Rugpjūčio mėnuo jūsų sodo gėlynuose yra pats tinkamiausias metas trimetėms lelijoms persodinti. Iš lapų pažasčių reikia nurinkti svogūnėlius ir pasodinti juos eilėmis maždaug 10 cm atstumu.

Šį mėnesį taip pat tenka kovoti su lelijiniais čiuželiais – raudonais vabalais, galinčiais padaryti neatitaisomos žalos gėlėms. Jų naikinimui tinka preparatai, skirti kovai su kolorado vabalai.

Šio mėnesio viduryje persodiname bijūnus, dalijame ir persodiname flioksus, raktažoles, irisus. Rugpjūtį taip pat ateina metas dvimetes gėles perkelti į nuolatinę jų vietą sode. Nepamirštame palaistyti ir patręšti žydinčių raganių, kruopščiai prižiūrime jurginus.

Rugpjūčio viduryje – rugsėjo pradžioje ateina geriausias metas darbams, susijusiems su alyvų sodinimu. Krūmai gerai prigis, jei pašalinsite žiedų pumpurus. Jei turite didelį sklypą, iš alyvų galima formuoti nuostabias gyvatvores.

Jau galite pradėti sodinti rudeninio vėlyvio gumbasvogūnius, narcizus, kitas smulkiasvogūnines gėles. Pastarąsias idealiausia sodinti po rugpjūčio 15 dienos, prieš tai pamerkus svogūnėlius į kalio permanganato tirpalą. Sodinti reikėtų po tris svogūnėlius 7 cm atstumu.

Vasaros pabaigoje gėlyne laukia ir kiti darbai:

  • Jei dauginate rožes auginiais, nepamirškite šį mėnesį užgrūdinti įsišaknijusių kotelių: vėsiu oru kelioms valandoms pakelkite apdangalą. Patręškite dirvą kalio ir fosforo trąšomis, neleiskite, kad žemė išsausėtų ar būtų pernelyg permirkusi.
  • Kalio trąšomis patręšiame rododendrus ir kardelius. Pastariesiems, kaip ir aukštaūgiams jurginams, reikės įkalti atramas.
  • Sekame, kad laiku pašalintume visas laukines įskiepytų dekoratyvinių krūmų ataugas.
  • Parišame dedešvas ir saulaines.
  • Surenkame subrendusias sėklas nuo vienmečių gėlių.
  • Formuojame naujas gėlynų vietas, o senąsias paskutinį kartą patręšiame.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją