Astrologija - tradicija

"LŽ žurnalą" konsultavo Indijos Gujarato koledže astrologiją dėstantis Dhruv MEHTA, antrą sykį per pusmetį viešėjęs mūsų šalyje.

Astrologijos mokęsis ne tik iš vadovėlių, bet ir iš artimųjų, D. Mehta sako neplanavęs, kad jo žiniomis Lietuvoje susidomės tokia gausybė žmonių, norinčių išgirsti, ką jiems lemia žvaigždės.

"Su žmogumi kalbuosi kelias valandas, todėl per dešimt minučių papasakoti visų niuansų tikrai neįmanoma", - iškart perspėja D.Mehta. Tiek laiko jis skyrė kiekvienos iš mūsų žurnalo parinktų įžymybių astrologinėms prognozėms.

Pirmiausia D.Mehta nusako bendrąją žmogaus charakteristiką. Iš jos galima spręsti, kodėl žmogus konkrečioje situacijoje elgiasi vienaip ar kitaip. "Astrologija patvirtina arba paneigia tai, ką apie save žinai. Šis mokslas paaiškina ir tam tikrus elgesio, charakterio modelius, nustato asmens silpnąsias ir stipriąsias savybes", - sako astrologas.

Svarbu daug klausti

Žvaigždžių ir likimų žinovas pastebėjo, kad dažnai žmogus nežino, ko paklausti, o tik laukia, kol bus pasakyta, kurios dienos jo gyvenime bus blogos, o kurios - geros.

"Mano atstovaujamas mokslas gali daug daugiau. Žmogaus gyvenimas yra suskirstytas į dvylika vadinamųjų būstų. Apie juos visus galima pasakoti vertinant žvaigždžių išsidėstymą", - sako D.Mehta.

Astrologas gali pasakoti apie atėjusiojo elgesio ypatybes, vaikus, šeimos gyvenimą, finansus, religiją, motiną, gebėjimą mokytis, tinkamiausią profesiją, sėkmę, praradimus, priešus, turto paveldėjimą, ligas, skolas, teismus ir net meilės nuotykius.

Konsultuodamas žmogų jis prašo, kad šis žinotų ne tik savo gimimo datą, bet ir tikslų arba bent apytikslį laiką, gimimo vietą.

Prieš penkerius metus maždaug pusantros valandos astrologas praleisdavo skaičiuodamas, kaip buvo išsidėsčiusios planetos gimstant vienam ar kitam asmeniui. "Dabar tai padarau kompiuteriu", - sako jis.

Turėdamas atkurtą planetų buvimo vietos schemą, jis gana tiksliai gali nusakyti tuo metu gimusiojo praeitį bei ateitį.

Dukrą reikia planuoti

Pateikėme keturių žinomų Lietuvos moterų gimimo datas ir laiką. Astrologas apie jas daugiau nieko nežinojo.

Pirmoji sąraše buvo verslininkė Inga BUDRIENĖ. Dveji artimiausi metai žiniasklaidos numylėtinei turėtų būti nelengvi ir darbe, ir asmeniniame gyvenime. "Ji turės problemų dėl autoritetų", - sako astrologas.

Autoritetai mokslo kalboje gali reikšti darbdavius, žinomus ir gerbiamus asmenis, teisėsaugos institucijas, politikus.

2010-2011 metais I.Budrienės laukia daugybė pokyčių. "Jei pokyčių bus paisoma, jie taps naudingi, bet jei bus bandoma juos ignoruoti, viskas pasisuks nepalankia kryptimi", - aiškina D.Mehta.

Dviejų sūnų - Nojaus ir Kerniaus - mama I.Budrienė ne sykį viešai yra kalbėjusi apie susitarimą su vyru Dariumi susilaukti dukrelės. "Jei tik žinočiau, kad gims mergaitė..." - svajingai yra sakiusi I.Budrienė.

Pagal žvaigždes įvertinęs padėtį astrologas sako, kad tikimybė, jog verslininkės norai išsipildys, yra labai maža. "Reikėtų daryti itin detalius skaičiavimus, tačiau ne viską lemia žvaigždės. Kartais tiesiog gali nepavykti pradėti kūdikio, nes tam bus biologiškai nepalankios dienos", - aiškina D.Mehta.

