Dėl Marso poveikio Ožiaragiai būna puikūs sportininkai, todėl jų organizme kalorijos ilgai neužsilaiko. Norėdamas pasiekti tikslą, Ožiaragis gali daug ką paaukoti, o Marsas jam suteikia reikalingos energijos.

Jei Ožiaragis vis dėlto priaugo nereikalingų kilogramų, vadinasi, reikalus apsunkino Mėnulio poveikis, pasireiškiantis „sugedusiais stabdžiais“ – dažniausiai emociniu pagrindu, po nemalonaus pokalbio su vadovybe arba artimaisiais. Šis ženklas linkęs į depresijas, nepaisant išorinio beaistriškumo, o kaip žinia, depresija – pirmasis grakštumo priešas.

Dėl Jupiterio įtakos taip pat galimi emociniai protrūkiai, ypač situacijose, kai aplinkiniai nepripažįsta Ožiaragio autoriteto. Ką gi, gyvenime visko gali nutikti, ir svarbiausia – nesusitelkti ties nemalonumais, nepulti į pesimizmą ir mizantropiją.

Pradėkite naudotis Marso ir Saturno galia – anksčiau kelkitės ryte, darykite mankštą, apsiliekite šaltu vandeniu. Tada galima skirti laiką meditacijai ir jogos užsiėmimams (aktyvaus gyvenimo mėgėjai gali rinktis jėgos sporto rūšis). Svarbiausia – palaikyti harmoningą psichologinę būseną, laiku išreikšti visus savo jausmu (ypač negatyvius) ir neįsižeisti, jei kažkas nepripažįsta jūsų autoritetingos nuomonės.

Ir dar, gali būti, jums bus įdomu: būtent Jupiteris yra Ožiaragio ezoterinis valdovas. O tai reiškia, kad jumyse slypi didžiulės jėgos – jūs galite daryti įtaką žmonėms. Kreipkitės pagalbos į Jupiterį: studijuokite dvasines tradicijas, taikykite praktikoje patikusius metodus – ir jūs pasikeisite, atsiras puikios formos ir vidinė šviesa.

Astromedicina – rizikos zonos

Ožiaragiai – ištvermingi žmonės, tačiau ne visada pasižymi stipria sveikata. Jie dažniausiai suserga dėl to, kad daug dirba ir neleidžia sau pailsėti. Tikėtiniausi kaulų, stuburo susirgimai, nuo iškrypimų iki osteochondrozės. Esti artritų ir kitų sąnarių ligų rizika, ypač kelių srityje. Ligos dažnai būna chroniškos, jas gali sukelti paprastas peršalimas.

Ožiaragių dantys silpnoki, galimos stomatologinės ligos. Taip pat šiam ženklui būdingos odos ligos: egzemos, votys, abscesai, psoriazė, niežulys. Dėl silpno Jupiterio gali atsirasti kepenų riebalinė distrofija, dėl Mėnulio – melancholija, depresija, o Saturnas mažina gyvybinį aktyvumą.

Dieta Ožiaragiui

Ožiaragiui būtinas kalcio fosfatas, kuris padeda sutvirtinti kaulų sistemą. Jo yra kopūstuose, šparaguose, špinatuose, pupelėse, salieruose, migdoluose, agurkuose, kiaušinių tryniuose, liesoje mėsoje, žemuogėse, figose, slyvose.

Taip pat nepamirškite jogurto, žuvies, brokolių, citrusinių, burokėlių, svarainių. Reguliariai reikia valgyti varškę, kefyrą, liesą mėsą.

Iš vaisių Ožiaragiams tinka trešnės, vyšnios, braškės, slyvos, gervuogės.

Sportas

Jūs galite ilgai ir metodiškai užsiiminėti kokia nors viena sporto rūšimi. Tiks bet kokios treniruotės, kur svarbiausia – ne jėga ar greitis, o ištvermingumas. Sąnariams gerai gimnastika, puikiai tiks joga ir tempimo pratimai. Jei norite ekstremalesnių pojūčių, užsiimkite alpinizmu ar speleologija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)