Šiuolaikiniai baldų gamybos sprendimai suteikia galimybę rasti tinkamo stiliaus, modelio bei funkcijų ąžuolinius baldus. Tad jei nusprendėte įsigyti baldus iš ąžuolo, Jums tikrai pravartu žinoti pranešime pateiktą informaciją.

Kas yra ąžuolas?

Pirmas dalykas, ką turėtumėme žinoti apie ąžuolą tai, kad jis yra priskiriamas kietmedžio šeimai. Yra išskiriamos dvi pagrindinės ąžuolo medienos rūšys – raudonoji ir baltoji. Pagrinde šios medienos skiriasi tik spalva ir tankumu, baltojo ąžuolo mediena yra šiek tiek šviesesnė ir tankesnė negu raudonojo. Ankščiau baltojo ąžuolo mediena buvo naudojama karo laivų statybai, o tuo tarpu, raudonojo ąžuolo medienos pagalba buvo tiesiami geležinkeliai. Šiuo metu tiek viena tiek kita rūšis yra plačiai naudojama baldų gamyboje.

Kodėl verta pirkti ąžuolinius baldus?

Ąžuolas – ilgaamžė natūrali medžiaga. Kadangi medis - tankus, tai yra ir pakankamai tvirtas. Baldas pagamintas iš ąžuolo dažnai yra sunkesnis negu pagamintas iš eglės, raudonmedžio ar kitos medienos, tačiau jei ieškote medinio baldo, kuris būtu atsparus nuolatinei trinčiai ir greitai nesusidėvėtų, tai ąžuolinis baldas - Jūsų pasirinkimas.

Savo populiarumu tarp pirkėjų ąžuolinius baldus lenkia tik pušiniai, kurie yra šiek tiek pigesni ir lengvesni, bet verta žinoti, kad pušis yra labai šakotas medis, todėl pagamintas baldas dažnai yra netolygios tekstūros ir nusėtas tamsesnių dėmių. Norint, kad Jūsų baldas turėtų vientisą spalvą ir tekstūrą, patartina rinktis ąžuolinį.

Kaip atpažinti kokybę?

Baldai gali būti pagaminti iš ąžuolo masyvo arba gali būti padengti ąžuolo faneruote. Faneruotė naudojama siekiant pagerinti baldo išvaizdą. Ji gali būti klijuojama prie kitokios medienos arba medienos drožlių baldų. Savaime suprantama, kad toks pasirinkimas yra pigesnis, tačiau klausimas, ar kokybiškesnis ir geriau atrodantis.

Kaip žinia, kokybiški ir prabangūs ąžuoliniai baldai gaminami iš medžio masyvo. Toks gamybos būdas ne tik yra natūralus ir ekologiškas, nes neturi jokių papildomų priemaišų bei dervų, bet ir tinkantis tiems, kurie planuoja baldu naudotis ilgai. Ąžuoliniai medžio masyvo baldai yra gaminami tik iš kruopščiai atrinktos medienos.

Būtent dėl šių priežasčių, tokių baldų kaina yra aukšta ir prieinama ne kiekvienam, tačiau retai kada kainos lygis yra traktuojamas kaip trūkumas, tai greičiau yra kokybės garantas, kuris nurodo, kad Jūsų įsigytas baldas ne tik ilgai Jums tarnaus, bet ir suteiks Jūsų namams prabangos.

Kaip gauti gerą kainą?

Dauguma kietmedžio baldų reikalauja didesnių investicijų. Šiuo atveju, ąžuoliniai baldai ne išimtis. Norintiems sutaupyti yra puikus pasirinkimas - baldai iš antrų rankų. Nusprendę įsigyti naudotus ąžuolinius baldus nusiteikite, kad paieškai teks skirti daugiau laiko. Nepatartina baldų pirkti internete, iš pradžių jų neapžiūrėjus gyvai.

Įvertinkite naudotų baldų defektus, ar jų pataisymas Jums nekainuos daug daugiau negu naujo baldo įsigijimas? Taip pat per daug nesitikėkite, kad lengvai rasite būtent Jums reikiamo dizaino ąžuolinį baldą, nes naudotų baldų pasirinkimas tikrai nebus gausus.

,,Ąžuoliniai baldai – nemirštanti klasika. Įsigiję iš ąžuolo pagamintus baldus, Jūs tikrai jais džiaugsitės ilgą laiką. Neverta pamiršti, kad kaip ir kiekviena natūrali medžiaga, ąžuolas reikalauja tinkamos priežiūros. Svarbu, kad kelis kartus per metus ąžuolinį baldą įtrintumėte natūraliu aliejumi arba vašku, tai padės palaikyti medienos drėgmę ir pašalinti nežymius įbrėžimus, kurių, kaip žinia, kartais pasitaiko buityje.

Taip pat, jei Jūsų ąžuolinis baldas stovi gan sausoje arba nuolat šildomoje patalpoje, drėgmę padės palaikyti vandens indas pastatytas po baldu arba ant baldo.“- patarimais dalinasi baldų ekspertas ir „Deinava“ baldų prekybos tinklo steigėjas Valdas Davidavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)