Vedinis astrologas turėtų išmanyti mažiausiai dvi iš trijų astrologijos krypčių natalinė astrologija, numerologija ir chiromantija. Išvadas, kurias jis išaiškina remdamasis viena teorija, jis turėtų patvirtinti kito mokslo teiginiais. Pavyzdžiui, jeigu girdime griaustinį, turime suprasti, kad mums galėjo ir pasigirsti, todėl reikia pažvelgti į dangų ir įsitikinti, kad esama tamsių debesų ir kitų audrai būdingų ženklų. Taip ir astrologai negali apie žmogaus likimą spręsti remdamiesi vienu požymiu, jie turi jį patvirtinti kitais faktais, įsitikinti tuo. Astrologo išmanomi mokslai turėtų priklausyti tai pačiai astrologinei mokyklai, kitaip ženklo patvirtinti neįmanoma. Skirtingose mokyklose gali egzistuoti visiškai skirtingos sistemos, teigiančios skirtingus dalykus apie tuos pačius ženklus, todėl tai gali lemti painiavą. Patyręs astrologas, atsakydamas į žmogaus jam užduotą klausimą, visų pirma turi nuspręsti, kokia metodika remtis.

Pavyzdžiui, jeigu klausimas reikalauja žinių iš mokslo srities, kurios astrologas neišmano (medicina, architektūra, žemdirbystė), jis turėtų nukreipti žmogų pas kitą kvalifikuotą specialistą, gebantį profesionaliai atsakyti į jo klausimą. Todėl yra palanku bendradarbiauti su skirtingų krypčių vedų specialistais (Ajurvedos, Vastu šastros (architektūra) žinovais ir t. t.). Vedinės kultūros pasekėjai tiki, kad sėkmė ateina pas tuos, kas bendradarbiauja, o ne konkuruoja tarpusavyje. Kaip tikras gydytojas gali diagnozuoti ligą pagal išorinius požymius: veido spalvą, nagus, akis, kvapą, odos būklę, liežuvį, pulsą, o ne pagal tyrimų rezultatus, pateiktus kito žmogaus, taip ir tikras astrologas turėtų suprasti žmogaus karmą tik išgirdęs jo klausimą, o ne žvelgdamas į žemėlapį, kuris dažniausiai sudaromas bedvasio kompiuterio, net negalinčio paaiškinti, kuo remdamasis jis daro išvadas.

Beje, programavimas taip pat gali turėti spragų, dėl kurių nuolat išleidžiamos naujos astrologines prognozes sudarančios programos. Taip pat iki šių dienų vis dar nėra vieningos nuomonės apie tai, kas yra tikslus žmogaus gimimo laikas: vaiko pradėjimas, nėštumo pradžia, gimimo metas, virkštelės perkirpimas ar pirmas įkvėpimas. Daugelyje šalių žmogus nežino tikslios savo gimimo datos, nes kai kur užrašoma patogi data tam, kad vaiką būtų galima greičiau leisti į mokyklą ir panašiai.

Taigi, mes negalime būti visiškai įsitikinę savo gimimo datos tikslumu, todėl astrologas turi remtis ir kitais veiksniais. Įmanoma atkurti tikslią gimimo datą remiantis žmogaus gyvenimo įvykiais, tačiau šį rektifikacija vadinamą metodą gerai išmano tik nedidelė dalis profesionalų. Remiantis astrologijos tradicija, astrologas turėtų mokėti sudaryti žmogaus natalinį žemėlapį naudodamas tik popieriaus lapą ir pieštuką, tačiau, kad tai sugebėtų, jam reikia išmanyti matematikos ir astronomijos mokslus, o šiandien Vakarų šalyse rasti tokių specialistų yra gana sudėtinga. Tiksliausios prognozės – mūsų delnuose.

