Uodai priklauso tai pačiai grupei, kaip ir musės. Jie taip pat turi vieną porą sparnų. Paprastai jie turi ilgas, plonas kojas ir galvą su išsikišusiu straubliuku. Uodo kūnas ir sparnai paprastai yra dengti mikroskopiniais žvyneliais. Suaugusio uodo dydis svyruoja nuo 3 iki 9 mm.

Uodų patelės paprastai minta krauju, kad galėtų padėti kiaušinėlius. Mažiau žinomas faktas – suaugę uodai – ir patinai, ir patelės – taip pat minta gėlių nektaru. Uodų lervos minta įvairiais dalykais, priklausomai nuo rūšies. Dauguma organinėmis mažų vandens organizmų atliekomis. Tačiau kai kurios rūšys yra plėšrios ir minta kitais uodais. Suaugę uodai aktyviausi būna nuo sutemų iki aušros, bet gali būti aktyvūs ir debesuotą dieną arba tamsesnėse vietose. Jiems nepatinka saulė, nes jos atokaitoje jie gali perdžiūti ir žūti.

Natūrali priemonė nuo uodų

Žmonės skirtingai reaguoja į įgėlimus – jie gali sukelti nestiprų odos suerzinimą arba uždegimą ir stiprų tinimą. Naturalcarebox.com pateikia receptą, kuris veiksmingai apsaugos nuo uodų ir jus, ir jūsų namus. Jums nereikės išleisti daug pinigų, nes priemonė pagaminama iš ingredientų, kurių yra kiekvienuose namuose.

Ingredientai:

1/2 puodelio natūralaus augalinio aliejaus (kokio turite namuose)
1/2 puodelio šampūno
1/2 puodelio natūralaus acto (9 proc. koncentracijos)

Gaminimas:

Kruopščiai išmaišykite visus išvardytus ingredientus ir gautą skystį supilkite į purkštuvą. Galite juo išpurkšti kambarius, sodą arba netgi purkšti ant kūno kaip repelentą.

Faktai apie uodus

Uodų pateles ir patinus sunku atskirti be didinamojo stiklo arba mikroskopo. Juos atskirti dažniausiai galima pagal mitybą: patinai niekada nesiurbia kraujo, jį siurbia tik patelės, tačiau taip pat ne visos – kai kurios minta augalų nektaru ir kitu cukrumi, kaip patinėliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)