Pranešime spaudai pateikiami penki sprendimai, kurių dėka ne tik fiziškai, bet ir vizualiai išsaugosite savo namų erdvę ir galėsite džiaugtis baldų teikiamomis funkcijomis.

1. Stalčiai

Mažame bute labai lengvai gali įsivyrauti netvarka. Bandydami netvarkos problemą spręsti įsirengiant lentynas, galbūt ir neklystate, tačiau į lentynas sudėti daiktai, dėžutės ar kiti menkniekiai, taip pat retai atrodo tvarkingi.

Norėdami išsaugoti tvarką, rinkitės paprastą ir tikrai, ne naują sprendimą – paslėptus stalčius. Šiuolaikiniai baldų funkciniai sprendimai, leidžia stalčius įmontuoti ne tik į stalus, spinteles ar komodas. Stalčius galite paslėpti sofose, lovose ar net grindyse.

2. Daugiafunkciniai baldai

Minimali buto kvadratūra neturėtų Jūsų įpareigoti atsisakyti kai kurių baldų. Taupyti erdvę padeda daugiafunkciniai baldai. Patys paprasčiausi daugiafunkcinių baldų pavyzdžiai: sofa-lova ar išskleidžiamas stalas, tačiau galite rinktis ir ne kasdieniškus daugiafunkcionalumo sprendimus, tokius kaip – iš lentynos išvažiuojantis suoliukas ar nuo spintelės atkeliamas stalas.

3. Sofos be šoninių atlošų

Sofa - paprastai daugiausiai vietos užimantis baldas namuose. Perkant sofą mažam kambariui atkreipkite dėmesį į sofos detales. Rinkitės sofą be šoninių atlošų. Toks baldas užims mažiau paviršiaus ploto, neapsunkins kambario nereikalingomis detalėmis, o taip pat, mažiau atlošų – daugiau sėdimų vietų.

4. Knygų lentynos

Įvairių formų, spalvų ir dydžių knygų lentynos - vienas geriausių pasirinkimų mažoms erdvėms. Jos gali būti statomos prie sienos, kabinamos, ar net gi įmontuojamos į kokį nors baldą. Žinoma, jei rinksitės sunkių formų ar stambių detalių lentynas, jos tikrai Jums nesutaupys vietos. Įsigykite lengvų formų, iš medžio ar metalo pagamintas lentynas. Patarimas: lentynų, kitaip negu stalčių, turinys yra matomas, todėl stenkitės jų neperkrauti.

5. Spalvų akcentai

Kurdami mažos erdvės interjerą, nepamirškite spalvų. Renkantis spalvų paletę, tamsius atspalvius patartina naudoti kaip akcentus, juk visi žinome, kad šviesios spalvos vizualiai didina, o tamsios mažina.

Pasirinktos spalvos neturi vizualiai mažinti Jūsų kambario dar labiau.
Neperkraukite kambario detalėmis ir aksesuarais, kurie neturi jokios paskirties ir dar labiau sugeria erdvę. Gyvybės kambariui suteiks augalai, kuriuos reiktų rinktis atsižvelgiant į patalpos dizainą ir, žinoma, dydį.

„Maža erdvė tikrai neturėtų tapti kliūtimi susikurti patogią gyvenamąją aplinką. Šiuolaikiniai baldų sprendimai puikiai leidžia išsaugoti kambario plotą ir Jums tikrai neteks atsisakyti Jums svarbių patogumų.

Prieš perkant baldus patariu paieškoti alternatyvų internete. Kai kreipsitės į pasirinktą baldų pardavėją, Jums bus lengviau perteikti Jūsų norus ir viziją. Profesionalus baldų pardavėjas patars, ras tinkamiausią sprendimą, kuris bus pritaikytas Jums ir Jūsų mažajam kambariui,“ - pataria baldų ekspertas ir „Deinava“ baldų prekybos tinklo įsteigėjas Valdas Davidavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)