Štai keletas patarimų, kurie padės jums pasiekti tobulą švarą.

Kaip atnaujinti stalą

Sumaišykite pusę stiklinės acto su puse stiklinės alyvuogių aliejaus, pamirkykite skudurą šiame mišinyje ir nuvalykite medį. Įbrėžimai visiškai išnyksta, o stalo paviršius atrodo tarsi naujas.

Pagalvių užvalkalų balinimas

Sumaišykite vieną stiklinę skalbimo miltelių su viena stikline indaplovės miltelių, viena stikline baliklio ir puse stiklinės borokso. Į visą šį mišinį įpilkite labai karšto vandens.

Kaip valyti spintelę

Sumaišykite vieną šaukštą alyvuogių aliejaus su dviem šaukštais kepimo sodos ir šiuo mišiniu su šepetėliu ar skuduru iššveiskite spintelę.

Viryklės grotelių valymas

Riebalus nuo viryklės galite nuvalyti panaudoję amoniaką. Įdėkite groteles į plastikinį maišą ir įpilkite du ar tris šaukštus amoniako valiklio. Palikite dvylikai valandų ir tada nuskalaukite.

Čiaupų ir dušo galvos valymas

Ant čiaupų ar dušo galvų susikaupusių kalkių nuosėdų atsikratyti padės actas. Paprastai tam pakaks 20 minučių. Jeigu kalkių lieka, apsukite dušo galvą plastikiniu maišeliu ir palikite dar valandai. Paskui gerai nuplaukite.

Lygintuvo valymas

Uždenkite lyginimo lentą popieriumi ir pabarstykite šiek tiek druskos. Įjunkite lygintuvą maksimaliu karščiu. Atkreipkite dėmesį, ar išjungta garų funkcija, taip pat lygintuve neturi būti vandens. Įkaitintu lygintuvu „palyginkite“ druską. Visas ant lygintuvo paviršiaus esantis purvas nusivalys greitai ir lengvai.

Ketaus keptuvių valymas

Jums reikės orkaitės valiklio, guminių pirštinių, šiukšlių maišų ir gryno acto.

Kaip atsikratyti pelėsio vonioje

Paimkite šiek tiek vatos ir padarykite iš jos nedidelius maždaug centimetro skersmens kamuoliukus. Pamirkykite juos baliklyje, padėkite ant pelėsio ir palikite nakčiai. Ryte pelėsio likučius nuvalykite senu dantų šepetėliu.

Sidabro dirbiniai

Iš sidabro pagamintus daiktus galima lengvai nuvalyti ir tam prireiks verdančio vandens, aliuminio folijos ir druskos. Išklokite dubenį ar kriauklę aliuminio folija, sudėkite druską, supilkite vandenį. Tada įdėkite visus sidabro dirbinius ir palikite 30 minučių. Stalo įrankiai bus švytinčiai švarūs!

Mikropluošto sofos

Iš tokių sofų dėmes galima išvalyti švariu baltu šepetėliu ir trupučiu spirito. Pabarstykite truputį kepimo miltelių, kad atsikratytumėte nemalonaus kvapo.