Moterys gali sustiprinti tarpvietės raumenis taip gaudamos net keletą naudų: prevenciją šlapimo nelaikymui ir seksualinio gyvenimo gerinimą. Kuri iš moterų atsisakytų stipresnio orgazmo?

Pirmoji nauda: šlapimo nelaikymo prevencija

Iš prigimties silpni moters tarpvietės raumenys metams bėgant sąlygoja šlapimo nelaikymą. Natūralu, kad nesportuojanti moteris yra fiziškai silpna. Sportuoti siekiant sustiprinti kojų, rankų ar pilvo raumenis atrodo natūralu, tačiau reta moteris susimąsto apie viduje esančius raumenis. Stiprinti dubens dugną svarbu visą gyvenimą. Taip bus užtikrinama, kad atėjus lemtingam apsisprendimui kurti šeimą, gimdymo procesas vyks sklandžiai, o po gimdymo atstatyti tarpvietės raumenis bus lengviau.

Didžiulę įtaką galimam šlapimo nelaikymui daro ne nuostata, kad mama ar močiutė turi šią problemą, bet realus domėjimasis prevencinėmis priemonėmis. Paprasti dubens dugno pratimai, kuriuos kiekviena gali atlikti tiesiog sėdėdama prie darbo stalo ar eidama pietauti, leidžia nepastebimai tvirtinti savo vidų taip apsaugant save nuo galimų didelių problemų.

Antroji nauda: seksualinio gyvenimo gerinimas

Dažna šiuolaikinių moterų bėda – anorgazmija. Paprastai kalbant – moters negalėjimas patirti pasitenkinimo lytinių santykių metu. Žinoma, tam įtakos gali turėti ir partneris, nejauki aplinka, silpna stimuliacija ir panašiai, tačiau įtaką taip pat gali turėti ir silpni tarpvietės raumenys.

Atlikdama pratimus, moteris sutvirtins dubens dugno raumenis, o tvirti raumenys pagerina seksualinius pojūčius. Sutraukinėjami raumenys stiprėja, o tam, kad moteris galėtų atlikti pratimus, nereikia jokių specialių pozų – galima sportuoti net stovint eilėje parduotuvėje.

Dubens dugno raumenys palaiko gimdą ir makštį taisyklingoje padėtyje, o nėštumo metu auganti gimda spaudžia dubens dugno raumenis ir raiščius, ištempia ir suminkština juos. Paties gimdymo metu raumenims tenkantis krūvis paskatina mažojo dubens organų nusileidimą ir taip sumažėja lytinis jautrumas sekso metu. Taip pat lytinių organų pakitimai sąlygoja šlapimo šalinimo problemas – bėgant metams raumenys dar labiau nusilpsta ir gali grėsti šlapimo nelaikymas.

Į pagalbą – tarpvietės raumenų pratimai

Per dieną užtenka atlikti tris-keturias tokių pratimų serijas ir jau po 2-3 mėnesių bus jaučiamas rezultatas. Jaunesnio amžiaus moterims rezultatai gali būti jaučiami ir per trumpesnį laiką, tačiau kad pratimai duotų teigiamą efektą, pirmiausia reikia pajusti raumenis, kuriuos reikia treniruoti, nes kai kuriais atvejais moterys sutraukia pilvo preso ir dubens raumenis, tačiau visai neapkrauna mažojo dubens raumenų.

Treniruokis pati

Pirma taisyklė - padėk pagrindus: reikia stebėti savo gyvenimo būdą, teisingai maitintis, reguliariai sportuoti, visaverčiai ilsėtis ir panašiai.

Baziniai pratimai yra vadinami Kėgelio pratimais - jie rekomenduojami visoms vyresnėms nei 25 metų moterims, o po gimdymo yra tiesiog būtini. Pratimai yra paprasti, tačiau labai veiksmingi; jie ne tik sustiprina lytinius organus, bet ir padeda sekso metu pajusti naujus potyrius ir padovanoti nepakartojamų įspūdžių sau ir partneriui. Taip pat jie padės greitai atsistatyti po gimdymo, pagerinti savo „moterišką sveikatą" bei viso organizmo būklę.

Štai patys paprasčiausi pratimai:

Pirmasis pratimas - „pažintis" su savo makšties raumenimis. Viskas, ko reikia, - įsitikinti, kad juos turite, kad jie gali susitraukti ir atsipalaiduoti. Tai galite padaryti lengvai - pabandykite sustabdyti šlapinimąsi. Pajautėte, kaip įsitempė vidiniai raumenys?

Antrasis pratimas: stipriai (visi kūno raumenys tuo metu turi būti visiškai atsipalaidavę) sutraukite intymius raumenis 8-10 sekundžių. Pirmą savaitę reikia atlikti 5-10 sutraukimų 6 kartus per dieną. Per 6 savaites sutraukimų skaičių reikia padidinti iki 50-ties (taip pat 6 kartus per dieną). Po to, norint palaikyti tonusą, kasdien galima atlikti apie 20-25 sutraukimus. Akivaizdu, kad šiam pratimui nereikia specialiai tam skirtos vietos arba laiko - tuo jis ir puikus. Važiuojate automobiliu ir mankštinatės.

Trečiasis pratimas: reikės makšties rutuliukų (jų yra kiekvienoje erotinių prekių parduotuvėje). Šiek tiek pateptus lubrikantu, kamuoliukus įstumkite į makštį ir bandykite išlaikyti juos iš pradžių bent 1 minutę, palaipsniui ilgindamos pratimo trukmę. Pratimą atlikite stovėdamos.

Ketvirtasis pratimas: šlapinantis bandykite sulaikyti šlapimo srovę sutraukiant mažojo dubens raumenis. Sulaikyti šlapimo srovę reikėtų 5-10 s., priklausomai nuo to, kaip Jums sekasi tai daryti. Keletą kartų pamėginus bus nesunku imtis ir pačios mankštos – būsite įsidėmėjusi, kuriuos raumenis reikia sutraukinėti. Verta pabrėžti, kad moteris, gebanti 5-10 s. sulaikyti šlapimo srovę ir ją paleisti iš naujo, ji turi tikrai tvirtus tarpvietės raumenis.

Penktasis pratimas: Norėdamos paįvairinti mankštą, galite atlikti ne tik pavienius pratimus, bet ir pratimų kompleksus, kurie būna skirti ir pradedančiosioms ir pažengusioms. Pavyzdžiui, Norvegijos profesorė Kari Bø sukūrė tarpvietės raumenų stiprinimo pratimų kompleksą „Pelvicore Technique“. Nemokamus vaizdo įrašus, kuriuose pratimų atlikimo techniką aiškina pati pratimų kūrėja, galima rasti internete.