Dažniausias modernaus interjero namų savininkų pasirinkimas – langų roletai, rašoma pranešime spaudai.

Kokios tendencijos vyrauja 2017 metais, ką specialistai gali patarti tiems, kas renkasi naujus langų roletus?

„Dėl šiandien esančio plataus roletų medžiagų pasirinkimo šis langų dekoro būdas tinkamas daugeliui erdvių. Atrodo – kuo platesnis pasirinkimas, tuo lengviau priderinti prie namų interjero. Tačiau iš tiesų plati pasiūla neretam žmogui tik apsunkina apsisprendimą. Tad aptarkime 2017 metais vyraujančias langų roletų tendencijas – jas žinant bus lengviau pritaikyti savo namams ir pasirinkti“, - pasakoja langų dengimo ir dekoro ekspertas, „TOVA“ vadovas Eugenijus Kuperman.

Jaukios, žemiškos spalvos ir tekstūros

Natūralios spalvos (ruda, pilka, imituojanti medį ar kitą natūralų paviršių), jaukumo suteikiančios medžiagos tekstūros – tai vienas populiariausių šių metų pasirinkimų. Didelė skandinavų stiliaus įtaka, puikus pritaikymas minimalistiniame interjere, praktiškumas – pasirinkimas tiks vertinantiems šiuos aspektus.

Minerologijos atspindžiai ant lango

Kita sezono tendencija – natūralių spalvų audiniai, puošti geologinių struktūrų raštais. Tai šiek tiek primena natūralias uolas, akmenų formavimąsi, zig-zag raštus, abstrakcijas... Kiek dramatiška, tačiau natūralu ir jauku.

Skirtingi raštai

Medžiaga, apjungianti du ar net tris skirtingus raštus, kurių motyvai atsikartoja – stilingas pasirinkimas. „Tikriausiai norite, kad roletai tarnautų ne vieną sezoną, juk juos galite keisti ir rečiau nei kas 10 ar net 20 metų. Nebijokite, kad raštai staiga nebetiks – tiesiog rinkitės ne pernelyg ryškias, o pastelines jų spalvas“, - sakė E. Kuperman.

Nostalgiški raštai

Nebijantiems ryškių spalvų dizaineriai rekomenduoja rinktis medžiagą, kurioje iš spalvotų detalių kuriami geometriniai raštai. Tai kambariui suteikia energijos, kartu kelia nostalgiją, nes primena 70-aisiais metais karaliavusius interjerus.

Metalo reflekcijos

Netvarkingai glamžytą foliją arba apibraižytą metalą primenantys roletai – puikus pasirinkimas tiems, kas vertina išskirtinumą ir žavisi moderniu interjeru. Nesirūpinkite dėl praktiškumo: tokį raštą galima išgauti spauda, tad turėsite įprastos priežiūros reikalaujančius, tik neįprastai atrodančius roletus.

2017 m. sezono spalvos

Dizainerių siūlomi pasirinkimai atrodo pernelyg drąsūs? „Įdomius, neįprastus roletus derinkite prie pernelyg neišsiskiriančio interjero arba juos rinkitės tik ant vieno lango, kaip akcentą. Taip būsite tikri, jog kambarys nebus perpildytas detalėmis“, - pataria E. Kuperman. Ieškantiems įprastų, klasikinių sprendimų, specialistas rekomenduoja dėmesį atkreipti į šį sezoną vyraujančias, tačiau iš tiesų universalias spalvas:

geltona: tiek ryški, tiek pastelinė saulės;
mėlyna: rašalo arba šaltų atspalvių;
tamsiai violetinė;
šviesi, pastelinė jūros spalva.

Roletų priežiūra

Prieš rinkdamiesi langų roletų spalvas svarstote apie sprendimo praktiškumą? Specialisto teigimu, šiandien gaminami audiniai būna apsaugoti nuo kasdienių nešvarumų, tačiau juos prižiūrėti vis tiek reikia. „Dulkės kaupiasi kiekvienuose namuose. Kaip ir ant kitų paviršių, taip ir ant roletų, nepriklausomai nuo šių spalvos ar rašto.

Kas 3 ar 4 mėnesius nuvalykite roletus specialia dulkių valymui skirta pašluoste (tai darydami švelniai prilaikykite audinį). Atsiradus smulkioms dėmelėms jas nuvalykite sausa kempinėle. Priežiūra iš tiesų paprasta. Svarbiausia – reguliariai valykite ir neleiskite nešvarumams įsisenėti“, - sakė „TOVA“ ekspertas E. Kuperman.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)