Patarimai, kaip rengtis moterims virš 60-ies

Štai keletas patarimų ir idėjų, padėsiančių susikurti savo stilių sulaukus vyresnio amžiaus.

Pažinkite save.

Bėgant metams greičiausiai išbandėte daugybę skirtingų stilių, todėl gana gerai žinote, kas jums tinka ir patinka labiausiai. Kurdama savo stilių neprivalote atsižvelgti į tai, ką mėgsta arba dėvi kiti. Gerai pagalvokite, kaip rengtis jums patinka ir kaip apsirengusi atrodote geriausiai.

Nebijokite rizikuoti (tačiau nusibrėžkite savo ribas).

Kartais parduotuvėje drabužis gali pasirodyti pernelyg provokuojantis, tačiau vėliau tapti mėgstamiausia jūsų aprangos detale. Jei drabužis pasirodė įdomus, tačiau nesate tikra, ar jums tiks, išbandykite. Tačiau jei žinote, kad dėvėdama tam tikrus drabužius jaučiatės nepatogiai (pavyzdžiui, jeigu nekenčiate aukštakulnių arba nenorite pernelyg apnuoginti kojų), per prievartą nesivilkite to, kas jums nepatinka.

Vertinkite patogumą.

Sulaukus 60-ies turite teisę patogumą vertinti labiau negu madą. Jei nebenorite mūvėti aukštakulnių, daugiau jų nesiaukite. Jei apsimovusi aptemtas kelnes visą dieną kenčiate, geriau rinkitės sukneles.

Rinkite patinkančių drabužių pavyzdžius ir semkitės įkvėpimo.

Vienas geriausių būdų suprasti, kas jums patinka – rinkti pavyzdžius drabužių, kurie, jūsų nuomone, jums tiktų. Galite į albumą klijuoti iškarpas iš žurnalų arba saugoti paveikslėlius svetainėje „Pinterest“. Kai prieš eidama apsipirkti ieškosite įkvėpimo, galėsite vėl peržvelgti mėgstamiausių drabužių pavyzdžius.

Susiraskite gerą siuvėją.

Rasti puikiai jums tinkančių drabužių parduotuvėje – nuostabu, tačiau daugeliui moterų tai pavyksta labai retai. Užuot pasitenkinusios drabužiais, kurie jums maždaug tinka, savo mieste susiraskite gerą siuvėją, kuris padėtų pataisyti mėgstamus drabužius taip, kad šie jūsų figūrai tiktų puikiai.

Nekreipkite dėmesio į madas (tačiau pasinaudokite tuo, kas jums patinka).

Naujų stiliaus tendencijų bus kiekvienais metais. Jei jos jums patinka – puiku. Nusipirkite tokio stiliaus drabužių. Tačiau jeigu jos jums nepatinka arba nesate tikra, geriau pirkite mėgstamus rūbus. Juk galų gale visos naujovės išeis iš mados.

Pasižvalgykite naujose parduotuvėse arba internete.

Jei sulaukus vyresnio amžiaus pamėgtose parduotuvėse sunku rasti savo dydžio drabužių arba jie atrodo nepatogūs, paieškokite ko nors naujo. Pasižvalgykite po vietines parduotuves, kuriose dar nebuvote. Panaršykite internete. Pasirinkimas gali būti daug platesnis negu viena ar dvi parduotuvės, kur apsipirkinėdavote anksčiau.

Pagrindiniai drabužiai, kurių reikėtų turėti spintoje

Labai svarbu spintoje visada turėti drabužių, kuriuos užsimesti ir jaustis patogiai galėtumėte bet kada. Apsirengti bus lengviau, jeigu skirsite pinigų keletui pagrindinių drabužių, kuriuos galima derinti su bet kokia apranga.

Įsigykite kelias poras gerų džinsų.

