1. Kilpelė marškinių nugaroje prie kaklo

Yra trys galimi paaiškinimai. Pirmas akivaizdžiausias – už kilpelės galima marškinius pakabinti. Antras paaiškinimas nukelia į laikus, kai dar buvo keičiamos marškinių apykaklės ir rankogaliai – kilpelės kažkokiu būdu pasitarnaudavo tam, kad būtų tvirčiau parišamas kaklaraištis. Trečias paaiškinimas romantiškas – sakoma, kad vienas studentas Amerikoje pradėjo draugauti su mergina ir nukirpo marškinių kilpelę, taip parodydamas, kad yra nebelaisvas. Mergina atsakydama ėmė ryšėti kaklaraištį su vaikino universiteto emblema.

2. Nedidelis cilindras ant nešiojamojo kompiuterio laido

Šis mažas, bet svarbus prietaisas vadinamas ferito šerdimi, jis slopina aukšto dažnio triukšmą elektros grandinėje.

3. Nedidelė skylutė lėktuvo lange.

Lėktuvų langai gaminami iš dviejų plastikinio stiklo (perspekso) plokščių. Vidinė plokštė gali sueižėti dėl didelio slėgio skirtumo lėktuvo viduje ir lauke. Per skylutę cirkuliuoja oras tarp dviejų plokščių ir suvienodina slėgį.

4. Mėlyna trintuko pusė

Paklauskite, kam skirta mėlyna trintuko pusė, ir dažnas jums atsakys – ištrinti šratinuko žymėms. Bet tai ne visai tiesa. Iš tiesų ši trintuko dalis buvo skirta trinti ant storesnio popieriaus. Patrynus rožine trintuko dalimi, lieka įspaustos to, kas buvo parašyta, žymės, na o mėlynas trintukas viską pašalina.

Gamintojai greitai pastenėjo, kad pirkėjai nežino trintukų paskirties, taigi ėmė reklamuoti, neva mėlyna dalis skirta trinti užrašams šratinuku. Kartais netgi būna toks ženkliukas ant trintuko etiketės.

5. Horizontalios kilpelės ant marškinių.

Kodėl viršutinės ir žemiausia marškinių kilpelė yra horizontalios, o kitos vertikalios? Taip yra dėl skirtingos kilpelių paskirties – pirmą ir paskutinę sagas dažnai pamirštama užsegti, na o dėl vertikalios kilpelės daugiau šansų, kad nepamiršite užsisegti sagų.

6. Daugiau skylučių sportiniuose bateliuose.

Turbūt mažai kas atkreipė dėmesį, kad sportinių batelių viršuje yra daugiau skylučių. O jos skirtos tam, kad aukščiau suvarstytumėte raištelius ir sportiniai bateliai būtų tvirtai prigludę prie kojos, nenutrintų kulkšnių. Beje, daugiau skylučių yra ir „Converse“ sportiniuose bateliuose, jų paskirtis – vėdinimas.

7. Skylė spagečių samtyje.

Skylė spagečių samtyje skirta tam, kad atmatuotumėte reikiamą spagečių kiekį vienai porcijai. Tiesa, vieni žmonės valgo daugiau, kiti mažiau, ir vis tik skylė spagečių samtyje – puikus būdas pamatuoti, kiek vidutiniškai žmogus suvalgys.

8. Maža kišenėlė su kniedėmis džinsų kišenėje

Dažniausias atsakymas, kad ji reikalinga įsidėti prezervatyvui. Taip, kišenėlė gali praversti ir šiam reikalui ir daugeliui kitų, na bet pradinis sumanymas buvo ne toks. Pirmą kartą kišenėlė džinsų kišenėje pasirodė 1873 m. „Levi“ džinsuose, ji buvo skirta įsidėti laikrodžiui. Iki šiol gamintojai kišenėlę vadina laikrodžio kišenėle.

Na, o kniedžių paskirtis reikšmingesnė, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Pradėjus gaminti džinsus, darbininkai dėvėdavo juos darbe. Tačiau dirbant fizinį darbą džinsai greitai plyšdavo, taigi buvo sugalvotas sprendimas – vietas, kurios dažniausiai plyšta, sutvirtinti kniedėmis. Džinsai su kniedėmis sulaukė didžiulio populiarumo ir buvo stulbinamai sėkmingas drabužis – juk mes juos dėvime iki šiol.

9. Skylutė šratinuko kamštelio viršuje

Paplitusi nuomonė, kad skylutė šratinuko kamštelio viršuje skirta tam, kad prireikus besti sergančiam žmogui į gerklę, pro šratinuką eitų oras. Iš tiesų yra ne taip. Jei kas įstrigtų trachėjoje, gleivinė reaguodama paburktų, na o dėl skylutės gleivinė neįtraukia kamštelio.

10. Medžiagos lopinėliai, pridedami prie naujų drabužių.

Medžiagos lopinėliai skirti ne tam, kad užlopytume skylutes. Jie pridedami tam, kad galėtumėte išskalbti su milteliais ir pažiūrėti, kaip naujas drabužis reaguos į skalbimo priemones. Dabar, kai tai sužinojau, mano gyvenimas nebebus toks, kaip anksčiau!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)