Turi problemų

Dainininkės Džordanos BUTKUTĖS gimimo data, laikas ir vieta astrologui pasirodė gana įdomūs. Jis ilgokai tyrinėja žvaigždžių išsidėstymą ir tada paklausia: "O ji - scenos žmogus? Turint tokią astrologinę "kombinaciją", kokia yra šios moters, reikia būti milijonieriumi arba žvaigžde." Pritariamai linktelėjus, astrologas paaiškina, kad Dž.Butkutei šie metai buvo nelengvi dėl trikdžių asmeniniuose santykiuose. Kitų metų pirma pusė taip pat bus nepalanki meilei. Saugotis Dž.Butkutei reikėtų po metų - spalį ir lapkritį. Pakilimas tiek asmeniniame, tiek profesiniame gyvenime atlikėjos laukia 2011-2013 metais.

"Ar ji buvo atskirta nuo tėvo vaikystėje? Bent jau taip rodo žvaigždės", - prasitaria D.Mehta. Į šį klausimą nieko negalėjome atsakyti.

Astrologo teigimu, mus dominančios moters gyvenimas labai įdomus ir neprognozuojamas. "Vieną rytą ji gali atsibusti ir suprasti esanti žvaigždė, o kitą rytą atsikelti ir sužinoti apie didžiulį ją ištikusį nuopuolį", - sako astrologas. Pagal vedų astrologiją, tokie dalykai susiję su karma, todėl jų prognozuoti neįmanoma.

"Šios moters vedybų "būstas" yra silpniausias iš visų dvylikos "būstų". Nėra ženklų, bylojančių, kad ji ištekėjusi. Tačiau to daryti greičiausiai ir neturėtų", - sako D.Mehta.

Astrologo teigimu, nėra tvirtas ir Dž.Butkutės "būstas", susijęs su vaikais. "Ar ši moteris gali turėti priklausomybių? Alkoholis, narkotikai?" - teiraujamės. "Oi ne ne, tik ne narkotikai. Tikrai ne. Alkoholis - gali būti. Jei taip nutiktų, moteriai tai taptų gyvenimo iššūkiu, kurį ji galėtų nugalėti, bet turėtų labai stengtis", - pakomentuoja D.Mehta.

Nemėgsta rutinos

Trečioji žurnalo sąraše - politiko, buvusio prezidento Rolando Pakso žmona Laima PAKSIENĖ.

"Apie šią moterį pirmiausia galiu pašnekėti bendrais bruožais. Jos horoskope - labai daug judančių planetų. O tai reiškia, kad tokią moterį rutina gali nužudyti", - sako astrologas.

Iš žvaigždžių išsidėstymo jis spėja, kad moteris priklauso aukštuomenei, labai mėgsta grožį, yra susijusi su prabanga, pramogomis. "Ji turėtų greitai kalbėti, vaikščioti", - teigia D.Mehta.

Nesenoje praeityje buvusios pirmosios ledi vedybiniame gyvenime buvo kilę problemų. Detaliau apie tai neklausinėjome, nenorėdami pažeisti asmens privatumo. Iki 2009 metų pabaigos L.Paksienė gali turėti nemalonių reikalų su teismais, valdžia, pinigais.

"Tai daugiau susiję su turto paveldėjimu", - komentuoja astrologas.

2010-ieji L.Paksienei bus geresni metai nei šie, o pakilimo laukiama 2014-2016 metais. "Jos vyras turi savybę nugalėti oponentus. Yra galingas su jais", - sako astrologas.

Bus istorijų!

Primename, jog apie moteris, į kurių astrologines prognozes paprašytas pasigilinti, D.Mehta nežino nieko.

Ketvirtoji sąraše - Natalija ZVONKĖ. Pamatęs jos gimimo metu buvusį planetų išsidėstymą, D.Mehta šūkteli: "Tiek energijos! Tiek aistros!" Dar kartą žvilgtelėjęs priduria: "Tiek energijos ir aistros turi labai geri, garsūs sportininkai. Nors ji turėtų būti susijusi su menais."

Artėjantys penkeri metai N.Zvonkei bus geri. Ypač sėkmingi šie ir kiti metai. 2010-2011 metais jos laukia pasikeitimai darbe.

"Vaikų "būstas" yra pažeistas. Dažnai tokie žmonės jų susilaukia būdami nebe jaunikliai, o kūdikiai neretai gimsta pernešioti", - sako pašnekovas. Pasiteiravus apie galimas šios moters vedybas ar skyrybas, astrologas įsižiūri į planetų išsidėstymą: "Ar 2007-aisiais buvo žinių apie galimas jos skyrybas? Kalbėti šia tema labai sunku, nes šios moters gyvenime vedybų ir skyrybų tema dar bus išgirsta daug istorijų."

D.Mehta priduria, kad N.Zvonkė yra romantiškai aistringa, o jos vedybose buvo kažkas netradicinio ar netikėto.