Juk jums reikės kažkur sėdėti, miegoti ir valgyti, o tam bus reikalingi baldai. Tačiau patrauklaus interjero tikrai nesusikursite per kelias akimirkas. Ieškant tinkamų baldų ar dizaino elementų reikia laiko, atkaklumo ir kantrybės, kitaip teks viską kartoti dar kartą. O juk nesinori papildomai išlaidauti. Todėl atkreipkite dėmesį į šiuos patarimus, ko vertėtų vengti įsirenginėjant savo būstą.

Nepirkite visų baldų iš karto

Įsikeliant į naujus namus, žinoma, galite turėti keletą savo senų baldų, tokių kaip kėdės ar valgomasis stalas, tačiau galbūt neturėsite tokių baldų, kaip kavos staliukas, patogi sofa ar netgi lova. Todėl visiškai suprantama, kad norisi kuo greičiau naujus namus užpildyti. Bet visų baldų pirkimas iš karto gali būti didelė klaida. Geriausia – sudaryti reikalingiausių daiktų sąrašą ir juos įsigyti pagal svarbą. Taip sutaupysite papildomų išlaidų.

Nepirkite visko vienoje parduotuvėje

Vena iš pagrindinių dekoravimo taisyklių yra ta, kad nederėtų visko įsigyti vienoje parduotuvėje: nei baldų, nei aksesuarų. Kiekvienas kambarys turėtų atrodyti kaip susikūręs laikui bėgant, o tai tikrai nepavyks, jei viską pirksite toje pačioje parduotuvėje. Taip galima prarasti savitumą, o jūsų namai atrodys kaip parduotuvės vitrina.

Nepirkite tik pigių daiktų

Dauguma žmonių, kurie įsirenginėja pirmuosius savo namus, turi ribotą biudžetą, todėl ieško paties pigiausio varianto. Tikrai yra gražių ir nebrangių daiktų, tačiau nereikėtų pamiršti pagalvoti ir apie daikto kokybę, ypač svarbiausių pirkinių. Vien todėl, kad tai pirmieji jūsų namai, nereiškia, kad neturėtumėte įsigyti ilgaamžiškų daiktų ar baldų. Jei kalbame apie sofos ar lovos pirkimą, turėtumėte gauti geriausią variantą pagal jūsų galimą biudžetą. Kadangi perkant prastos kokybės daiktus tam tikru momentu juos reikės pakeisti naujais. O taip išleisite dar daugiau pinigų. Nusipirkus brangesnius ir kokybiškesnius baldus sumažinsite poreikį keisti juos kas kelerius metus.

„Įsigijus naują būstą neskubėkite visos erdvės užpildyti iš karto. Norint nepadaryti klaidų, geriausias būdas iš anksto pasidaryti planą prieš viską įsigyjant. Tokiu būdu jūs tiksliai žinosite, ko iš tiesų jums reikia: kokio tipo ir paskirties baldų, aksesuarų ar apšvietimo. Tai taip pat padės nustatyti, kiek galite išleisti ir kam skirsite prioritetus. Tinkamai susiplanavę sumažinsite galimas klaidas ar net jų išvengsite“, – pranešime spaudai pataria baldų ekspertas bei „Deinava“ baldų prekybos tinklo steigėjas Valdas Davidavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)