Džinsai tinka daugeliui progų, be to, juos galima derinti su kitais drabužiais. Štai keletas jums patiksiančių džinsų tipų ir derinių:

  • Tamsios medžiagos, lengvai platėjantys džinsai vidutinio aukštumo liemeniu. Geriausia, kad džinsai būtų gana aptempti, o jų pakraščiai būtų 0,3 cm nuo grindų.
  • Tiesūs tamsios medžiagos džinsai. Su jais galite dėvėti mokasinus, plokščias šlepetes arba aukštakulnius plonu ir neaukštu kulnu. Jei šaltuoju metų laiku mėgstate nešioti ilgaaulius batus, džinus lengvai galite įkišti į vidų.
  • Pora baltų (teisingai, baltų!) lengvai platėjančių arba tiesių džinsų. Juos galite dėvėti vasarą su aukštakulniais sandalais ir ilga palaidine, arba jūreiviško stiliaus švarkeliu ir balta palaidine be rankovių. Tiesūs džinsai puikiai dera su ilgesniais švarkeliais arba palaidinėmis. Tik nepamirškite apatinių spalvos derinti prie odos, o ne prie baltų džinsų!
  • Pora jums gerai tinkančių kostiuminių kelnių iš lengvos vilnonės medžiagos. Įprasčiausia rinktis juodos, pilkos, arba tamsiai mėlynos spalvos kelnes. Jas galite derinti su dailiomis šilkinėmis palaidinėmis, paprastais marškinėliais, arba marškinėliais be rankovių ir švarkeliu arba lengvu megztinuku.

Visada turėkite gerą švarkelį.

Daugelį vasarinių drabužių galima dėvėti ir kitais metų laikais, tačiau reikia turėti tinkamą švarkelį.

Štai keletas variantų:

  • Įliemenuotas, trumpas (maždaug iki klubų) ir nelabai aptemptas švarkelis. Geriausiai tiks juodas, tačiau galite rinktis ir tamsiai mėlyną arba kremo spalvos. Tokį švarkelį galite dėvėti su džinsais, sijonais, suknelėmis, kelnėmis ir įvairiausiais kitais drabužiais.
  • Trumpas juodas odinis švarkelis tiks prie visų jūsų drabužių. Geriausia pirkti švarkelį iki liemens – tokie švarkeliai stilingi ir niekad nepasensta.

Sijonai visada atrodo seksualiai.

Sijonus dėvėti labai patogu, be to, jie dera prie daugelio palaidinių, kurios taip pat tinka prie džinsų.

Verta įsigyti siaurą juodą sijoną, nes tokius sijonus galima derinti su daugeliu kitų drabužių. Juos galite dėvėti su juodomis timpėmis ir aukštais ar vidutinio aukštumo aukštakulniais, storo kulno aukštakulniais arba ilgaauliais batais. Šį sijoną taip pat galite derinti su ilgomis palaidinėmis be rankovių arba trumpais įvairių spalvų švarkeliais.

Megztukai padės nesušalti ir susikurti tvarkingą įvaizdį.

Patogius megztukus (kaip ir švarkelius) šaltuoju metų laiku galite derinti su vasariniais drabužiais. Gerai tiks megztukai iki klubų, ilgomis arba trijų ketvirčių ilgumo rankovėmis. Ilgesni megztukai puikiai tiks prie tiesių džinsų arba kelnių, tačiau netiks prie sijonų.

Nuspirkite keletą dailių marškinėlių be rankovių.

Marškinėlių be rankovių galite nusipirkti daug, nes jie – aprangos pagrindas. Nusipirkite baltų, juodų ir kreminės spalvos marškinėlių ir juos derinkite su švarkeliais, palaidinėmis, megztukais ir šiltais megztiniais. Juos galite vilktis po kitais drabužiais – taip atrodysite tvarkingiau.

Suknelės niekada neišeina iš mados.

Tarp moterų virš 60-ies ypač populiarios trijų tipų suknelės – apsisiaučiamos suknelės, aptemptos suknelės be rankovių bei viršuje aptemptos ir į apačią platėjančios suknelės. Apsisiaučiamos suknelės dėvimos su ant šono rišamu diržu per juosmenį. Aptemptas sukneles be rankovių reikėtų dėvėti su aptemptu megztuku arba švarkeliu. Viršuje aptemptos ir į apačią platėjančios suknelės nuo juosmens plevėsuoja ir sukuria gundantį ir žaismingą įvaizdį. Jei norite trumpos juodos suknelės, tiks visi šie suknelių tipai – taip galėsite susikurti tiek prašmatnią, tiek kasdienę aprangą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)