Į theguardian.com skaitytojos klausimą atsako JAV dirbanti psichoterapeutė Pamela Stephenson Connolly, gydanti seksualinius sutrikimus.

Nusikratyti kritiško visuomenės požiūrio nėra lengva. Įtariu, kad tie žmonės, kurie jūsų elgesį vertina neigiamai, vargu ar atkreiptų dėmesį į 60 metų vyrą, susitikinėjantį su 40 metų moterimi. Ar yra akivaizdžiai smerkiantis žodis, kuris apibūdintų pagyvenusį vyrą, susitikinėjantį su jaunesne moterimi? Ne, nėra.

Mūsų visuomenėje egzistuoja daug diskriminacijos amžiaus pagrindu, veidmainystės ir dvejopų standartų, taikomų priimtinoms ir nepriimtinoms partnerystėms. Daugumoje atvejų amžiaus skirtumas tarp partnerių neturėtų būti pašalinių žmonių reikalas.

Geriausia būtų, jei ignoruotumėte kritiškus žvilgsnius ar komentarus, įskaitant ir sveikinimo žodžius, galinčius slėpti tikrąją kritiką. Žmonės, kurie turi seksualinio pasitikėjimo savimi, gali traukti bet kokio amžiaus subrendusius partnerius – ir jie turi teisę dėl to nesijaudinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)