Brighu Munis specialiai Kalijugos laikotarpiui suteikė chiromantijos sistemą, kuri palengvina visus anksčiau minėtus klausimus ir galimus netikslumus. Chiromantai nagrinėja žmogaus rankų žemėlapį – tiksliausią žemėlapį, kurio dirbtinai sudaryti nereikia, nes jis jau ,,užrašytas“ kiekvieno žmogaus delne. Būtent todėl šis žemėlapis yra tikslus ir patikimas. Šiuolaikinė astrologija pasitiki mašinų skaičiavimais, o chiromantija remiasi faktine medžiaga – delnu. Delnų linijos ilgainiui gali keistis, nes, pasikeitus mūsų sąmonei, keičiasi ir karma. Tai lemia dar didesnį rankos žemėlapio tikslumą – jis kinta, atsižvelgiant į žmogaus elgesį, visą jo gyvenimą. Tuo tarpu natalinis žemėlapis negali užfiksuoti mūsų poelgių, kuriuos atlikome nuo gimimo. Todėl, nepaisant chiromantijos paprastumo, tai – tikslesnė diagnostikos rūšis, galinti atspindėti tikrąją žmogaus gyvenimo situaciją.


Kada, kodėl ir į kokį astrologą kreiptis?

Žmogui vertėtų kreiptis į astrologijos specialistą, išmanantį karmos įstatymus, kad šis galėtų paaiškinti, kaip jam palanku elgtis vienoje ar kitoje situacijoje. Dauguma šiuolaikinių žmonių dažniausiai nesupranta karmos įstatymų ir nežino, kaip nuo jo pasirinkimo gali priklausyti ateitis. Šiandien astrologas yra tarsi profesionalus konsultantas, padedantis atskleisti žmogaus potencialą. Jis, matydamas silpnąsias ir stipriąsias žmogaus savybes, gali atskleisti žmogui jo gyvenimo užduotis, pašaukimą ir prigimtį, gabumus bei talentus, potencialą, galimybes ir suderinamumą tarp žmonių, tinkamos veiklos sritis, profesinį pasirinkimą, jo vaikų charakterį ir jų auklėjimo ypatumus. Kaip rasti astrologą? Tai – sudėtingas klausimas, astrologų šiandien daugybė ir visi jie teigia, kad yra profesionalai.

Visų pirma, žmogus turėtų sužinoti, kokiai mokyklai astrologas priklauso, nes tikras astrologas turi turėti mokytoją ir priklausyti kažkokiai tradicijai. Astrologijoje, kaip ir dvasinėje praktikoje, egzistuoja mokytojų ir mokinių seka. Astrologija – brahmaniškas (šventikų) mokslas ir jo mokomasi ne iš knygų, o mokytojų ir mokinių sekoje, kurios pagrindas – ne tik informacija, o ir gebėjimas padėti pagydyti žmogaus sielą, priminti žmogui apie jo paskirtį šiame gyvenime bei suteikti tikėjimo eiti dvasinio tobulėjimo keliu. Astrologo sąmonė turėtų būti švari, tik taip jis gebės aiškiai suprasti tiesą. Todėl astrologas negali turėti žalingų įpročių, turi būti išmintingas, teisingas, siekti dvasinio tobulėjimo ir karmos nugalėjimo.

Dabartis – praeities pasekmė

Žmogus, kreipdamasis į astrologą, turėtų suprasti, kad visos jo gyvenimo problemos vyksta tik dėl paties neteisingų veiksmų. Žmogus turėtų žinoti, kad jis susiduria su problemomis tam, kad jų nebekartotų ir išmoktų savo pamokas. Dažnai žmonės ieško įvairių ezoterinių būdų spręsti problemas, tačiau tai – tik simptomų pašalinimas, o ne problemos šaknų atradimas ir ,,išrovimas“. Dažniausiai žmogų kankina trys pagrindinės problemos: santykiai, pinigai ir savęs pažinimas. Visos šios problemos, jų priežastys slypi mūsų viduje. Vediniuose traktatuose teigiama, kad ateitį, dabartį ir praeitį mato tik Dievas, todėl jeigu mes kreipiamės į Jį, visos planetos, darančios mums įtaką, tampa mūsų draugėmis. Na, o jeigu į Dievą nesikreipsime, jos ir toliau mus auklės. Dabartis – mūsų praeities veiksmų rezultatas ir ateities pamatas. Jeigu mes keičiame savo elgesį šiandien – ieškome dvasingumo, linkime visiems laimės, mūsų likimas išties gali pasikeisti į gerąją pusę.