Taip, galbūt kartais į seksą mes žiūrime kaip į dienos rutinos dalį – jis būtinas kaip sotūs pusryčiai, o ir atliekamas kartais mechaniškai, kaip buities darbai.

Tačiau nevertėtų pamiršti, kad nesame gyvūnai, ir mylimės ne tik dėl viršūnės pasiekimo. Seksas yra viena aukščiausių meilės išraiškų, susiliejimas į vieną būtybę, galimybė pajusti visišką artumą savo partneriui. Prie pojūčių bei jausmų intensyvumo gali prisidėti ir sekso pozos. Taigi, kaip mylėtis, kad taptumėte dar artimesni:

Laikyk mane. Šioje pozoje vyras laiko moterį taip, lyg ji ką tik būtų įšokusi jo glėbį: jos kojos apsivijusios jo liemenį, o rankos – kaklą. Ši romantiška poza tiesiog sukurta bučiniams ir lėtiems judesiams bei suteikia progą moteriai pasijusti kaip karalienei.

Moteris viršuje. Šioje pozoje abu partneriai yra gan pažeidžiami. Visų pirma, vyras visiškai atsiduoda į partnerės valdžią ir turi pasitikėti jos sprendimas. O moteris vyrui pasirodo „visu gražumu“ ir yra prieinama jo glamonėms.

Pagerintas misionierius. Misionieriaus poza jau savaime yra gan intymi, nes partnerių veidai yra arti vienas kito. Kad pojūčiai dar labiau sustiprėtų, vyras gali stipriai suimti moters sėdmenis ir ją prisispausti dar arčiau savęs. Arba apžergti jos kojas ir taip visiškai apsiausti partnerę savo kūnu.

Šaukštelių poza. Nors pozoje, kai abu partneriai guli šonu ir vyras prie moters prisiglaudęs iš nugaros, ir nėra akių kontakto, ji labai intymi, nes vyras prie partnerės priglunda visu kūnu. Tai lietimui ir glamonėms sukurta poza, o jeigu akto metu dar laikysitės susikibę už rankų, intymumo rodyklė šoktelės dar aukščiau.

Be rankų. Vyras turi sėdėti ant kėdės, o jo moteris – veidu į jį (jos pėdos turi liesti žemę), abu partneriai turi visiškai laisvas rankas, tad su jomis galima daryti ką tik širdis geidžia. Nepamirškite švelniai kuždėti vienas kitam į ausį...

Sukryžiuotos kojos arba lotosas. Ši poza viena intymiausių emociškai. Jos metu vyras sėdi sukryžiavęs kojas taip, kaip įprasta jogos lotoso pozicijoje,o moteris sėdi jo glėbyje, kojomis apsivijusi jo liemenį, o rankomis – kaklą. Lėti judesiai ir visiškas kūnų susiliejimas garantuoja stiprias emocijas.

Misionierius stovint. Paverskite įprastą misionierių 90 laipsnių ir patirsite tiek pat laipsnių karštį. Jūsų raumenys įsitempia, kad išlaikytumėte pusiausvyrą, be to, tenka dar labiau vienas kitu pasikliauti ir susikoncentruoti.

Lėta eiga. Šioje pozoje vyras sėdi ištiesęs kojas, palinkęs atgal ir pasirėmęs ant rankų. Moteris sėdi viršuje, lygiai tokioje pat pozoje: jos rankos prie jo kojų, o kojos – už ko nugaros. Kadangi tokioje pozoje staigūs judesiai sunkiai įmanomi, belieka tik lėtai siūbuoti, stebėti vienas kitą ir mėgautis.

Aukštesni jausmai. Šioje pozoje moteris guli ant lovos ar stalo krašto, savo kojas užkėlusi ant stovinčio vyro pečių. Abu partneriai turi vienodą kontrolę: vyras savo judesiais, o moteris – savo kojas naudodama vyrui „pristabdyti“.