Grožio tinklaraštis Beautyprint.lt pataria, kaip ištaisyti dažniausiai padaromas klaidas.

Priežasčių, kodėl plaukai pasidengė netolygiai – šimtai – apkaltinamas net mūsų plaukų pigmentas, kad štai jis neįsisavino plaukų dažų. Mano plaukai DĖ-MĖ-TI! Baisumėlis, ar ne?

1. Geriausia, ką gali padaryti dabar – tai juos išplauti su giliai valančiu arba dar geriau – galvos odos ir plaukų šveitikliu – jis išvalo plaukų folikulus.

Šis patarimas tiks ir tuo atveju, jei atspalvis per tamsus ar tavo blondiniški plaukai atrodo patamsėję, įgavę purviną atspalvį.

Sekantis žingsnis, kuris būtinas po nesėkmingo dažymo ir šveitiklio –
itin kokybiška kaukė, kurią reikia laikyti tikrai ne penkias sekundes. Ji turi pasirūpinti viskuo, ką paliko stiprus šampūnas ir visa chemija, slypinti dažuose.

Taip plaukams sugrąžinsi gyvybę ir atgaivinsi, sugrąžinsi prarastą drėgmę ir pasiruoši artėjančiam dažymui.

2. Esi blondinė ir atspalvis gelsvas? Pabandyk kartą per savaitę naudoti priemones platininėms blondinėms su violetais. Taip, jie gali šiek tiek pasausinti plaukus. Nepamiršk, kad jei žaloji savo plaukus – ant vonios stalelio privalai laikyti ir dažnai naudoti gerą drėkinamąją ar atstatančią kaukę.

3. Vaizdas jau gerėja? Jei ne – leisk plaukams truputėlį pailsėti iki sekančio dažymo, kad ir kaip tai atrodytų sunku. Per tas dienas, kol lauki ir mūvi madingą kepuraitę slėpdama nepavykusį darbą, reanimuok savo plaukus.

Dažome iš naujo!

4. Jei rezultatas nėra labai blogas, išbandyk nuplaunamus plaukų dažus. Tokių yra nemažas pasirinkimas – dažomieji šampūnai, kaukės, putos. Jie pakenks mažiausiai ir padės ištverti mėnesį ar du iki sekančio dažymo.

Svarbu! Nemaišyk daug spalvų. Jei dažei šviesiai, bet tapai geltona – rinkis pelenų atspalvio dažus. Spalvos kardinaliai nekeisk, nes gali gautis murzina, žalia ar mėlyna.

5. Pasvarstyk, gal situaciją pagerins dažymas sruogelėmis? Ombre? Bayalage? Nuo dėmių keli skirtingi atspalviai nukreips dėmesį.

6. Dažyk visą galvą ir vėl. Tik ne pati! Keliauk į kirpyklą ar bent paprašyt kruopščios draugės pagalbos.

7. Dažų išėmimas (cheminis nuplovimas) taip pat įmanomas, tačiau tai padarys taip pat tik kirpėja. Be to, tokia procedūra nukankins tavo plauką galutinai.

Trumpų plaukų šukuosenos visada madoje!

Paskutinis dalykėlis, kuris yra būtinas paminėti – negailėti plaukų. Po plaukų dažymo kartais plaukai nudega, ypatingai, jei naudojame intensyvias šviesinančias priemones. Geriausia nepagailėti ir nukirpti nusvilusius galus.