Antroji Mergelės planeta – Merkurijus – suteikia galimybę į problemą pažvelgti intelektualiai, analizuoti priežastis ir ieškoti problemos sprendimo kelių. Mergelė drąsiai užmezga kontaktą su žmonėmis, bendrauja su specialistais, gaudama būtiną informaciją.

Dėl Neptūno įtakos galimos problemos su vandens ir druskų apykaita. Be to, Mergelei reikia labai atsargiai vartoti vaistus ir alkoholį – esti apsinuodijimo, rimtų sutrikimų rizika.

Jupiteris gali nulemti protrūkį po ilgo badavimo ar dietos. Mergelė sugeba greitai nutrūkti nuo grandinės ir sparčiai priaugti su tokiu vargu numestus kilogramus.

Venera gali tapti neišrankumo ar nenormalaus požiūrio į maistą kaltininke. Mergelėms gali būti būdingi tokie susirgimai kaip bulimija ar anoreksija.

Jei Mergelė priaugo svorio, turėtų orientuotis į stiprias planetas – Merkurijų, Prozerpiną. Jos užduotis – sukurti sistemišką, analitinį požiūrį į problemą, pradėti rašyti kalorijų dienoraštį, griežtai pagal normą matuoti porcijas, taip pat reguliariai kontroliuoti svorį, kad būtų galima džiaugtis mažiausiais pasiekimais.

Jei nėra kontraindikacijų, galima badauti, stebint gydytojui. Ir, žinoma, reikia kasdien mankštintis, tuomet nereikalingi kilogramai paliks jus ramybėje. Čia Mergelei itin padės jos ezoterinis valdovas Marsas, visų sportininkų ir apskritai stiprių žmonių globėjas.

Astromedicina – rizikos zonos

Jautriausias Mergelių organas – plonasis žarnynas. Todėl šio ženklo atstovai linkę į neurasteniją, žarnyno neurozes; galimas meteorizmas, viduriavimas, limfinės sistemos pažeidimai. Dėl Jupiterio poveikio galimos inkstų ir tulžies pūslės ligos. Viena antsvorio priežasčių gali būti vidurių užkietėjimai. Rizikingiausias susirgimas – apendicitas ir kiti uždegiminiai procesai pilvo srityje.

Dieta Mergelei

Mergelei būtinas kalio sulfatas, kurio gausu cikorijoje, rupiuose kvietiniuose miltuose, rugiuose, sūryje, migdoluose, liesoje jautienoje. Būtina gauti ir pakankamai baltymų, ypač pusryčiaujant – pavyzdžiui, ryte naudinga suvalgyti varškės ar gabalėlį neriebios jautienos. Kur kas prasčiau Mergelė rytais pasisavina angliavandenius.

Labai naudingas jogurtas, kadangi padeda atsirasti būtinoms žarnyno bakterijoms. Reikalingi ir špinatai, cukinijos, citrusiniai, slyvos, obuoliai, kriaušės, figos, graikiniai riešutai.

Šiam ženklui tinka vegetarinė mityba, tačiau nepamirškite taisyklingai maitintis – būtini riešutai, soja ir kiti ankštiniai.

Sportas

Mergelė gali metodiškai ir atkakliai treniruotis, tačiau negalima pamiršti ir subtilios šio ženklo prigimties. Mergelei netiks šiurkštūs užsiėmimai, agresyvios sporto šakos (nors dėl savo kantrybės, sugebėjimo valdyti emocijas Mergelė gali tapti nugalėtoja).

Tinka kūno dizainas, gimnastika, joga, tempimo pratimai. Netinka vandens ir įvairios ekstremalios sporto šakos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją