„Į vakarus nuo Rokiškio savivaldybės yra parkas, kuriam – jau daugiau nei trisdešimt metų. Tačiau gretimame kaime likvidavus sąvartyną, atsirado bėda: varnos persimetė į miestą ir jau daug metų čia gyvena.

Prieš lietų jos parke renka sliekus, bet blogiausia, kad puldinėja visų paukščių giesmininkų lizdus, o savivaldybė nieko nedaro. Ar ką nors gali padaryti? Ar, kaip jie aiškina, negali jų nei šaudyti, nei nuodyti?“ – piktinasi LRT RADIJO klausytojas iš Rokiškio.

Gamtininko S. Paltanavičiaus manymu, varniniai paukščiai mieste yra žmonių buitinės netvarkos rodiklis.

„Dėl maisto šaltinių paukščiai atkeliavo į miestą, čia jie randa lesalo“, – aiškina gamtininkas.

Jo teigimu, savivaldybė gali prašyti regiono aplinkos apsaugos departamento, kad šis išduotų leidimą varninių paukščių gausos reguliavimui miesto teritorijose.

„Tik norėčiau labai paprašyti: nekalbėkime apie nuodus. Mes nieko negalime nuodyti. Medžiojamųjų paukščių, jei čia kalbama apie pilkąsias varnas arba kovus (būtent šios dvi rūšys Lietuvoje leidžiamos medžioti), skaičių galima reguliuoti tik medžioklės taisyklėse numatytomis priemonėmis“, – pabrėžia specialistas.

Pasak gamtininko, visos tinkamos priemonės bus nurodytos išduotame leidime, o savivaldybei reikėtų imtis aktyvesnių veiksmų.