Avinas (kovo 21 d.– balandžio 20 d.)

Po avino ženklu gimę šunys ir katės siekia būti lyderiais savo teritorijoje. Tarsi ne jie priklausytų jums, o jūs – jiems. Jie siekia tapti viršesniais ir prieš kitus naminius gyvūnus, kurie gyvena šalia. Jie sunkiai pripranta prie pavadėlio, o suvaldyti juos gali tik labai valdingas šeimininkas. Šuo, gimęs po avino ženklu, geriau nei kiti gyvūnai supranta žmonių kalbą. Teisingai dresuojami šie gyvūnai tampa tikrais gynėjais ir ištikimais draugais.

Jautis (balandžio 20 d. – gegužės 20 d.)

Tai pats tingiausias ir ėdriausias gyvūnas. Reikia stebėti jo mitybą ir reguliuoti svorį. Po jaučio ženklu gimusiam gyvūnui būtinas komfortas, patogi asmeninė vieta, skirta miegojimui... nors labiausiai jam patinka miegoti ten, kur miega šeimininkas. Tokiam gyvūnui patinka žaislai, pritemdyta šviesa ir švelni muzika. Tačiau jie labai užsispyrę ir gali išmušti šeimininką iš kantrybės.

Duokite jam kokį skanėstą ir jis pamirš apie viską. Kuo ilgiau jis būna vienas, tuo sunkesnis jo charakteris. Po jaučio žvaigždynu gimusiam gyvūnui reikalingas švelnumas ir bendravimas. Puiku, jei namuose yra vaikų ar kitų naminių gyvūnų, su kuriais toks augintinis lengvai ras bendrą kalbą.

Dvyniai (gegužės 21 d. – birželio 21 d.)

Gyvūnai dvyniai turi neribotus energijos išteklius. Jie moka pralinksminti savo šeimininkus ir patraukti aplinkinių dėmesį. Tai labai nuovokūs gyvūnai, jų gera atmintis ir lankstus protas. Tačiau per didelis smalsumas jiems neretai sukelia problemų, be to, jie yra išdykę ir gudrūs.

Vėžys (birželio 22 d. – liepos 22 d.)

Gyvūnai, gimę po vėžio ženklu, yra labai jautrūs ir net nervingi. Šeimininką jie laiko šeimos nariu, jie trokšta dėmesio, myli, pavydi, įsižeidžia ir kelia scenas – visai kaip žmonės. Kai juos bara, jie netenka apetito, jiems sugenda nuotaika, jie gali tapti depresyvūs, apatiški ir net susirgti. Katės vėžiai gyvena naktinį gyvenimą ir jų elgesys labai priklauso nuo mėnulio fazės. Jos niekada nepuola, gali būti labai nedrąsios ir drovios. Šie gyvūnai labai prisirišę prie savo šeimininko ir visą gyvenimą lieka jam ištikimi.

Liūtas (birželio 23 d. – rugpjūčio 22 d.)

Liūto charakteris turi kilnumo bruožų. Tai pastebima ir elgesyje, ir judesiuose. Katės liūtai ypač gracingos ir grakščios. Tačiau liūtai, kaip žinome, yra išpuikę, Bet tuo pačiu gali būti ir draugiški bei komunikabilūs. Niekas nedrįsta mesti iššūkio liūtui ir glostyti jį prieš plauką, nebent mylimas šeimininkas... Suaugęs šuo liūtas dievina vaikus ir net jais rūpinasi.

Mergelė (rugpjūčio 23 d. – rugsėjo 22 d.)

Gyvūnas, gimęs po mergelės ženklu, labai rūpinasi higiena. Jis mėgsta būti švarus ir visada nori maudytis, nors dauguma gyvūnų to nekenčia. Didžiąją dienos dalį gyvūnai mergelės žaidžia. Turi polinkį alergijoms ir vidurių užkietėjimui. Labai išrankūs maistui, tačiau ėda triukšmingai. Reikia kruopščiai parinkti jiems maistą, kad nebūtų skrandžio ir žarnyno sutrikimų.

Svarstyklės (rugsėjo 23 d. – spalio 22 d.)

Svarstyklės – neramūs ir neryžtingi gyvūnai. Jie aikštingi, kaprizingi ir dažnai išbando savo šeimininko kantrybę. Tačiau dažniausiai ji tenori dėmesio. Šunys svarstyklės švelnūs ir komunikabilūs, tikrais sargais niekada netampa. Katės svarstyklės labai gražios, protingos ir nuolaidžios.

Skorpionas (spalio 23 d. – lapkričio 21 d.)

Skorpionai visada dovanoja šeimininkams gerą nuotaiką. Jie labai prisirišę prie namų, moka skaityti šeimininkų mintis, su jais lengva užmegzti dvasinį ryšį. Jie jaučia pavojų, pasižymi puikia intuicija. Skorpionai dažnai gyvena savo pasaulyje, mėgsta ramiai pagulėti vienumoje, todėl su kitais namie gyvenančiais gyvūnais susidraugauja sunkiai. Neigiamas požiūris į juos sukelia atsakomąją agresiją. Skorpionai labai kerštingi.

Šaulys (lapkričio 22 d. – gruodžio 21 d.)

Gyvūnas šaulys kupinas energijos. Jo stiprūs nervai ir malonus būdas. Tačiau dėl smalsumo ir nerangumo dažnai pakliūna į bėdą. Gyvūnai šauliai dažnai panašūs į savo šeimininką – koks šeimininko charakteris, tokius bruožus ilgainiui įgis ir jo augintinis.

Ožiaragis (gruodžio 22 d. – sausio 19 d.)

Ožiaragiai yra išmintingesni už kitus jų amžiaus naminius gyvūnus. Katės ožiaragiai – nepataisomos pesimistės, mėgsta labai ilgai miegoti. Ožiaragiai labai savininkiški, jie išsirenka vieną ypatingą vietą namuose ir laiko ją savo kampu, taip pat turi savo asmeninius daiktus ar žaislus. Šunys ožiaragiai gali būti užsispyrę ir egocentriški, tačiau nemėgsta būti vieni. Jie yra puiki kompanija vaikams.

Vandenis (sausio 20 d. – vasario 18 d.)

Gyvūnai vandeniai turi aiškiai išreikštą charakterį ir individualumą. Jie draugiški ir protingi, gerai jaučia savo šeimininkų nuotaiką ir elgiasi pagal ją. Katės vandeniai labai temperamentingos, jas sunku auklėti. Jos linkusios visur kišti nosį ir žaisti su viskuo, kas pasitaiko jų kelyje.

Žuvys (vasario 19 d. – kovo 20 d.)

Gyvūnėliai, gimę po žuvų žvaigždynu, labai emocingi ir jautrūs, jų žvilgsnis labai išraiškingas, jie linkę parodyti savo meilę konkrečiam žmogui. Žuvų ženklo katės hiperaktyvios ir impulsyvios. Dažnai jas sunku suprasti. Jos nėra lepios, neišrankios maistui, tačiau joms reikia daug vietos žaisti. Gyvūnams žuvims reikia užtikrinti aplinkos sąlygų pastovumą. Pokyčiai juos gąsdina. Žuvų ženklo šunys lengvai pasiduoda dresavimui, mėgsta klausytis muzikos, juos galima išmokyti šokti ir dainuoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją